cataract-thuisbehandeling

Als u staar, deze tips en visie hulpmiddelen kunnen u helpen uw visie problemen te beheren en te voorkomen of uit te stellen chirurgie

Uw arts zal u instructies over wat te doen na de staaroperatie geven. Oogzorg voor volwassenen na de staaroperatie is inclusief het gebruik van voorgeschreven oogdruppels, het beschermen van uw ogen, en kijken voor tekenen van infectie.

Neem contact op met uw arts meteen in als u tekenen van complicaties opmerkt, zoals

Het is normaal om wazig zien en een aantal zwellingen na de operatie hebben. Het kost tijd om de zwelling naar beneden te gaan. Uw lenzenvloeistof recept kan veranderen na de operatie.

Tips voor het verbeteren van de visie zijn het gebruik van een zachte achtergrond licht plus een licht op je taak, het vermijden van verblinding op tv en computerschermen, en het houden van uw bril of contactlenzen recept up-to-date. Problemen met het gezichtsvermogen: Leven met Poor Eyesigh; Low-vision onderkomen in uw huis, zoals het gebruik van voldoende verlichting en het aanpassen van tapijten en meubels om mogelijke gevaren te voorkomen, kan leven met een verminderd gezichtsvermogen gemakkelijker en veiliger. Voor meer informatie, het voorkomen van valpartijen bij ouderen; Low-vision hulpmiddelen en adaptieve technologie├źn, zoals video-uitbreiding systemen of spraak software voor computer-systemen kunnen mensen die visie hebben slechtzienden te helpen optimaal gebruik te maken van hun resterende visie.

Afnemende visie; Toenemende pijn; Toenemende roodheid; Zwelling rond het oog; Elke ontslag uit het oog; Elk nieuw floaters, lichtflitsen, of veranderingen in uw gezichtsveld.