baarmoederhalskanker behandeling (pdqâ®): [] -ongeveer dit pdq samenvatting

De PDQ kanker informatie samenvattingen worden regelmatig herzien en geactualiseerd als er nieuwe informatie beschikbaar komt. Dit deel beschrijft de laatste wijzigingen aangebracht in deze samenvatting met ingang van de datum te kiezen.

Cervicale dysplasie is een precancereuze aandoening waarbij abnormale celgroei optreedt op het oppervlak slijmvlies van de baarmoederhals of endocervicale kanaal, de opening tussen de uterus en de vagina. Het wordt ook wel cervicale intra-epitheliale neoplasie (CIN). Sterk geassocieerd met seksueel overgebrachte menselijke papillomavirus (HPV), cervicale dysplasie het meest voor bij vrouwen onder de 30, maar kan op elke leeftijd; Cervicale dysplasie veroorzaakt meestal geen symptomen, en wordt meestal ontdekt door …

Deze informatie wordt geproduceerd en door de Nationa; Cance; Institute (). De informatie in dit onderwerp kan zijn veranderd sinds het werd geschreven. Voor de meest actuele informatie, contact opnemen met de Nationa; Cance; Institute via het internet website op http: /; cancer.gov of bel 1-800-4-KANKER.

 Public Information van het National Cancer Institute