cholesteroltests: begrijp uw resultaten

Uw zorgverzekeraar kunt u sturen voor cholesterol testen, hetzij als onderdeel van een standaard check-up of omdat hij of zij vermoedt dat u mogelijk een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Maar weet je wat de cholesteroltest resultaten eigenlijk? Lees verder om te leren hoe de cijfers interpreteren.

Cholesterol is een wasachtige, vetachtige substantie. Je lever maakt het cholesterol uw lichaam nodig heeft. Maar je neemt in meer cholesterol uit bepaalde voedingsmiddelen, zoals die van dieren. Als je te veel cholesterol in je lichaam, kan het op te bouwen in de muren van uw slagaders (als “plaque”) en uiteindelijk verharden. Dit proces, genaamd atherosclerose, versmalt eigenlijk de slagaders, waardoor het moeilijker voor het bloed naar je hart te krijgen.

Helaas, hoog cholesterolgehalte geen symptomen. In latere stadia van atherosclerose, hoewel, kunt u angina pectoris lijdt – ernstige pijn op de borst van een gebrek aan bloedtoevoer naar het hart. Als een slagader volledig wordt geblokkeerd, een hartaanval resultaten. Een routine-cholesterolgehalte in het bloed test is een veel betere manier om erachter te komen wat uw cholesterolgehalte is.

Naast het meten van het totale cholesterol in je bloed, de standaard cholesteroltest (een zogenaamde “lipide panel”) meet drie specifieke soorten vet

U \ ‘ll tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het cholesterol te vinden.

Uw niveau is momenteel

Gefeliciteerd! Uw totale cholesterolgehalte is in de gewenste bereik, en uw niveau van “slechte” LDL-cholesterol is optimaal.

Gefeliciteerd! Uw totale cholesterolgehalte is in de gewenste bereik, en uw niveau van “slechte” LDL-cholesterol is in de buurt van optimaal.

Uw totale cholesterolgehalte is in de gewenste bereik, maar uw niveau van de “slechte” LDL-cholesterol is op het randje hoog. Als je LDL hoger gaat, kan uw totaal cholesterolgehalte Borderline High geworden. Overwegen om de hoeveelheid voedsel eet met verzadigde vetten en meer bewegen. Als je meer te bewegen, kan je niveau van “goede” HDL-cholesterol verhogen, wat ook zou kunnen helpen om uw niveaus van LDL en totaal cholesterol in toom te houden.

Uw totale cholesterolgehalte is in de gewenste bereik, maar uw niveau van de “slechte” LDL-cholesterol is hoog. Dit kan betekenen dat uw niveau van high-density lipoproteïne (HDL), of “goede” cholesterol, is te laag. Het beste is om een ​​hoog niveau van “goede” HDL en een lage “slechte” LDL. De HDL zorgt ervoor dat uw LDL-niveau onder controle. Vraag uw arts om uw HDL-niveau. Als uw HDL is laag, het verhogen van uw lichamelijke activiteit kan verhogen, wat kan bijdragen tot het verminderen van uw LDL-niveau.

Uw totale cholesterolgehalte is in de gewenste bereik, maar uw niveau van de “slechte” LDL-cholesterol is zeer hoog. Dit kan betekenen dat uw niveau van high-density lipoproteïne (HDL), of “goede” cholesterol, is te laag. Het beste is om een ​​hoog niveau van “goede” HDL en een laag niveau van de “slechte” LDL omdat de HDL zorgt ervoor dat uw LDL-niveau onder controle. Vraag uw arts om uw HDL-niveau. Als uw HDL is laag, het verhogen van uw lichamelijke activiteit kan verhogen, wat kan bijdragen tot het verminderen van uw LDL-niveau.

Uw totale cholesterolgehalte is Borderline High, maar gelukkig uw niveau van de “slechte” LDL-cholesterol is optimaal. Dit zou kunnen betekenen dat u een hoog niveau van high-density lipoprotein, of ‘goede’ HDL-cholesterol, die beschermt tegen hart-en vaatziekten. Of je kan andere niet-gemeten verhogingen van LDL-deeltjes die hart-en vaatziekten kan verhogen. Uw LDL-niveau kan ook optimaal zijn als u het nemen van een statine medicatie. Neem contact op met uw arts om uw volledige lipidenprofiel te krijgen en kijk of je extra behandeling nodig heeft. In de tussentijd meer informatie vinden over ‘s Cholesterol Health Center.

Uw totale cholesterolgehalte is Borderline High, maar gelukkig uw niveau van de “slechte” LDL-cholesterol is in de buurt van optimaal. Dit zou kunnen betekenen dat u een hoog niveau van high-density lipoprotein, of ‘goede’ HDL-cholesterol, die beschermt tegen hart-en vaatziekten. Of je kan andere niet-gemeten verhogingen van LDL-deeltjes die hart-en vaatziekten kan verhogen. Uw LDL-niveau kan ook optimaal zijn als u het nemen van een statine medicatie. Neem contact op met uw arts om uw volledige lipidenprofiel te krijgen en kijk of je extra behandeling nodig heeft. In de tussentijd meer informatie vinden over ‘s Cholesterol Health Center.

Uw totale cholesterolgehalte is Borderline High. Uw niveau van de “slechte” LDL-cholesterol is Borderline High, ook. Werken uw totale cholesterol naar beneden te brengen vermindert je LDL-cholesterolgehalte. U kunt dit doen door het uitoefenen van meer en het eten van minder voedsel met verzadigde vetten. Controleer voedseletiketten!

Uw totale cholesterolgehalte is Borderline High. Uw niveau van de “slechte” LDL-cholesterol is hoog. Werken uw totale cholesterol naar beneden te brengen vermindert je LDL-cholesterolgehalte. U kunt dit doen door het uitoefenen van meer en het eten van minder voedsel met verzadigde vetten. Controleer voedseletiketten!

Uw totale cholesterolgehalte is Borderline High. Maar uw niveau van “slechte” LDL-cholesterol is zeer hoog. Werken uw totale cholesterol naar beneden te brengen vermindert je LDL-cholesterolgehalte. U kunt dit doen door het uitoefenen van meer en het eten van minder voedsel met verzadigde vetten. Controleer voedseletiketten!

Uw totale cholesterol is hoog, maar je niveau van “slechte” LDL-cholesterol is optimaal. Dit zou kunnen betekenen dat u een hoog niveau van high-density lipoprotein, of ‘goede’ HDL-cholesterol, die beschermt tegen hart-en vaatziekten. Of je kan secundaire lipiden, zoals non-HDL-deeltjes die het risico op hart-en vaatziekten hebben verheven. Uw LDL-niveau kan ook optimaal zijn als u het nemen van een statine medicatie. Neem contact op met uw arts om uw volledige lipidenprofiel te krijgen en kijk of je extra behandeling nodig heeft. In de tussentijd meer informatie vinden over ‘s Cholesterol Health Center.

Uw totale cholesterol is hoog, maar je niveau van “slechte” LDL-cholesterol is in de buurt van optimaal. Dit zou kunnen betekenen dat u een hoog niveau van high-density lipoprotein, of ‘goede’ HDL-cholesterol, die beschermt tegen hart-en vaatziekten. Of je kan secundaire lipiden, zoals non-HDL-deeltjes die het risico op hart-en vaatziekten hebben verheven. Uw LDL-niveau kan ook optimaal zijn als u het nemen van een statine medicatie. Neem contact op met uw arts om uw volledige lipidenprofiel te krijgen en kijk of je extra behandeling nodig heeft. In de tussentijd meer informatie vinden over ‘s Cholesterol Health Center.

Uw totale cholesterol niveau is hoog. Uw niveau van de “slechte” LDL-cholesterol is Borderline High. Werken uw totale cholesterol naar beneden te brengen vermindert je LDL-cholesterolgehalte. U kunt dit doen door het uitoefenen van meer en het eten van minder voedsel met verzadigde vetten. Controleer voedseletiketten!

Uw totale cholesterol niveau is hoog. Uw niveau van de “slechte” LDL-cholesterol is hoog, ook. Werken uw totale cholesterol naar beneden te brengen vermindert je LDL-cholesterolgehalte. U kunt dit doen door het uitoefenen van meer en het eten van minder voedsel met verzadigde vetten. Controleer voedseletiketten! Als u moeite uw totale cholesterol en LDL-cholesterol naar beneden te brengen, kan uw arts medicijnen voorschrijven, zoals statines. Naar aanleiding van medicijnen, dieet en lichaamsbeweging instructies moeten leiden tot verbeteringen.

Uw totale cholesterol niveau Hoog, en uw niveau van “slechte” LDL-cholesterol is zeer hoog. Werken uw totale cholesterol naar beneden te brengen vermindert je LDL-cholesterolgehalte. U kunt dit doen door het uitoefenen van meer en het eten van minder voedsel met verzadigde vetten. Controleer voedseletiketten! Als u moeite uw totale cholesterol en LDL-cholesterol naar beneden te brengen, kan uw arts statines of andere cholesterolverlagende medicijnen voorschrijven.

U zult tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het cholesterol te vinden.