copd medicatie: corticosteroïden, luchtwegverwijders, en nog veel meer

Geneesmiddel voor COPD wordt gebruikt

Sommige COPD geneesmiddelen worden gebruikt met apparaten genaamd inhalatoren of vernevelaars. Het is belangrijk om te leren hoe je deze apparaten correct te gebruiken. Veel mensen doen niet, zodat ze niet het volledige voordeel van het geneesmiddel te krijgen.

De eerste keer dat u een luchtwegverwijder gebruikt, kunt u niet in de gaten veel verbetering in uw symptomen. Dit betekent niet altijd dat het geneesmiddel niet zal helpen. Probeer het geneesmiddel voor een tijdje voordat u beslissen of het werkt.

Veel mensen niet hun inhalers gebruiken gelijk, zodat ze niet de juiste hoeveelheid geneesmiddel te krijgen. Vraag uw zorgverzekeraar om te laten zien wat je moet doen. Lees de instructies op de verpakking zorgvuldig.

De meeste artsen raden het gebruik van spacers met dosisinhalatoren. Maar je moet niet gebruik maken van een afstandhouder met een droog poeder inhaler.

Verminder kortademigheid; Controle hoesten en piepen; Voorkom COPD flare-ups, ook wel exacerbaties, of houd de flare-ups je moet wel van het zijn levensbedreigend.

Luchtwegverwijders luchtwegverwijders worden gebruikt voor het openen of ontspannen uw luchtwegen en help uw kortademigheid; Kortwerkende luchtwegverwijders gemak uw symptomen. Ze worden beschouwd als een goede eerste keus voor de behandeling van stabiele COPD in een persoon waarvan de symptomen komen en gaan (intermitterende symptomen). Ze includ; Anticholinergica (bijvoorbeeld ipratropium); Beta2-agonisten (zoals albuterol of levalbuterol); Een combinatie van de twee (bijvoorbeeld een combinatie van albuterol en ipratropium).