Creutzfeldt-Jakob (CJD) gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

symptomen

CJD geen symptomen veroorzaken op het eerste. De eerste symptomen zijn langzaam denken, moeite met concentreren, verminderde oordeel en geheugenverlies. Deze symptomen ook bij andere ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer, zodat CJD kan moeilijk te diagnosticeren, aanvankelijk .; Binnenkort begint echter een ernstige, progressieve dementie. Mensen verwaarlozen zichzelf, worden apathisch of prikkelbaar, en begin met een sterke spierkrampen. Dan worden mensen volledig bedlegerig en uiteindelijk vervallen in coma. Comateuze patiënten sterven als gevolg van een infectie geassocieerd met immobiliteit, zoals longontsteking .; Diagnose; De enige zekere manier om de diagnose CJD is met een brein biopsie, een invasieve test. Een minder invasieve test, een lumbaalpunctie (of lumbaalpunctie) kunnen abnormale eiwitten onthullen in de spinale vloeistof. Detectie van deze eiwitten kunnen helpen om de diagnose, maar de diagnose wordt voornamelijk door de symptomen en de arts onderzoek van het zenuwstelsel .; Andere niet-invasieve tests kunnen zeer nuttig zijn, maar; Computertomografie (CT) en magnetische resonantie imaging (MRI) scans kan worden gedaan om te zoeken naar verschraalde (gekrompen) hersenweefsel .; Elektro-encefalogram (EEG) of hersengolven, studies tonen een karakteristieke afwijking in 75% tot 95% van de mensen .; Magnetic Resonance Imaging (MRI) scans ook nuttig kan informatie verstrekken.

Diagnose

De enige zekere manier om de diagnose CJD is met een brein biopsie, een invasieve test. Een minder invasieve test, een lumbaalpunctie (of lumbaalpunctie) kunnen abnormale eiwitten onthullen in de spinale vloeistof. Detectie van deze eiwitten kunnen helpen om de diagnose, maar de diagnose wordt voornamelijk gemaakt door de symptomen en de arts onderzoek van het zenuwstelsel.

Hoe lang duurt het?

Negentig procent tot 95% van de mensen met CJD sterven binnen 3 tot 12 maanden na de symptomen beginnen. Een paar mensen met de ziekte overleven, meer dan 2 jaar.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

De meeste gevallen van CJD kan niet worden voorkomen, maar de ziekte gelukkig zeldzaam: slechts één persoon op een miljoen ontwikkeling van de ziekte elk jaar.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

CJD kan niet worden genezen, maar sommige symptomen kunnen worden behandeld. Narcotica kunnen worden gebruikt om pijn en anticonvulsiva, zoals clonazepam (Klonopin) en valproïnezuur (Depacon, Depakene, Depakote), kan worden gebruikt voor spierspasmen. Onderzoek studies zijn op zoek naar andere middelen die nuttig kan zijn.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Medische hulp zoeken naar tekenen van dementie, zoals plotselinge of geleidelijke veranderingen in het geheugen, denken vaardigheden, stemming of gedrag en voor wijzigingen in visie of beweging vermogen.

Prognose

De ziekte dodelijk, met de meeste sterfgevallen binnen 3 tot 12 maanden van ziekte.