cranberry (Vaccinium macrocarpon) achtergrond

Natuurlijke Standard® Patient Monografie, Copyright © 2016 (). Alle rechten voorbehouden. Commerciële distributie verboden. Deze monografie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, en mag niet worden opgevat als specifiek medisch advies. Je moet overleggen met een gekwalificeerde zorgverlener alvorens beslissingen te nemen over behandelingen en / of aandoeningen.

Er is een aantal gegevens bij de mens die het gebruik van cranberry sap en cranberry aanvullingen op infectie van de urinewegen (UTI) te voorkomen, hoewel de meeste beschikbare studies zijn van mindere kwaliteit. Duidelijke richtlijnen dosering ontbreken, maar gezien de veiligheid van de cranberry, kan het redelijk zijn aan te bevelen het gebruik van matige hoeveelheden cranberrysap cocktail om UTI in niet-chronisch zieke personen te voorkomen.

Cranberry is niet aangetoond dat effectief als een behandeling voor gedocumenteerd UTI. Hoewel cranberry als aanvullende therapie in sommige gevallen worden gebruikt, gezien de bewezen werkzaamheid van antibiotica dient cranberry niet worden beschouwd als een eerste lijn behandeling.

Cranberry is onderzocht voor talrijke andere medicinale toepassingen en veelbelovende onderzoeksgebieden omvatten het voorkomen van H. pylori infecties, die maag- zweren en tandplak veroorzaakt.

Deze evidence-based monografie is opgesteld door The Natural Standard Research Collaboration