copaxone: toepassingen, dosering, bijwerkingen

Wat is Copaxone?

Copaxone wordt gebruikt om multiple sclerose (MS) en terugval MS voorkomen.

Copaxone zal niet genezen MS, maar het kan maken recidieven komen minder vaak voor.

Gebruik Copaxone precies zoals het was voor jou. Gebruik het medicijn niet in grotere hoeveelheden, of gebruik het voor langer dan aanbevolen door uw arts. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

Belangrijke gegevens

Vertel elk van uw zorgverleners over al uw medische aandoeningen, allergieën, en alle geneesmiddelen die u gebruikt.

Copaxone wordt gegeven als een injectie onder de huid. U kan worden gegeven instructies over het injecteren van uw geneesmiddel thuis. Gebruik dit medicijn thuis als je niet volledig begrijpen hoe de injectie te geven en op de juiste gooi naalden en spuiten gebruikt in het geven van het medicijn.

Sommige mensen ontvangen van een Copaxone injectie hebben een ernstige reactie gehad. Vertel uw verzorger meteen als je angstig, warm, jeukende gevoel, tintelend, of hebben een bonkende hartslag, beklemmend gevoel in je keel, of moeite met ademhalen tijdens de injectie. Dit type reactie kan optreden, zelfs nadat u al gebruik van dit geneesmiddel voor enkele maanden.

Je moet geen gebruik maken van Copaxone als u allergisch bent glatirameer of mannitol.

Voor het gebruik van dit geneesmiddel

Om ervoor te zorgen Copaxone veilig is voor u, vertel uw arts over uw andere medische aandoeningen.

Copaxone wordt niet verwacht dat een ongeboren baby schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling.

Het is niet bekend of glatirameer overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Gebruik Copaxone precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

Copaxone wordt onder de huid geïnjecteerd. U kan worden getoond hoe injecties gebruik thuis. Heb zelf niet injecteren van dit geneesmiddel als u niet volledig begrijpen hoe de injectie te geven en op de juiste voer gebruikte naalden en spuiten.

Deze medicatie wordt geleverd met de patiënt instructies voor veilig en effectief gebruik. Volg deze aanwijzingen aandachtig door. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Was en droog uw handen voordat u de voorbereiding van de spuit en het geven van de injectie.

Copaxone voorgevulde spuiten alleen voor eenmalig gebruik. Gooi de flacon of spuit na elke injectie.

Voor het gebruik van de voorgevulde spuit, neem het uit de koelkast en laat het warm bij kamertemperatuur gedurende 20 minuten. Niet opwarmen van de medicatie in de magnetron of warm water. Do luchtbellen niet uit de voorgevulde spuit of u kunt per ongeluk verwijderen van een kleine hoeveelheid van het geneesmiddel.

Niet gebruiken Copaxone als het kleuren is veranderd of heeft deeltjes bevat. Bel uw arts voor een nieuw recept.

Gebruik een andere plaats op uw lichaam elke keer dat u uzelf een injectie. Uw arts zal u tonen de plaatsen op je lichaam waar u veilig de medicatie kan injecteren. Niet injecteren Copaxone in dezelfde plek twee keer binnen 1 week.

Stop niet met het gebruik van dit geneesmiddel zonder eerst te praten met uw arts.

Gebruik een wegwerp naald slechts eenmaal. Volg eventuele regionale of plaatselijke wetten over het weggooien van gebruikte naalden en spuiten. Gebruik een lekke band-proof “scherpe voorwerpen” afvalcontainer (waar er een te krijgen vraag dan uw apotheker en hoe je het weg te gooien). Houd deze container buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Bewaar de voorgevulde spuiten en flesjes (flessen) van Copaxone in de koelkast. Sta niet toe dat het medicijn te bevriezen.

U kunt ook opslaan Copaxone bij kamertemperatuur, weg van vocht, licht en hoog vuur. Copaxone een houdbaarheid van maximaal 30 dagen indien bewaard bij kamertemperatuur. Gooi ongebruikte Copaxone die op kamertemperatuur is al langer dan 30 dagen.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Multiple Sclerose

Voor verlaging van de frequentie van exacerbaties bij patiënten met relapsing-remitting multiple sclerose; 20 mg subcutaan eenmaal per dag.

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Hoe moet ik Copaxone gebruiken?

Volg de instructies van uw arts over eventuele beperkingen op voedsel, dranken, of activiteit.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op Copaxone: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Sommige bijwerkingen kunnen optreden tijdens de injectie. Vertel uw verzorger meteen als je angstig, warm, jeukende gevoel, tintelend, of hebben een beukende hartslag, beklemmend gevoel in je keel, of moeite met ademhalen. Dit type reactie kan optreden, zelfs nadat u hebt gebruikt Copaxone voor enkele maanden.

Stop met het gebruik Copaxone en bel uw arts onmiddellijk als u

pijn op de borst

flushing (warmte, roodheid of tintelend gevoel); of

beukende hartslagen of wapperen in je borst.

Vaak Copaxone bijwerkingen zijn

roodheid, lichte pijn, jeuk, zwelling, een brok, of de huid verandert waar de injectie is gegeven.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met glatirameer, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

Copaxone doseren informatie

5.04.2015-05-08, 10:27:50.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Multiple Sclerose Tecfidera, Avonex, Aubagio, Gilenya, AMPYRA, Tysabri, Betaseron, Rebif, interferon beta-1a, dimethylfumaraat, mitoxantron, Glatopa, glatiramer, natalizumab, fingolimod, teriflunomide, dalfampridine, Extavia, Novantrone, Rebif Rebidose, AVONEX Pen, prednison, dexamethason

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Copaxone?

Copaxone bijwerkingen

Welke andere drugs zullen Copaxone beïnvloeden?

Copaxone (glatirameer)