contactlens problemen: infectie – topic overzicht

Keratitis verwijst naar een ontsteking van het hoornvlies. Infectie van de cornea wordt genoemd infectieuze keratitis. Het is de meest ernstige complicatie van het dragen van contactlenzen en kan leiden tot blindheid.

Injury (van een klap, kras, of vreemd voorwerp); Chemicals, waaronder die in contact lens oplossingen; Fysiologische factoren, zoals een allergische reactie op deposito’s op de lenzen.

Pijn en roodheid van het oog; Tranende en pijnlijke gevoeligheid voor licht; Kwijting; Verminderd gezichtsvermogen.

Hoewel de Food and Drug Administration (FDA) heeft ingestemd met een aantal extended-wear lenzen voor 30-dag te gebruiken, veel oogartsen adviseren dat mensen elke dag te verwijderen.

In zeldzame gevallen kunnen virussen en schimmels keratitis veroorzaken. Een kiem die vaak aanwezig in leidingwater veroorzaakt een vorm van keratitis die steeds wordt waargenomen bij dragers van contactlenzen, vooral die met zachte lenzen.

Niet-infectieuze oorzaken van keratitis in contactlensdragers omvatten

Als u contactlenzen draagt ​​en je hebt een pijnlijke, rode ogen, kunt u besmettelijke keratitis hebt. Verwijder uw lenzen, en bel onmiddellijk uw arts. U zult antibiotische oogdruppels moeten helpen bij de behandeling van de infectie. Symptomen van bacteriële keratitis kunnen