chlamydia testen

Chlamydia proeven worden een monster lichaamsvloeistof of urine te zien of chlamydia bacteriën (Chlamydia trachomatis) zijn aangebracht en het veroorzaken van een infectie. Chlamydia is de meest voorkomende bacteriële seksueel overdraagbare aandoening (soa) in de Verenigde Staten.

Een test voor chlamydia wordt gedaan om

Een chlamydia test wordt uitgevoerd op ofwel een urinemonster of vloeibare (directe monster) verzameld uit het gebied van het lichaam dat het meest waarschijnlijk besmet. Als je chlamydia-test wordt gedaan op een

Nucleïnezuuramplificatie testen (NAAT). Deze tests vinden het genetisch materiaal (DNA) van chlamydia bacteriën. Deze tests zijn erg goed in het identificeren van chlamydia. Een test die positief is bijna altijd betekent het probleem is er en waarschijnlijk een vals-positief testresultaat. Een polymerase kettingreactie (PCR) test is een voorbeeld van een nucleïnezuur amplificatie testen. Deze test kan ook op een urinemonster; Chlamydia cultuur. Een cultuur is een speciale kop waarmee de chlamydia bacteriën groeien. Resultaten langer duren (5-7 dagen) dan de andere tests. De kweek moet worden uitgevoerd in een laboratorium.

Kijk of symptomen van een seksueel overdraagbare infectie (STI) wordt veroorzaakt door een chlamydia-infectie; Kijk mensen die een hoog risico op besmetting met chlamydia. Een chlamydia-infectie niet altijd symptomen. De US Preventive Services Task Force (USPSTF) beveelt het controleren op chlamydia fo; Alle seksueel actieve vrouwen in de leeftijd 24 of jonger; Vrouwen ouder dan 24 jaar met een hoog risico seksueel gedrag; Alle zwangere vrouwen in het eerste trimester en opnieuw in het derde trimester als een hoog risico seksueel gedrag worden gerapporteerd. Het behandelen van een zwangere vrouw die een chlamydia-infectie kan een infectie in haar pasgeboren voorkomen; Alle vrouwen met pelvic inflammatory disease (PID); Alle vrouwen met symptomen van een cervicale infectie (cervicitis) gevonden op een bekken examen.

Urinemonster: Niet plassen gedurende 2 uur voordat er een urinemonster wordt verzameld; Direct monster (gewoonlijk van de baarmoederhals): Een vrouw moet niet Douches of gebruik vaginale crèmes of geneesmiddelen tegen 24 uur voordat een chlamydia-test.