COSOPT

Therapeutische klasse: glaucoom, bèta-Blocker / koolzuuranhydraseremmer Combinatie

Gebruikt Voor Cosopt

Farmacologische klasse: Dorzolamide

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van dorzolamide zou beperken en timolol oogdruppels bij kinderen van 2 jaar en ouder. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van dorzolamide zou beperken en timolol oogdruppels bij ouderen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u Cosopt

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die dorzolamide en timolol bevatten. Het kan niet specifiek Cosopt zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Uw oogarts zal u vertellen hoeveel van dit geneesmiddel te gebruiken en hoe vaak. Gebruik niet meer medicijnen of het gebruiken vaker dan uw arts u dat zegt.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies in het inzetstuk voorzichtig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Gebruik alleen het merk van dit medicijn die uw arts voorgeschreven. Geen vervanging conserveermiddel bevattende (Cosopt®) het product zonder conserveermiddel (Cosopt® PF).

Cosopt® PF oogdruppels is een steriele oplossing die geen conserveringsmiddelen bevat. Gebruik de oplossing in de single-unit containers onmiddellijk na opening. Gooi ongebruikte medicijnen na elk gebruik.

Als u normaal gesproken zachte contactlenzen draagt, verwijder ze voordat u Cosopt® oogdruppels gebruiken. Wacht minstens 15 minuten voordat de contactlenzen opnieuw in.

Als u gebruik maakt Cosopt® PF oogdruppels, mag u niet nodig hebt om uw contactlenzen te verwijderen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Om de Cosopt® oogdruppels gebruiken

Om de Cosopt® PF oogdruppels gebruiken

Als uw arts bestelde twee verschillende oogdruppels om samen worden gebruikt, wacht dan tenminste 5 of 10 minuten tussen de tijden die u de medicijnen toe te passen. Dit zal helpen om het tweede geneesmiddel te houden van “uitwassen” de eerste.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Correct gebruik van dorzolamide en timolol

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Houd de Cosopt® PF eenmalig gebruik bestemd zijn in de originele etui ter bescherming tegen licht. Noteer de datum waarop u de folieverpakking in de daarvoor bestemde ruimte in het zakje te openen. Gooi ongebruikte eenmalig gebruik bestemd zijn 15 dagen na het openen van het zakje.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Als jeuk, roodheid, zwelling of andere tekenen van oog of ooglid irritatie optreden, stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts. Deze borden kan betekenen dat u of uw kind allergisch voor dit geneesmiddel zijn.

Dit geneesmiddel kan hartfalen veroorzaken bij sommige patiënten. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind met pijn op de borst of ongemak; verwijde hals aderen, extreme vermoeidheid, onregelmatige ademhaling, een onregelmatige hartslag, kortademigheid, zwelling van het gezicht, vingers, voeten of onderbenen; gewicht krijgen, of een piepende ademhaling.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Cosopt

Ernstige allergische reacties kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u of uw kind één van de volgende symptomen: zwarte, teerachtige ontlasting; blaren, peeling of versoepeling van de huid, koude rillingen, donkere urine, gewrichtspijn of spierpijn, huiduitslag; rode huid laesies, vaak met een paars centrum, zweren, zweren, of witte vlekken in de mond of op de lippen, ongewone bloeden of blauwe plekken, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid.

Dit geneesmiddel kan veranderingen in uw bloedsuikerspiegel veroorzaken. Ook kan dit geneesmiddel bedekken tekenen van een lage bloedsuikerspiegel, zoals een snelle hartslag. Neem contact op met uw arts als u of uw kind deze problemen hebt of als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker testen merken.

Voordat u enige vorm van chirurgie, tandheelkundige behandeling, of een spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u gebruik van dit geneesmiddel. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel enkele dagen voor een operatie of medische tests.

Het is zeer belangrijk dat u met uw arts als u een verwonding of infectie te krijgen in uw oog of als u zijn gepland om oogchirurgie hebben. Uw arts zal u vertellen of te blijven gebruiken dezelfde container van oogdruppels of dat je moet beginnen met een frisse flesje oogdruppels.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Cosopt Side Effects

Cosopt (dorzolamide / timolol oogdruppels)

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Glaucoom, open hoek Lumigan, timolol oogheelkundige, epinefrine oogheelkundige, Xalatan, Travatan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Simbrinza, dorzolamide oogheelkundige

Intra-oculaire hypertensie Lumigan, timolol oogdruppels, Xalatan, Travatan, Combigan, Alphagan, brimonidine oogheelkundige, latanoprost oogheelkundige, pilocarpine oogheelkundige, Azopt, Simbrinza, dorzolamide oogheelkundige