cognitieve gedragstherapie en paniekstoornis

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van begeleiding. Het is gebaseerd op de theorie dat door het veranderen gebruikelijke gedachten en gedrag, kan controleren en de symptomen van conditie te verbeteren.

U mag worden onderwezen oefeningen om de fysieke symptomen van de aanval te verminderen. Bijvoorbeeld, wanneer je begint om de symptomen van een paniekaanval ervaren, je bewust veranderen de manier waarop je reageert. In plaats van te denken: “Mijn hart klopt, en ik voel me alsof ik niet kan ademen. Ik denk dat ik ga sterven”, je zou in plaats daarvan denken, “Mijn hart klopt, en ik voel me alsof ik niet kan ademen, dus ik moet het hebben van een paniekaanval. Ook al is het ongemakkelijk, ik weet dat ik zal in orde zijn en de symptomen zal passeren. ” Wanneer de effecten van een paniekaanval minder ernstig lijken, is angst dat een andere aanslag verminderd.

Cognitieve gedragstherapie is handig als je ook agorafobie, die optreedt wanneer je bang en vermijd openbare situaties of plaatsen waarvan u denkt dat een paniekaanval uitlokken. Nadat u in staat om de symptomen van paniekstoornis te behandelen zijn, zult u worden blootgesteld aan gecontroleerde situaties of plaatsen die paniekaanvallen in het verleden hebben geleid. Dit type van behandeling, die bekend staat als exposure therapie, duurt het langer voor mensen die veel angsten, vooral mensen met een sociale angststoornis (angst voor bepaalde sociale situaties).

Anne C. Poinier, MD – Interne Medicin; Lisa S. Weinstock, MD – Psychiatrie

14 november 2014

s nieuwe e-serie over diagnose, de behandeling, en leven met binge eating disorder