behandeling van baarmoederhalskanker (pdqâ®): [] -cervical kanker tijdens de zwangerschap

Algemene informatie over baarmoederhalskanker tijdens de zwangerschap

Omdat infectie met humaan papillomavirus (HPV) is de belangrijkste risicofactor voor baarmoederhalskanker en precancers, is het belangrijk om genitale HPV-infectie te voorkomen. Dit kan betekenen dat het uitstellen van geslacht, het beperken van het aantal seksuele partners, en het vermijden van een seksuele partner die een aantal andere partners heeft gehad. Condooms zijn belangrijk voor de verspreiding van seksueel overdraagbare ziekten te voorkomen, maar kunnen volledige bescherming tegen HPV niet geven aangezien huid-op-huid contact blootgestelde waarbij het virus kan worden overgebracht, zijn …

Behandeling opties voor baarmoederhalskanker tijdens de zwangerschap

Carcinoma in situ (fase 0) tijdens de zwangerschap

Gewoonlijk, is geen behandeling voor carcinoma in situ (stap 0) tijdens de zwangerschap. Een colposcopie kan worden gedaan om te controleren op invasieve kanker.

Fase I baarmoederhalskanker tijdens de zwangerschap

Zwangere vrouwen met langzame-groeistadium I baarmoederhalskanker in staat om de behandeling uit te stellen tot het tweede trimester van de zwangerschap of na de bevalling.

Zwangere vrouwen met een snel groeiende stadium I baarmoederhalskanker kan een onmiddellijke behandeling nodig hebben. De behandeling kan bestaan

Vrouwen moeten worden getest om te zien of de kanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren. Als kanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren, kan onmiddellijke behandeling nodig zijn.

Fase II, III en IV baarmoederhalskanker tijdens de zwangerschap

Behandeling voor fase II, fase III en IV stadium baarmoederhalskanker tijdens de zwangerschap kan het volgende omvatten

Deze informatie wordt geproduceerd en door de Nationa; Cance; Institute (). De informatie in dit onderwerp kan zijn veranderd sinds het werd geschreven. Voor de meest actuele informatie, contact opnemen met de Nationa; Cance; Institute via het internet website op http: /; cancer.gov of bel 1-800-4-KANKER.

 Public Information van het National Cancer Institute