constipatie behandeling: medicijnen helpen wanneer opioïden blokkeren van je

Pijnbestrijding Trends

Als je het nemen van opioïde medicatie om pijn te verlichten, kan je het gevoel een van de meest voorkomende bijwerkingen van deze medicijnen ‘: constipatie. Het kan een ernstig probleem te zijn – maar je hoeft niet om gewoon te Grin en houden. Behandelingen kunt u verlichting geven en het gemakkelijker maken om te blijven nemen van uw pijn geneeskunde.

Je bent een patiënt met chronische pijn die enkele recept narcotica nodig is om uw symptomen onder controle. Toen, op een weekend, ondraaglijke pijn landt u in de spoedafdeling. Er, een arts grills u over uw medicijnen, voor een deel om ervoor te zorgen dat je een legitieme pijn patiënt, niet iemand op zoek naar drugs. Wat kunt u doen om de ER arts helpen om u te geloven; Het is niet altijd gemakkelijk om patiënten met chronische pijn te vertellen uit op zoek naar drugs- patiënten, zegt Howard Blumstein, MD, FAAEM, voorzitter van de Academie …

Dit zijn de eerste dingen die de meeste artsen raden, en ze zijn dezelfde medicijnen die iedereen met constipatie zou kunnen gebruiken. Uw arts kan u er één nemen voordat je zelfs het probleem te voorkomen.

Kruk weekmakers maken harde, droge afval makkelijker uit je lichaam te passen. Laxeermiddelen helpen uw darmen bewegen de ontlasting uit. U kunt veel van deze behandelingen over de toonbank. Vraag uw arts of apotheker welke het beste kan zijn voor u, en hoe lang je nodig hebt om ze te nemen.

Ze zullen beginnen met werken na een paar uur of een paar dagen, afhankelijk van welke laxerend of laxeermiddel u gebruikt.

Wanneer laxeermiddelen en ontlasting weekmakers zijn niet genoeg is, kan uw arts een medicijn dat is gemaakt voor mensen die constipatie hebben, omdat van opioïden voor te schrijven. Deze medicijnen werken door het blokkeren van de effecten die de drugs hebben op je darmen

Alle opioïden kunnen leiden tot constipatie, maar sommige kunnen minder effect hebben dan anderen. Sommige studies hebben aangetoond dat fentanyl minder dan morfine verstopping kan veroorzaken. Tapentadol kan ook makkelijker op uw darmen dan oxycodon zijn. Methadon kan ook minder constipatie zijn.

Praat met uw arts over welke medicijnen u de juiste balans van pijnbestrijding en minder bijwerkingen geeft.

U kunt ook andere dan medicijnen om constipatie te verlichten opties te proberen, ook.

Zetpillen zijn laxeermiddelen die u in uw bodem, waar ze oplossen zetten en je lichaam absorbeert hun medicijnen. Een klysma is een vloeistof die u spoelen in uw bodem te reinigen van uw dikke darm.

Deze behandelingen kunnen helpen, maar de artsen niet vaak raden hen omdat ze ongemakkelijk. Als laatste redmiddel, kan uw arts of verpleegkundige een gehandschoende vinger gebruiken om ontlasting uit.

Het belangrijkste wat je kunt doen is met uw arts over uw constipatie en hoe u kunt zich beter voelt om te praten.

BRONNEN

UpToDate: “Kanker pijnbestrijding met opioïden. Preventie en het beheer van de bijwerkingen”

Dorn Spencer et al. The Journal of Gastroenterology Supplement 2014.

Supplement op het Journal of Family Practice, december 2015.

Universiteit van Wisconsin Health Pain Care Services: “Beheer van opioïden veroorzaakte constipatie.”

Palliatieve Zorg Netwerk van Wisconsin: “opioïden veroorzaakte constipatie Deel II: Nieuwer therapieën.”

Chronische Pijn Association: “opioïden veroorzaakte constipatie.”