dementie ziekte

Dementie is geen specifieke ziekte. In plaats daarvan, dementie beschrijft een groep van symptomen die het geheugen, denken en sociale vaardigheden ernstig genoeg te bemoeien met het dagelijks functioneren.

Hoewel dementie in het algemeen gaat om geheugenverlies, geheugenverlies heeft verschillende oorzaken. Dus geheugenverlies alleen betekent niet dat je hebt dementie.

symptomen

ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende oorzaak van een progressieve dementie bij ouderen, maar er zijn een aantal oorzaken van dementie. Afhankelijk van de oorzaak, kan enige dementie symptomen omgekeerd.

Geheugenverlies, die meestal wordt opgemerkt door een echtgenoot of iemand anders; Moeite om te communiceren of het vinden van woorden; Moeilijkheid redeneren of het oplossen van problemen; Moeilijkheid behandelen van complexe taken; Moeite met plannen en organiseren; Moeite met de coördinatie en de motorische functies; Verwarring en desoriëntatie

Dementie symptomen variëren afhankelijk van de oorzaak, maar voorkomende tekenen en symptomen zijn

Zie een arts als u of een geliefde problemen met het geheugen of andere symptomen van dementie heeft. Sommige behandelbare medische aandoeningen kunnen leiden tot dementie symptomen, dus het is belangrijk om de onderliggende oorzaak vast te stellen.

Dementie omvat beschadiging van zenuwcellen in de hersenen, die kunnen optreden in verschillende hersengebieden. Dementie beïnvloedt mensen verschillend, afhankelijk van het gebied van de hersenen getroffen.

Veranderingen in de persoonlijkheid; Depressie; Angst; Ongepast gedrag; Paranoia; Agitatie; hallucinaties

Dementie worden vaak gegroepeerd door wat ze gemeen hebben, zoals het deel van de hersenen dat is aangetast en of ze verergeren na verloop van tijd (progressieve dementie). Sommige dementie, zoals die veroorzaakt door een reactie op medicijnen of vitaminetekorten, kan bijdragen tot de behandeling.

Ziekte van Alzheimer. Bij mensen 65 jaar en ouder, de ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende oorzaak van dementie .; Hoewel de oorzaak van de ziekte van Alzheimer niet bekend is, worden vaak plaques en knopen in de hersenen van mensen met de ziekte van Alzheimer. Plaques klompjes een eiwit genaamd beta-amyloïde, en knopen zijn vezelig knopen uit tau-eiwit .; Bepaalde genetische factoren kunnen het waarschijnlijker dat mensen .; Alzheimer te ontwikkelen Vasculaire dementie. Deze tweede meest voorkomende vorm van dementie optreedt als gevolg van schade aan de schepen die bloed naar je hersenen. Bloedvatproblemen kan worden veroorzaakt door een beroerte of andere bloedvaten ziektes .; Lewy body dementie. Lewy lichamen abnormale proteïne groepen die gevonden in de hersenen van mensen met Lewy body dementie, ziekte van Alzheimer en Parkinson. Dit is een van de meest voorkomende vormen van progressieve dementie .; Frontotemporale dementie. Dit is een groep ziekten gekenmerkt door de afbraak (degeneratie) van de zenuwcellen in de frontale en temporale kwabben van de hersenen, gebieden algemeen geassocieerd met persoonlijkheid, gedrag en taal .; Net als bij andere vormen van dementie, de oorzaak is onbekend .; Gemengde dementie. Autopsie bij de hersenen van mensen 80 en ouder die dementie gebleken dat veel had een combinatie van de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie en Lewy body dementie. Studies zijn gaande om te bepalen hoe het hebben gemengde dementie beïnvloedt symptomen en behandelingen.

Oorzaken

Soorten dementie die vooruitgang en zijn niet omkeerbaar omvatten

Ziekte van Alzheimer. Bij mensen 65 jaar en ouder, de ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende oorzaak van dementie.

Hoewel de oorzaak van de ziekte van Alzheimer niet bekend is, worden vaak plaques en knopen in de hersenen van mensen met de ziekte van Alzheimer. Plaques klompjes een eiwit genaamd beta-amyloïde, en knopen zijn vezelig knopen uit tau-eiwit.

Bepaalde genetische factoren zou kunnen maken het waarschijnlijker dat de mensen zal ontwikkelen van Alzheimer.

Frontotemporale dementie. Dit is een groep ziekten gekenmerkt door de afbraak (degeneratie) van de zenuwcellen in de frontale en temporale kwabben van de hersenen, gebieden algemeen geassocieerd met persoonlijkheid, gedrag en taal.

Risicofactoren

Net als bij andere vormen van dementie, de oorzaak is onbekend.

De ziekte van Huntington. Veroorzaakt door een genetische mutatie, deze ziekte veroorzaakt bepaalde zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg om weg te verspillen. Tekenen en symptomen, met inbegrip van een sterke daling in het denken (cognitieve) vaardigheden verschijnen meestal rond de leeftijd van 30 of 40 .; Traumatische hersenschade. Deze aandoening wordt veroorzaakt door repeterende hoofdletsel, zoals ervaren door boksers, voetballers of soldaten .; Afhankelijk van het deel van de hersenen dat gewond, deze voorwaarde kan dementie symptomen, zoals depressie, explosiviteit, geheugenverlies, ongecoördineerde beweging en gestoorde spraak, en langzame bewegingen, tremoren en stijfheid (parkinsonisme) veroorzaken. Symptomen kunnen niet pas jaren na het trauma .; de ziekte van Creutzfeldt-Jakob. Deze zeldzame hersenaandoening komt meestal voor bij mensen zonder bekende risicofactoren. Deze toestand kan worden veroorzaakt door een abnormale vorm van een eiwit. de ziekte van Creutzfeldt-Jakob overerving of door blootstelling aan zieke hersenen of het zenuwstelsel weefsel .; Tekenen en symptomen van deze fatale aandoening verschijnen meestal rond de leeftijd van 60 jaar .; Ziekte van Parkinson. Veel mensen met de ziekte van Parkinson ontwikkelen uiteindelijk dementiesymptomen (ziekte van Parkinson dementie).

complicaties

Traumatische hersenschade. Deze aandoening wordt veroorzaakt door repeterende hoofdletsel, zoals ervaren door boksers, voetballers of soldaten.

Infecties en immuunstoornissen. Dementie-achtige symptomen kunnen het gevolg zijn van koorts of andere bijwerkingen van de poging van uw lichaam om te vechten tegen een infectie. Aandoeningen zoals multiple sclerose die het gevolg zijn van het immuunsysteem aanvallen van de zenuwcellen van het lichaam kan ook leiden tot dementie .; Stofwisselingsproblemen en endocriene afwijkingen. Mensen met problemen met de schildklier, een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie), te weinig of te veel natrium of calcium, of een verminderd vermogen om vitamine B-12 op te vangen kan dementie-achtige symptomen of andere veranderingen in de persoonlijkheid te ontwikkelen .; Voedingstekorten. Niet drinken van voldoende vloeistoffen (uitdroging), niet genoeg thiamine (vitamine B-1), die gebruikelijk is bij mensen met chronisch alcoholisme, en niet genoeg vitamine B-6 en B-12 in uw dieet kan dementie-achtige symptomen veroorzaken. ; Reacties op medicijnen. Een reactie op een geneesmiddel of een interactie van verschillende medicijnen kan dementie symptomen veroorzaken .; Subduraal hematoom. Bloeden tussen het oppervlak van de hersenen en het deksel over de hersenen, die gebruikelijk is bij ouderen na een val, kan symptomen die lijken op dementie veroorzaken .; Vergiftiging. Blootstelling aan zware metalen, zoals lood en andere giftige stoffen, zoals pesticiden, en alcoholmisbruik of recreatieve drugsgebruik kan leiden tot symptomen van dementie. Symptomen kunnen lossen met de behandeling .; Hersentumoren. In zeldzame gevallen kan dementie het gevolg zijn van schade veroorzaakt door een hersentumor .; Zuurstofgebrek. Deze aandoening, ook wel hypoxie, treedt op wanneer orgel weefsels niet genoeg zuurstof krijgt. Anoxie kunnen optreden als gevolg van ernstige astma, hartinfarct, koolmonoxide vergiftiging of andere oorzaken .; Normale druk hydrocefalie. Deze aandoening, die wordt veroorzaakt door vergrote ventrikels in de hersenen, kunnen problemen met lopen, urinaire moeilijkheden en geheugenverlies.

Afhankelijk van het deel van de hersenen dat gewond, deze voorwaarde kan dementie symptomen, zoals depressie, explosiviteit, geheugenverlies, ongecoördineerde beweging en gestoorde spraak, en langzame bewegingen, tremoren en stijfheid (parkinsonisme) veroorzaken. Symptomen kunnen niet pas jaren na het trauma.

Leeftijd. Het risico stijgt naarmate je ouder wordt, vooral na de leeftijd van 65. Echter, dementie is niet een normaal onderdeel van het ouder worden, en dementie kunnen optreden bij jongere mensen .; Familiegeschiedenis. Het hebben van een familiegeschiedenis van dementie brengt u een groter risico op het ontwikkelen van de aandoening. Echter, veel mensen met een familiegeschiedenis nooit symptomen ontwikkelen, en veel mensen zonder een familiegeschiedenis te doen. Tests om te bepalen of u een bepaalde genetische mutaties zijn beschikbaar .; Syndroom van Down. Door middelbare leeftijd, veel mensen met het syndroom van Down ontwikkelen vroege alzheimer .; Milde cognitieve stoornis. Het gaat om problemen met het geheugen, maar zonder verlies van het dagelijks functioneren. Het zet mensen op een hoger risico op dementie.

Diagnose

de ziekte van Creutzfeldt-Jakob. Deze zeldzame hersenaandoening komt meestal voor bij mensen zonder bekende risicofactoren. Deze toestand kan worden veroorzaakt door een abnormale vorm van een eiwit. de ziekte van Creutzfeldt-Jakob overerving of door blootstelling aan zieke hersenen of het zenuwstelsel weefsel.

Tekenen en symptomen van deze fatale aandoening verschijnen meestal rond de leeftijd van 60 jaar.

Zwaar alcoholgebruik. Als u grote hoeveelheden alcohol te drinken, zou je een hoger risico op dementie. Sommige studies hebben echter aangetoond dat matige hoeveelheden alcohol kan een beschermend effect .; Cardiovasculaire risicofactoren. Deze omvatten hoge bloeddruk (hypertensie), hoog cholesterol, ophoping van vetten in je vaatwanden (atherosclerose) en obesitas .; Depressie. Hoewel het nog niet goed begrepen, zou late-life depressie geven de ontwikkeling van dementie .; Diabetes. Als je diabetes hebt, kunt u een verhoogd risico op dementie hebben, vooral als het slecht is gecontroleerd .; Roken. Roken kan uw risico op het ontwikkelen van dementie en bloedvaten (vasculaire) ziekten te verhogen .; Slaap apneu. Mensen die snurken en hebben episodes, waar ze vaak stoppen met ademen tijdens de slaap kan omkeerbaar geheugenverlies hebben.

Enkele oorzaken van dementie of dementie-achtige symptomen kan worden teruggedraaid met de behandeling. Ze bevatten

Ontoereikende voeding. Veel mensen met dementie uiteindelijk verminderen of stoppen met hun inname van voedingsstoffen. Uiteindelijk kan ze niet in staat om op te kauwen en slikken .; Longontsteking. Moeite met slikken verhoogt het risico op verstikking of opzuigen van voedsel in de longen, die de ademhaling kan blokkeren en longontsteking veroorzaken .; Onvermogen om zelfzorg taken uit te voeren. Zoals dementie vordert, kan het interfereren met baden, aankleden, haar borstelen of tanden, gebruik van het toilet zelfstandig en medicijnen nauwkeurig .; Persoonlijke veiligheid uitdagingen. Op een dag-tot-dag situaties kunnen veiligheidsproblemen presenteren voor mensen met dementie, waaronder het rijden, koken en wandelen alleen .; Dood. Laat stadium van dementie resulteert in coma en de dood, vaak van een infectie.

Vele factoren kunnen uiteindelijk leiden tot dementie. Sommige factoren, zoals leeftijd, kan niet worden veranderd. Anderen kunnen worden gericht aan uw risico te verminderen.

Je zou in staat zijn om de volgende risicofactoren voor dementie te controleren.

CT of MRI. Deze scans kunnen controleren op de aanwezigheid van een beroerte of een bloeding of een tumor of een waterhoofd .; PET-scans. Deze kunnen patronen van hersenactiviteit vertonen en als de amyloïde eiwit, een kenmerk van de ziekte van Alzheimer, is in de hersenen neergeslagen.

Behandeling

Dementie kan beïnvloeden vele lichaamssystemen en derhalve het vermogen te functioneren. Dementie kan leiden tot

Cholinesteraseremmers. Deze medicijnen ??? inclusief donepezil (Aricept), rivastigmine (Exelon) en galantamine (Razadyne) ??? werk door het stimuleren van niveaus van een chemische boodschapper die betrokken zijn bij het geheugen en oordeel .; Hoofdzakelijk worden gebruikt voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer, kunnen deze medicijnen worden voorgeschreven voor andere dementie, omvattende vasculaire dementie, de ziekte van Parkinson dementie en Lewy body dementie .; Bijwerkingen kunnen zijn misselijkheid, braken en diarree .; Memantine. Memantine (Namenda) werken door het reguleren van de activiteit van glutamaat, een chemische boodschapper die deze hersenfuncties, zoals leren en geheugen. In sommige gevallen is memantine voorgeschreven met een cholinesteraseremmer .; Een veel voorkomende bijwerking van memantine is duizeligheid .; Andere medicijnen. Uw arts kan medicijnen voorschrijven om andere klachten of aandoeningen, zoals depressie, slaapstoornissen of agitatie te behandelen.

De diagnose van dementie en het bepalen van welk type het is kan een uitdaging zijn. Een diagnose van dementie bepaalt dat tenminste twee belangrijkste mentale functies genoeg is om de dagelijkse verslechteren. Ze zijn geheugen, taalvaardigheid, het vermogen om zich te concentreren en aandacht, het vermogen om te redeneren en problemen op te lossen, en visuele waarneming.

Uw arts zal uw medische geschiedenis en symptomen herzien en voeren een lichamelijk onderzoek. Hij of zij zal waarschijnlijk vragen iemand dicht bij u over uw klachten, als goed.

Alternatief medicijn

Geen enkele test kan dementie diagnosticeren, zodat artsen zijn waarschijnlijk een aantal tests die kunnen helpen lokaliseren van het probleem uit te voeren.

De artsen zullen je denken (cognitieve) functie te evalueren. Een aantal tests maatregel denken vaardigheden zoals geheugen, oriëntatie, redeneren en oordeel, taalvaardigheid, en aandacht.

Ergotherapie. Een ergotherapeut kan u laten zien hoe u uw huis veiliger te maken en te leren omgaan gedrag. Het doel is om ongelukken, zoals vallen te voorkomen, te beheren gedrag, en bereidt je voor op de dementie progressie .; Wijzigen van de omgeving. Verminderen van rommel en lawaai kan het gemakkelijker maken voor iemand met dementie te richten en te laten functioneren. Mogelijk moet u voorwerpen die de veiligheid kunnen bedreigen, zoals messen en autosleutels te verbergen. Controle systemen kan u waarschuwen als de persoon met dementie afdwaalt .; Modificerende taken. Breken taken in makkelijker stappen en zich richten op het succes, niet falen. Structuur en routine ook helpen verwarring te verminderen bij mensen met dementie.

Voorbereiding voor een afspraak

Artsen evalueren uw geheugen, taal, visuele waarneming, aandacht, het oplossen van problemen, beweging, zintuigen, balans, reflexen en andere gebieden.

Lifestyle en huismiddeltjes

Eenvoudig bloedonderzoek kan fysieke problemen die de hersenfunctie kunnen beïnvloeden, zoals vitamine B-12-deficiëntie of een traag werkende schildklier op te sporen. Soms spinale vloeistof onderzocht op infectie, ontsteking of markers van bepaalde degeneratieve ziekten.

Een geestelijke gezondheidszorg kan bepalen of een depressie of een andere psychische aandoening is bij te dragen aan uw symptomen.

De meeste vormen van dementie kan niet worden genezen, maar er zijn manieren om uw klachten te beheren.

Meer informatie over dementie

Het volgende wordt dementie symptomen tijdelijk verbeteren.

Cholinesteraseremmers. Deze medicijnen ??? inclusief donepezil (Aricept), rivastigmine (Exelon) en galantamine (Razadyne) ??? werken door het stimuleren van niveaus van een chemische boodschapper die betrokken zijn in het geheugen en oordeel.

Meer over Dementie

Hoofdzakelijk worden gebruikt voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer, kunnen deze medicijnen worden voorgeschreven voor andere dementie, omvattende vasculaire dementie, ziekte van Parkinson dementie en Lewy body dementie.

Bijwerkingen kunnen zijn misselijkheid, braken en diarree.

Memantine. Memantine (Namenda) werken door het reguleren van de activiteit van glutamaat, een chemische boodschapper die deze hersenfuncties, zoals leren en geheugen. In sommige gevallen is memantine voorgeschreven met een cholinesteraseremmer.

Een veel voorkomende bijwerking van memantine is duizeligheid.

Verschillende dementie symptomen en gedragsproblemen kunnen worden behandeld in eerste instantie met behulp van nondrug benaderingen, zoals

Verschillende voedingssupplementen, hebben kruidengeneesmiddelen en therapieën onderzocht voor mensen met dementie. Sommige kunnen nuttig zijn.

Wees voorzichtig bij het overwegen van het nemen van voedingssupplementen, vitamines of kruiden, vooral als je het nemen van andere medicijnen. Deze maatregelen zijn niet gereguleerd, en beweringen over de voordelen ervan zijn niet altijd gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Sommige alternatieve geneesmiddelen voor de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie die zijn onderzocht omvatten

Vitamine E. Bewijs voor het nemen van vitamine E te vertragen ziekte van Alzheimer is zacht. Artsen waarschuwen tegen het nemen van grote doses vitamine E, omdat het een hoger risico op sterfte kan hebben, vooral bij mensen met hart-en vaatziekten .; Omega-3 vetzuren. Er zijn aanwijzingen dat het eten van vis drie keer per week het risico op dementie zou kunnen verlagen .; In klinische studies, omega-3 vetzuren niet significant vertraagd cognitieve achteruitgang bij milde tot matige ziekte van Alzheimer. Meer onderzoek is nodig .; Ginkgo. Hoewel ginkgo veilig beschouwd, hebben studieresultaten inconsistent geweest bij het bepalen of ginkgo helpt mensen met dementie.

Omega-3 vetzuren. Er zijn aanwijzingen dat het eten van vis drie keer per week het risico op dementie zou kunnen verlagen.

In klinische studies, omega-3 vetzuren niet significant vertraagd cognitieve achteruitgang bij milde tot matige ziekte van Alzheimer. Meer onderzoek is nodig.

Muziek therapie, die houdt het luisteren naar rustgevende muziek; Huisdier therapie, die het gebruik van dieren, zoals het bezoeken van honden, verbeterde stemming en gedrag bij mensen met dementie te bevorderen impliceert; Aromatherapie, die geurige plantaardige oliën gebruikt; Massage therapie; Art therapie, wat inhoudt dat het maken van kunst, met de nadruk op het proces in plaats van de uitkomst

De volgende technieken kunnen helpen verminderen agitatie en ontspanning te bevorderen bij mensen met dementie.

Artsen en onderzoekers hebben op een uitgebreide ervaring evalueren van mensen die dementie hebben.

Het meest waarschijnlijk, zult u eerst uw primaire zorgverlener als u zich zorgen over dementie. Of je zou kunnen worden doorverwezen naar een arts opgeleid in het zenuwstelsel voorwaarden (neuroloog).

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen.

Wanneer u de afspraak, vragen of er iets is dat moet worden gedaan op voorhand, zoals vasten voor bepaalde tests nodig heeft. Maak een lijst van

Symptomen, met inbegrip van die geen verband houdt met de reden waarom u de afspraak gepland kan lijken; Key persoonlijke gegevens, met inbegrip van belangrijke spanningen of recente leven verandert en familie medische geschiedenis; Alle medicijnen, vitaminen of supplementen worden genomen, met inbegrip van de doses; Vragen aan de dokter vragen

Zelfs in de vroege stadia van dementie, is het goed om een ​​familielid, vriend of verzorger mee te nemen om u te helpen de informatie die je krijgt onthouden.

Voor dementie, fundamentele vragen te stellen de dokter omvatten

Aarzel niet om andere vragen te stellen.

De arts zal waarschijnlijk vragen te stellen, zoals

Wat is waarschijnlijk veroorzaakt mijn klachten ?; Zijn er andere mogelijke oorzaken voor mijn klachten ?; Welke testen zijn nodig ?; Is de aandoening die tijdelijk of chronisch ?; Wat is de beste manier van handelen ?; Welke alternatieven zijn er om de primaire aanpak wordt voorgesteld ?; Hoe kan dementie en andere gezondheidsproblemen samen worden beheerd ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan hebben? Welke websites raden jullie aan?

Dementie symptomen en gedragsproblemen zal ontwikkelen in de tijd. Mantelzorgers kunnen proberen de volgende suggesties

Moedig oefening. Oefening profiteert iedereen, ook voor mensen met dementie. De belangrijkste voordelen van de oefening zijn onder andere verbeterde sterkte en cardiovasculaire gezondheid. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de oefening ook beschermt de hersenen tegen dementie, vooral in combinatie met een gezond dieet en de behandeling van risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Sommige onderzoek toont ook aan lichamelijke activiteit kan de progressie van verminderde denken vertragen bij mensen met de ziekte van Alzheimer. En het kan de symptomen van depressie te verminderen.

Opzetten van een nachtelijke ritueel. Gedrag is vaak erger ‘s nachts. Probeer om te gaan-naar-bed rituelen die zijn kalmerende en weg van het lawaai van de televisie, maaltijd opruimen en actieve familieleden vast te stellen. Laat nightlights op in de slaapkamer, hal en badkamer met desoriëntatie te voorkomen.

Het beperken van cafeïne, ontmoedigen slapen en het bieden van kansen voor oefening tijdens de dag zou nachtelijke onrust te verlichten.

Plannen voor de toekomst. Ontwikkel een plan met je geliefde, terwijl hij of zij is in staat om deel te nemen dat de doelen voor de toekomstige zorg identificeert. Steungroepen, juridische adviseurs, familieleden en anderen zou kunnen helpen.

Wanneer heeft uw symptomen beginnen ?; Hebben symptomen zijn continu of af en toe een ?; Hoe ernstig zijn symptomen ?; Wat, als er iets lijkt te verbeteren symptomen ?; Wat, als er iets lijkt te verergeren de symptomen ?; Hoe zijn de symptomen bemoeid met je leven?

Je moet financiële en juridische kwesties, de veiligheid en het dagelijks leven zorgen, en langdurige zorg opties te overwegen.

Het ontvangen van een diagnose van dementie kan worden verwoestende. Veel details moeten worden overwogen om ervoor te zorgen dat u en mensen om je heen zijn zo voorbereid als mogelijk is voor de behandeling van een aandoening die is onvoorspelbaar en progressief.

Hier zijn enkele suggesties die je kunt proberen om jezelf te helpen omgaan met de ziekte

Verbeteren de communicatie. Wanneer we spreken met je geliefde, oogcontact. Spreek langzaam in eenvoudige zinnen, en weet het antwoord niet haasten. Present één idee of instructies tegelijk. Gebruik gebaren en signalen, zoals wijzend naar voorwerpen .; Moedig oefening. Oefening profiteert iedereen, ook voor mensen met dementie. De belangrijkste voordelen van de oefening zijn onder andere verbeterde sterkte en cardiovasculaire gezondheid. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat ook oefening beschermt de hersenen tegen dementie, vooral in combinatie met een gezond dieet en de behandeling van risicofactoren voor hart- en vaatziekten .; Sommige onderzoek toont ook aan lichamelijke activiteit kan de progressie van verminderde denken vertragen bij mensen met de ziekte van Alzheimer. En het kan de symptomen van depressie te verminderen .; Moedig activiteit. Plan activiteiten van de persoon met dementie geniet en kan doen. Dansen, schilderen, tuinieren, koken, zingen en anderen kan leuk zijn, kan u helpen verbinden met je geliefde, en kan uw geliefde aandacht te helpen op wat hij of zij nog steeds kan doen .; Opzetten van een nachtelijke ritueel. Gedrag is vaak erger ‘s nachts. Probeer om te gaan-naar-bed rituelen die zijn kalmerende en weg van het lawaai van de televisie, maaltijd opruimen en actieve familieleden vast te stellen. Laat nightlights op in de slaapkamer, hal en badkamer met desoriëntatie te voorkomen .; Het beperken van cafeïne, ontmoedigen slapen en het bieden van kansen voor oefening tijdens de dag zou nachtelijke onrust te verlichten .; Stimuleer het houden van een kalender. Een kalender kan helpen uw geliefde herinneren evenementen, dagelijkse activiteiten en medicatie schema’s. Overweeg het delen van een kalender met je geliefde .; Plannen voor de toekomst. Ontwikkel een plan met je geliefde, terwijl hij of zij is in staat om deel te nemen dat de doelen voor de toekomstige zorg identificeert. Steungroepen, juridische adviseurs, familieleden en anderen zou kunnen helpen .; Je moet financiële en juridische kwesties, de veiligheid en het dagelijks leven zorgen, en langdurige zorg opties te overwegen.

U kunt helpen een persoon omgaan met de ziekte door te luisteren, het geruststellen van de persoon die hij of zij kan nog steeds genieten van het leven, die ondersteunend en positief, en je best doen om te helpen de persoon te behouden waardigheid en zelfrespect.

De zorg voor iemand met dementie is fysiek en emotioneel belastend. Gevoelens van boosheid en schuldgevoel, frustratie en ontmoediging, zorgen, verdriet, en sociaal isolement zijn gemeenschappelijk. Als je een verzorger voor iemand met dementie

Er is geen zekere manier om dementie te voorkomen, maar er zijn stappen die u kunt nemen die kunnen helpen. Meer onderzoek is nodig, maar het zou gunstig zijn voor het volgende te doen

Zorg voor genoeg vitamine D. Uit onderzoek blijkt dat mensen met lage niveaus van vitamine D in hun bloed hebben meer kans op de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te ontwikkelen. U kunt vitamine D krijgen door middel van bepaalde voedingsmiddelen, supplementen en blootstelling aan zon.

Meer onderzoek is nodig voordat een toename van de vitamine D-inname wordt aanbevolen voor het voorkomen van dementie, maar het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D. te krijgen

Symptomen en de behandeling van

1

 1

Leer zoveel als je kunt over geheugenverlies, dementie en de ziekte van Alzheimer .; Schrijf over je gevoelens in een dagboek .; Word lid van een lokale steungroep .; Krijg individuele of gezinstherapie .; Praat met een lid van uw spirituele gemeenschap of een andere persoon die u kunnen helpen met je spirituele behoeften .; Blijf actief en betrokken, vrijwilliger, oefening, en deel te nemen aan activiteiten voor mensen met geheugenverlies .; Tijd doorbrengen met vrienden en familie .; Deelnemen aan een online community van mensen die met soortgelijke ervaringen .; Vind nieuwe manieren om jezelf te uiten, zoals door middel van schilderen, zingen of schrijven .; Delegate hulp bij de besluitvorming om iemand die je vertrouwt.

Leren zo veel over de ziekte als je kunt en neem deel aan verzorger onderwijsprogramma’s; Meer informatie over ondersteunende diensten in uw gemeenschap, zoals respijtzorg of volwassene zorg, die u een pauze van mantelzorg op vaste tijden gedurende de week kan geven; Vraag vrienden of andere familieleden voor hulp; Zorg goed voor je fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid; Stel vragen van de artsen, maatschappelijk werkers en anderen die betrokken zijn bij de verzorging van uw geliefde; Word lid van een steungroep

)

Houd je geest actief. Mentaal stimulerende activiteiten, zoals lezen, het oplossen van puzzels en het spelen van woordspelletjes en geheugentraining zou het ontstaan ​​van dementie te vertragen en de effecten ervan te verminderen .; Fysiek en sociaal actief. Fysieke activiteit en sociale interactie kan het ontstaan ​​van dementie te vertragen en de symptomen te verminderen. Beweeg meer en streven naar 150 minuten lichaamsbeweging per week .; Stoppen met roken. Sommige studies hebben aangetoond roken op middelbare leeftijd en daarbuiten kan uw risico op dementie en bloedvaten (vasculair) voorwaarden te verhogen. Stoppen met roken kan beperken van het risico en zal uw gezondheid te verbeteren .; Zorg voor genoeg vitamine D. Uit onderzoek blijkt dat mensen met lage niveaus van vitamine D in hun bloed hebben meer kans op de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te ontwikkelen. U kunt vitamine D krijgen door middel van bepaalde voedingsmiddelen, supplementen en blootstelling aan de zon .; Meer onderzoek is nodig voordat een toename van de vitamine D-inname wordt aanbevolen voor het voorkomen van dementie, maar het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D te krijgen .; Verlaag uw bloeddruk. Hoge bloeddruk kan leiden tot een hoger risico op sommige soorten dementie. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of de behandeling van hoge bloeddruk kan het risico op dementie te verminderen .; Zorg voor een gezond dieet. Het eten van een gezonde voeding is belangrijk om vele redenen, maar een dieet, zoals het mediterrane dieet ??? rijk aan fruit, groenten, volle granen en omega-3 vetzuren, vaak gevonden in bepaalde soorten vis en noten ??? kunnen bevorderen de gezondheid en lager uw risico op het ontwikkelen van dementie.