de zorg voor kinderen met type 1 diabetes

diabetes Trends

Type 1 diabetes is een aandoening die levenslange behandeling nodig heeft. Hoe beheert u diabetes van uw kind hangt van veel dingen, met inbegrip van zijn leeftijd en hoe lang hij is gediagnosticeerd. Een aanpak die goed werkt voor een tiener zal niet werken met een peuter. En een kind dat de diagnose toen hij in de schoolgaande leeftijd zal moeten aanpassen aan deze nieuwe realiteit. Houd deze richtlijnen in het achterhoofd.

Als je diabetes hebt, kan het voelen als uw dagelijkse to-do lijst is eindeloos. Je bent het bijhouden van uw bloedsuiker, medicijnen, dieet en lichaamsbeweging; Dat kan een hoop om te zorgen voor elke dag. Het kan je het gevoel opgebrand; Wanneer u een chronische ziekte, iedereen wil een dag vrij van dat, of een week of een maand uit, “zegt David Spero, RN, auteur van Diabetes: Sugar-Coated Crisis, Maar je kunt niet doen met diabetes So. hoe voorkom je diabetes burnout en houdt een positieve ingesteldheid; Sommige dagen zal …

Omdat baby’s zijn niet in staat om u te vertellen hoe ze zich voelt, moet je extra bewust van de tekenen van hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel) te zijn. Bij zuigelingen, kan de eerste tekenen zijn onder andere: crankiness, slaperigheid, slechte voeding, een hoge toon huilen dan normaal, en een lage lichaamstemperatuur.

Iedereen, zelfs baby’s, met type 1 diabetes moeten een ID armband die laat mensen weten over hun aandoening te dragen.

Peuters: Omdat jonge kinderen zijn vaak kieskeurige eters, moet u de arts van uw kind over zijn dieet te praten. Samen kunt u beslissen of u laat uw peuter grazen op eten gedurende de dag of vasthouden aan regelmatige maaltijden en snacks die rijk zijn aan complexe koolhydraten.

Het zal enige tijd duren voor u zich prettig voelt het beheren van diabetes van uw kind. Driftbuien komen vaak voor bij peuters. Controleer altijd niveaus van uw kind om te controleren of een lage bloedsuikerspiegel is niet wat de oorzaak hem naar buiten te treden.

Kleuters: Op deze jonge leeftijd, zal de kinderen niet echt begrijpen waarom ze moeten om hun vinger vast te zitten in de hele dag of waarom ze beperkingen op hun dieet. Je kunt verwachten dat ze soms niet meewerkt, bang, of zelfs boos.

Wanneer de stemming goed is, kunt u beginnen met het onderwijs van uw kind om te zorgen voor zijn toestand. Al in de leeftijd van 3, sommige kinderen zijn klaar om te beginnen met het controleren van hun eigen bloedglucosewaarden. Sommigen kunnen zelfs in staat zijn om te tellen koolhydraten helpen bij de maaltijden.