DAYTRANA patch: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Daytrana?

Daytrana vlekken op de huid worden gebruikt voor de behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

DAYTRANA kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Je moet geen gebruik maken van Daytrana vlekken op de huid als u glaucoom, tics of het syndroom van Gilles de la Tourette, of ernstige angst, spanning of opwinding.

Belangrijke gegevens

Do Daytrana niet gebruiken als u een MAO-remmer hebben plaatsgevonden in de afgelopen 14 dagen, met inbegrip van isocarboxazide, linezolid, methyleenblauw injectie, fenelzine, rasagiline, selegiline, tranylcypromine, en anderen.

Methylfenidaat kan verslavend. Deel nooit Daytrana vlekken op de huid met een andere persoon, in het bijzonder iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving.

Met behulp van Daytrana onjuist kan de dood of ernstige bijwerkingen op het hart veroorzaken.

Do Daytrana niet gebruiken als u een MAO-remmer hebben plaatsgevonden in de afgelopen 14 dagen. Een gevaarlijke drug interactie kan plaatsvinden. MAO-remmers zijn onder isocarboxazid, linezolid, methyleenblauw injectie, fenelzine, rasagiline, selegiline, en tranylcypromine.

Voor het gebruik van dit geneesmiddel

Je moet niet gebruiken Daytrana als je allergisch bent voor methylfenidaat (Ritalin, Concerta, Metadate, en anderen), of als u

glaucoma

een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van tics (spiertrekkingen) of het syndroom van Gilles de la Tourette

ernstige angst, spanning of opwinding (stimulerende medicijnen kunnen deze symptomen verergeren); of

als je ooit hebt gehad een huidreactie bij het gebruik van elke vorm van pleister of transdermale pleister.

Sommige stimulerende middelen zijn plotselinge dood veroorzaakt in bepaalde mensen. Vertel uw arts als u

hartproblemen of een aangeboren hartafwijking

hoge bloeddruk; of

een familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten of een plotselinge dood.

Om ervoor te zorgen Daytrana veilig is voor u, vertel uw arts als u of iemand in uw familie ooit heeft gehad

een huidaandoening (zoals eczeem, psoriasis), gevoeligheid van de huid aan zepen, lotions, cosmetica, lijm

depressie, geestelijke ziekte, bipolaire stoornis, psychose of suïcidale gedachten of handelingen

motorische tics (spiertrekkingen) of het syndroom van Gilles de la Tourette

bloedcirculatie problemen in de handen of voeten

aanvallen of epilepsie, een abnormale brain wave-test (EEG); of

een geschiedenis van drugs of alcohol verslaving.

Het is niet bekend of Daytrana een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Het is niet bekend of methylfenidaat overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

DAYTRANA is niet goedgekeurd voor gebruik door iedereen jonger dan 6 jaar oud.

Hoe moet ik Daytrana gebruiken?

Gebruik Daytrana precies zoals voorgeschreven door uw arts. Het gebruik van dit geneesmiddel niet goed kan de dood of ernstige bijwerkingen op het hart veroorzaken.

Lees alle patiënteninformatie, medicatie gidsen, en instructie lakens aan u verstrekt. Daytrana vlekken op de huid komen met een doseringsschema dat laat zien wanneer te brengen en te verwijderen van de patch huid gebaseerd op 9 uur tijd frames. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Methylfenidaat kan verslavend zijn. Deel nooit dit medicijn met een ander persoon, in het bijzonder iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving. Verkopen of weggeven van dit geneesmiddel is tegen de wet.

Breng de Daytrana patch om een ​​schone en droge ruimte op je heup. Druk stevig op de huid met de palm van uw hand voor ongeveer 30 seconden. De pleister moet blijven tijdens het zwemmen of baden. De effecten van dit geneesmiddel mag niet merkbaar zijn tot 2 uur na het aanbrengen van de patch huid.

Was uw handen na het aanbrengen van een Daytrana huid patch.

Verwijder de pleister 9 uur nadat het werd toegepast. Pellen langzaam en vouw de Daytrana pleister in het midden zodat het samen steekt. Spoel de gevouwen patch in het toilet of plaats deze in een verspilling blikje met een deksel. Gebruik baby-olie of lotion om eventuele lijmresten die blijft op je huid te verwijderen.

Als u stoppen met het gebruik Daytrana, vraag dan uw apotheker waar een drug take-back programma voor de verkoop te vinden. Als er geen take-back programma, vouw de gebruikte pleister elkaar en spoel eventuele ongebruikte pleisters op dat moment in het toilet. Verwijdering van geneesmiddelen door te spoelen wordt aanbevolen om het risico van accidentele overdosis veroorzaken van de dood te verminderen. Dit advies geldt voor een zeer klein aantal van slechts medicijnen. De overheid, in samenwerking met de fabrikant, heeft deze methode bepaald om de meest geschikte route voor de verwijdering en presenteert de minste risico’s voor de menselijke veiligheid.

Breng een nieuwe pleister op de tegenovergestelde heup. Draag geen een Daytrana patch aan dezelfde kant van het lichaam twee dagen op een rij.

Als een pleister eraf valt, te vervangen door een nieuwe. Verwijder vervolgens de nieuwe patch nadat het is 9 uur, omdat je de eerste patch toegepast. Niet dragen van een patch langer dan 9 uur per dag, zelfs als u een nieuwe Daytrana patch naar een die is gevallen vervanging toe te passen. Gebruik de doseringsschema verstrekt om uw patch dragen tijd te volgen.

Na verloop van tijd kan Daytrana transdermale uw huid te verlichten rond gebieden waar de patches worden gedragen. Dit effect kan permanent zijn. Controleer uw huid vaak. Vertel uw arts als u nieuwe gebieden van lichtere kleur onder of rond een pleister. Laat uw doses of medicatie schema niet wijzigen zonder advies van uw arts.

Als u moeite met slapen of verlies van eetlust in de avond, probeer het verwijderen van de pleister huid eerder op de dag. Snijd nooit de Daytrana pleister om te proberen en het bedrag van de geneeskunde die u ontvangt tijdens het dragen van het te verlagen.

Kinderen gebruik van dit geneesmiddel moeten worden gewaarschuwd om nooit de pleister huid te verwijderen en leg het op een andere persoon. Ernstige bijwerkingen kan leiden.

Tijdens het gebruik van Daytrana, zal uw arts nodig hebt om je vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Uw hartslag, bloeddruk, lengte en gewicht kan ook moeten vaak worden gecontroleerd.

Daytrana doseren informatie

Houden elkaar Daytrana patch in de verzegelde zak totdat u klaar bent om het te gebruiken zijn. Bewaren bij kamertemperatuur uit de buurt van warmte en vocht. Niet in de koelkast of vriezer bewaren. Gooi ongebruikte pleisters als het meer dan 2 maanden geleden is dat u de originele verpakking geopend.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Blijf op de hoogte van het bedrag van het geneesmiddel dat wordt gebruikt van elke nieuwe verpakking. Methylfenidaat is een drug en u moet zich bewust zijn als iemand met behulp van uw geneesmiddel niet goed of zonder voorschrift.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Attention Deficit Disorder

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Daytrana transdermaal systeem .; Dosis moet getitreerd worden op basis van de volgende aanbevolen titratieschema; Week 1: 10 mg / 9 uur patch dagelijks; Week 2: 15 mg / 9 uur patch dagelijks; Week 3: 20 mg / 9 uur patch dagelijks; Week 4: 30 mg / 9 uur patch dagelijks; Het wordt aanbevolen de patch topisch toepassen op heupgebied 2 uur voordat een effect is vereist en de patch 9 uur na aanbrengen verwijderd. Toch moet draagtijd individueel worden aangepast aan de behoeften en de respons van de individuele patiënt.

Breng een Daytrana pleister zodra u eraan denkt, en niet de patch niet dragen langer dan 9 uur. U kan nodig zijn om het dragen te verkorten tot minder dan 9 uur als u een patch later dan gebruikelijk toe te passen en je hebt slaapproblemen. Heeft twee pleisters niet van toepassing op hetzelfde moment om de gemiste dosis.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Daytrana?

 Verwijder de patch meteen en het reinigen van de huid met water en zeep. Een overdosis van methylfenidaat kan fataal zijn.

Overdosering symptomen kunnen zweten, roodheid in je gezicht, braken, beven, verwardheid, agitatie, hallucinaties, en een onregelmatige hartslag.

Heeft een Daytrana pleister te verwarmen terwijl u het draagt ​​niet bloot. Dit geldt ook voor warmte van een verwarmingselement, hot tub, elektrische deken, of een verwarmd water bed. Warmte kan ertoe leiden dat de huid patch te veel medicijnen los in een keer.

Vermijd het plaatsen van een patch op de huid die vettig is, geïrriteerd of beschadigd. Vermijd een huid die zal worden gewreven door een band of strakke kleding.

Deze medicatie kan wazig zicht veroorzaken en kan uw denken of reacties aantasten. Wees voorzichtig als u rijdt of iets dat vereist dat u alert en in staat om duidelijk te zien zijn te doen.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op Daytrana vlekken op de huid te hebben: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Methylfenidaat kan op de groei bij kinderen. Vertel uw arts als uw kind niet groeit in een normaal tempo tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Stop met het gebruik van methylfenidaat en bel uw arts onmiddellijk als u

roodheid, zwelling, blaarvorming, of huidskleur veranderingen waar de pleister werd gedragen (kan ook uitbreiden naar andere gebieden)

pijn op de borst, moeite met ademhalen, het gevoel alsof je uit zou kunnen passeren

hallucinaties (dingen zien of horen die niet echt zijn), nieuwe gedragsproblemen, agressie, vijandigheid, paranoia

een epileptische aanval (convulsies)

gevoelloosheid, pijn, koude gevoel, onverklaarbare wonden, of huidskleur veranderingen (vaal, rood of blauw uiterlijk) in uw vingers of tenen

spiertrekkingen (tics)

wijzigingen in uw visie

penis erectie is pijnlijk en duurt 4 uur of langer (zeldzaam); of

onverklaarbare spierpijn, gevoeligheid of zwakte (vooral als je ook koorts, ongewone vermoeidheid, en donker gekleurde urine).

Vaak Daytrana bijwerkingen kunnen zijn

duizeligheid, stemmingswisselingen

tics

misselijkheid, braken, buikpijn, verlies van eetlust, gewichtsverlies

slaapproblemen (slapeloosheid); of

Daytrana bijwerkingen

lichte roodheid van de huid, hobbels, of jeuk wanneer een patch werd gedragen.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Welke andere drugs zullen Daytrana beïnvloeden?

DAYTRANA (methylfenidaat)

Vertel uw arts over al uw huidige medicijnen en eventuele u start of stopt met het gebruik, in het bijzonder

een antidepressivum

bloeddruk medicatie

een bloedverdunner zoals warfarine (Coumadin, Jantoven)

een verkoudheid of allergie medicijn dat een decongestivum zoals pseudo-efedrine of fenylefrine bevat; of

inbeslagneming medicijnen.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met methylfenidaat, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

6.02.2015-06-07, 07:23:27.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 2 High potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

ADHD Adderall, Vyvanse, methylfenidaat, Ritalin, Strattera, Concerta, Adderall XR, Focalin, amfetamine / dextroamfetamine, Focalin XR, atomoxetine, Quillivant XR, dexmethylfenidaat, lisdexamfetamine, Metadate CD, Ritalin LA, Methylin, Ritalin-SR, Metadate ER, Aptensio XR, QuilliChew ER, Methylin ER, clonidine, guanfacine