cyclobenzaprine

Therapeutische klasse: Skeletal spierverslapper, centraal werkende

Gebruikt Voor cyclobenzaprine

Cyclobenzaprine kan ook worden gebruikt voor andere voorwaarden zoals bepaald door uw arts.

Cyclobenzaprine is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel dit gebruik niet bij productetiket wordt cyclobenzaprine gebruikt bij bepaalde patiënten met fibromyalgie syndroom (ook wel fibrositis of fibrositis-syndroom).

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor cyclobenzaprine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op Cyclobenzaprine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Studies over cyclobenzaprine zijn gedaan bij volwassen patiënten, en er is geen specifieke informatie vergelijken gebruik van cyclobenzaprine bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie te vergelijken gebruik van Cyclobenzaprine tabletten in de ouderen met het gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Voordat u cyclobenzaprine

Vanwege de mogelijkheid van hogere bloedspiegels bij ouderen in vergelijking met jongere volwassenen, is het gebruik van Cyclobenzaprine verlengde afgifte capsules niet aanbevolen bij ouderen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van cyclobenzaprine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Met behulp van Cyclobenzaprine met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Cyclobenzaprine gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Cyclobenzaprine gebruik met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u gebruik maken van cyclobenzaprine, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van cyclobenzaprine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem Cyclobenzaprine alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen en het niet vaker dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan zodat de kans op ernstige bijwerkingen.

De dosis cyclobenzaprine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses cyclobenzaprine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van cyclobenzaprine mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen.

Cyclobenzaprine zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die vertragen het zenuwstelsel, mogelijk veroorzaakt slaperigheid). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen, barbituraten, geneeskunde voor epileptische aanvallen, andere spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica . Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande terwijl u cyclobenzaprine.

Correct gebruik van cyclobenzaprine

Je moet niet gebruik maken van de verlengde afgifte capsules als u een MAO-remmer (MAO-remmers) zoals Eldepryl®, Marplan®, Nardil® of Parnate® hebben gebruikt in de afgelopen 14 dagen.

Cyclobenzaprine kan ertoe leiden dat sommige mensen wazig zien of slaperig, duizelig of minder alert geworden dan ze zijn normaal. Zorg dat u weet hoe u reageert op Cyclobenzaprine voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent of niet alert en in staat om goed te zien doen.

Cyclobenzaprine kan een droge mond veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting, gebruik maken van suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als uw mond blijft droog langer dan 2 weken te voelen, contact op met uw arts of tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesontsteking en schimmelinfecties te verhogen.

Als uw conditie niet binnen twee of drie weken niet verbetert, of als het erger wordt, contact op met uw arts.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Stop met het innemen Cyclobenzaprine en andere noodhulp onmiddellijk als een van de volgende effecten optreden

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van cyclobenzaprine

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

cyclobenzaprine Side Effects

cyclobenzaprine

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Spierspasmen Soma, baclofen, Flexeril, diazepam, tizanidine, Valium, methocarbamol, Robaxin, Zanaflex, carisoprodol, metaxalone, Skelaxin

Ischias paracetamol, Tylenol, naproxen, aspirine, ibuprofen, diclofenac, Flexeril, Voltaren, Paracetamol, Aleve, indomethacine, Advil