bevalling: perineale massage voor de bevalling – topic overzicht

Bij vrouwen, het perineum is de spier en weefsel tussen de anus en de vulva. Tijdens de bevalling, het perineum rekt zich uit en soms tranen. Een manier om te helpen scheuren te voorkomen is om te rekken en masseer het perineum voor een paar weken voor je uitgerekende datum.

Vanaf week 34 van de zwangerschap, duurt ongeveer 5 minuten om je perineum te masseren, drie tot vier keer per week. Het doel is om de spieren en weefsels gebruikt om rekken te krijgen. In het begin kan het verbranden en zich ongemakkelijk voelen. Maar dit zal beter na een paar massages krijgen.

Ga zitten met je benen uit elkaar en je rug ondersteund. Wilt u misschien een handspiegel hand hebt, zodat u uw perineum zien. Of uw partner kan de massage voor u doen; Doe wat massage olie op je vingers. (Of u kunt een wateroplosbare vaginale glijmiddel te gebruiken, zoals Astroglide of KY Jelly .; Plaats een duim of vinger ongeveer 2 in. (5,1 cm) in je vagina, en gebruik deze om voorzichtig rekken de muur naar de zijkant. Noem deze 3:00; Still drukken en strekken naar buiten lopen uit naar 06:00 en over naar 9:00; Herhaal dit voor een totaal van 4 of 5 minuten.