dalteparin (subcutaan) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u dit geneesmiddel geven. Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot onder de huid (meestal in de buik, billen of dijen).

Als u gebruik maakt dalteparine thuis, zal uw arts u leren hoe u zelf te injecteren met het geneesmiddel. Zorg ervoor dat u de instructies nauwkeurig opvolgt. Neem contact op met uw arts als u problemen met behulp van de geneeskunde.

Je zult dan het lichaam de ruimte waar dit schot kan worden gegeven. Gebruik een ander lichaam gebied elke keer dat je jezelf een schot. Blijf op de hoogte van waar je elk schot om ervoor te zorgen dat u draaien delen van het lichaam te geven. Dit zal helpen voorkomen dat huidproblemen van de injecties.

Als het geneesmiddel in de flacon (glazen container) of voorgevulde spuit kleur is veranderd, of als u deeltjes in het, gebruik het dan niet.

Doe gebruikte spuiten in een lekke band-bestendig, wegwerp container, of gooi ze zoals voorgeschreven door uw arts.

opslagruimte

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiƫnten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Als u een fles van de geneeskunde werden gegeven voor gebruik met uw spuiten, moet u het geneesmiddel binnen 14 dagen gebruiken na het eerste schot. Gooi de ongebruikte medicijnen in de fles na 14 dagen.

Gooi gebruikte naalden in een harde, gesloten container die de naalden niet kan steken door. Houd deze container buiten bereik van kinderen en huisdieren.