daunorubicine (intraveneuze route) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Terwijl u wordt behandeld met daunorubicine, en nadat u stoppen met de behandeling met het, geen inentingen (vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Daunorubicine kan de weerstand van uw lichaam te verlagen en er is een kans dat je misschien de infectie de immunisatie is bedoeld om te voorkomen krijgen. Daarnaast moeten andere personen die in uw huishouden niet oraal poliovaccin nemen omdat er een kans dat ze konden de polio-virus doorgeven aan jou. Vermijd ook personen die oraal poliovaccin hebben genomen. Niet in de buurt om ze te krijgen, en blijf niet in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u deze voorzorgsmaatregelen kunnen nemen, moet u overwegen het dragen van een beschermend masker dat de neus en mond bedekt.

Daunorubicine kan het aantal witte bloedcellen in het bloed tijdelijk te verlagen, waardoor de kans op het krijgen van een infectie. Ook kan het aantal bloedplaatjes, die noodzakelijk zijn voor een goede bloedstolling zijn verlagen. Als dit gebeurt, zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen, vooral wanneer uw bloedcellen laag is, om het risico van infectie of bloeden te verminderen

Als daunorubicine ongeluk sijpelt uit de ader waarin het wordt geïnjecteerd, kan het enige weefsels beschadigen en littekens. Vertel de arts of verpleegkundige meteen als u roodheid, pijn of zwelling op de plaats van injectie te merken.