CPAP machines: tips voor het vermijden van 10 veel voorkomende problemen

Een lekkende of een slecht passende masker betekent dat je niet het verkrijgen van de volledige luchtdruk die u nodig hebt, en u kan uw huid irriteren. Het kan ook lucht te laten ontsnappen in uw ogen, waardoor ze droog of tranende geworden.

Probeer het aanpassen van pads en riemen om een ​​betere pasvorm te krijgen. Als het apparaat past over je neus, zorg ervoor dat het niet te hoog op de brug van je neus, die kan leiden lucht in uw ogen zitten.

Mogelijk moet u uw leverancier te vragen om u te helpen een ander formaat masker, vooral als je gewicht aanzienlijk is veranderd. Of probeer een andere stijl apparaat zoals een nasale kussen of een masker met een opblaasbaar kussen dat de contouren van uw gezicht. Als u verslechtering of zweren, zoals op je neus huid te ontwikkelen, vertel uw arts onmiddellijk.

Dit is een normaal tijdelijk probleem. Het dragen van het masker alleen al enige tijd in de loop van de dag kan je helpen wennen aan hoe het voelt te krijgen.

Met behulp van de ramp-functie, die automatisch, geleidelijke verhoging van de luchtdruk aan de voorgeschreven druk instelling biedt als je in slaap valt, kan ook helpen.

6. Leaky masker, huidirritatie of drukplekken

7. Moeilijkheid in slaap vallen

En de praktijk een goede algemene slaapgewoonten – regelmatig sporten, vermijd cafeïne en alcohol voor het slapen gaan, en probeer te ontspannen. Bijvoorbeeld, neem een ​​warm bad voordat je naar bed gaat. Vermijd het naar bed gaan totdat je moe bent.

Als je ademen door je mond ‘s nachts of slapen met je mond open, kunnen sommige CPAP apparaten droge mond verergeren. Een kinband kan helpen om uw mond gesloten en vermindering van de lucht lek als u een neusmasker dragen.

8. Droge mond

Een full-face-mask-stijl apparaat dat je mond en neus ook betrekking kan goed werken voor u. A-CPAP verwarmd luchtbevochtiger die hecht aan de luchtdruk machine kan ook helpen.

9. Onbedoeld verwijderen van de CPAP-apparaat tijdens de nacht

Het is normaal om soms wakker te vinden u het masker in je slaap hebt verwijderd. Als je veel in je slaap te bewegen, kan het zijn dat een volledige gezicht masker op je gezicht blijft beter.

10. Geërgerd door het lawaai

U kan trekken uit het masker omdat uw neus is verstopt. Als dat zo is, zorgen voor een goede masker fit en het toevoegen van een CPAP verwarmd luchtbevochtiger kan helpen. Een kinband kan ook helpen om het apparaat op je gezicht.

Tijd en geduld sleutel tot succes

Als dit is een consistent probleem is, overwegen een alarm voor ergens in de nacht, om te controleren of het apparaat is nog steeds op. Je kon het alarm geleidelijk te stellen voor later op de avond als je merkt dat je het houden van het apparaat langer.

De meeste nieuwe modellen van de CPAP-apparaten zijn bijna stil. Maar als je merkt dat geluid van een apparaat is hinderlijk, controleer dan eerst om ervoor te zorgen dat het apparaat luchtfilter is schoon en gedeblokkeerd. Iets in de weg kunnen bijdragen aan lawaai.

Als dit niet helpt, moet uw arts of CPAP leverancier van het toestel controleren om ervoor te zorgen dat het goed werkt. Als het apparaat goed werkt en het lawaai je dwars zit nog steeds, proberen het dragen van oordopjes of met behulp van een witte ruis geluid machine om het geluid te maskeren.

Met behulp van een CPAP-apparaat kan frustrerend zijn als je probeert te wennen, maar het is belangrijk dat u stok mee. De behandeling is van essentieel belang voor het vermijden van obstructief slaap-apneu-gerelateerde complicaties, zoals hartproblemen en vermoeidheid overdag.

Werk samen met uw arts en CPAP-leverancier voor de beste pasvorm en het apparaat te verzekeren voor u, en probeer het maken van aanpassingen als je enkele van de gemeenschappelijke CPAP problemen ondervindt. Het kan verschillende maanden duren om de juiste instellingen te vinden en aan te passen aan het masker.

Met tijd en geduld, kan CPAP een positieve invloed hebben op uw kwaliteit van leven en de gezondheid.