chronische longziekte bij zuigelingen – topic overzicht

Chronische longziekte bij een zuigeling betekent dat beschadigd weefsel in de longen van de pasgeborene wordt veroorzaakt ademhaling en gezondheidsproblemen. De longen val lucht of instorten, vullen met vloeistof, en produceren extra slijm.

Chronische longziekte is ook bekend als bronchopulmonaire dysplasie of BPD.

Chronische longziekte wordt veroorzaakt door problemen in de longen van een baby. Het komt het meest voor bij te vroeg geboren baby’s die zijn geboren vóór 26 weken zwangerschapsduur en weegt minder dan 1 kg (2,2 lb). 1 longen Een premature baby’s worden mogelijk niet volledig ontwikkeld. Dit maakt het kind waarschijnlijk problemen die kunnen leiden tot chronische longziekte zoals hebben

Andere problemen die kunnen leiden tot chronische longziekte omvatten

Letsel aan de longen het gebruik van een ventilator. Veel te vroeg geboren baby’s moeten deze behandeling, vooral als ze respiratory distress syndrome. Maar een ventilator gedwongen ademhaling en hoge zuurstofgehalte kan de longen van een baby schaden; Vocht in de longen. Premature baby’s worden geboren met deze of ontwikkelen. Sommige voldragen baby met een keizersnede geleverd ook vocht in hun longen te ontwikkelen; Infecties. Premature baby’s hebben meer kans op longinfecties te krijgen, vaak van respiratoir syncytieel virus (RSV).

Een baby met een chronische longziekte kunnen symptomen zo spoedig 3 dagen na de geboorte. De meest voorkomende eerste symptoom is moeite met ademhalen. Uw pasgeboren kan

Erfelijke problemen die invloed hebben op hoe de longen te ontwikkelen; Een hart aandoening, de zogenaamde patent ductus arteriosus dat de bloedtoevoer naar de longen; Ademhaling meconium in de longen tijdens de bevalling. Dit veroorzaakt irritatie van de longen en ontsteking die longweefsel beschadigen; Gebrek aan voeding. Pasgeborenen die niet de juiste voedingsstoffen, vooral vitamine A krijgen, vaker chronische longziekte.

Grunt of ademen snel; Flare de neusgaten; Gebruik de hals, borst en buik spieren te ademen. Dit kan eruit zien als je baby “zuigen” air tussen of onder de ribben; Piepende ademhaling, of een hoog geluid bij het ademhalen; Snel moe tijdens en na de voeding; Hebben een bleke, grijze of vlekkerige huid, vooral op de tong, lippen, oorlellen, en nagel bedden.