darbepoetin alfa (injectie route) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Voor kankerpatiënten: Het is zeer belangrijk dat u begrijpt en vertrouwd met de Aranesp Medication Guide geworden. U kan ook worden gevraagd om de ESA de hoogte te stellen Oncology Program Patient and Healthcare Professional (HCP) erkenning te ondertekenen. Direct vragen aan uw arts of apotheker voordat u begint darbepoetin alfa.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt instructies te voegen. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Darbepoetin alfa wordt meestal gegeven door een arts. Echter, medicijnen toegediend via een injectie worden soms gebruikt thuis. Als u met behulp van darbepoetin alfa thuis, zal uw arts u leren hoe de injecties moeten worden gegeven. Zorg ervoor dat u precies begrijpt hoe het geneesmiddel moet worden geïnjecteerd.

Dit geneesmiddel is beschikbaar in 3 vormen. U mag een flacon, een voorgevulde spuit met een UltraSafe® Needle Guard, of een voorgevulde SureClick ™ auto-injector gebruiken.

Als u een volledige dosis van dit geneesmiddel nodig hebt, gebruik de voorgevulde SureClick ™ autoinjector tenzij uw arts u anders.

opslagruimte

Dit geneesmiddel kan worden gegeven als een schot onder de huid of in een ader. Als uw arts u om het te injecteren op een bepaalde manier is de instructies van uw arts.

Als u het geven van dit medicijn thuis

De verpakking van de geneeskunde niet schudden voordat je het gebruikt, en doen dit geneesmiddel niet gebruiken als het bevroren is geweest.

Je zou niet allemaal gebruik van het geneesmiddel in elk flesje (glascontainer) of voorgevulde spuit. Gebruik elke flesje of spuit slechts één keer. Heeft een open flesje of spuit niet redden. Als het geneesmiddel in het flesje of spuit kleur veranderd is, of als u deeltjes in het, gebruik het dan niet.

Volg nauwgezet de instructies van uw arts over een speciaal dieet. Mogelijk moet u voedingsmiddelen die ijzer, foliumzuur of vitamine B12 bevatten, zoals eieren, bepaalde granen, vlees en groenten te eten, of u kunt een ijzer, foliumzuur of vitamine B12 supplement te nemen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar in de koelkast. Niet bevriezen.

Bescherm het geneesmiddel tegen fel licht. Houd uw geneesmiddel in de oorspronkelijke verpakking totdat u klaar bent om het te gebruiken zijn.