dengue preventie onderzoek

theernment onderzoekers zijn actief betrokken bij de zoektocht naar een doeltreffend vaccin tegen knokkelkoorts. Het vaccin aanpak die op dit moment al bij theernment voor werkzaamheid tegen dengue diermodellen en menselijke proeven wordt geƫvalueerd is een verzwakte recombinante versie (levend verzwakt) van de dengue virus. Andere theernment gefinancierde onderzoekers werken aan dengue vaccins te ontwikkelen met behulp van verschillende levend-verzwakt dengue virussen, recombinante eiwitten, virale vectoren en DNA.

Met insecticide behandelde muskietennetten zijn lang gebruikt om malaria te voorkomen. One-theernment gefinancierde studie is het evalueren van de haalbaarheid van het gebruik van deze netten zoals gordijnen in huizen om muggen uit het invoeren van woningen te voorkomen. Studies over het gedrag en de geografische patronen van de mug vector kan ook preventiestrategieƫn op de hoogte. Onderzoek gebieden die momenteel wordt ondersteund door theernment onder meer de fysiologie van dengue vectoren gedurende de gehele levenscyclus, de effecten van verstedelijking op overdracht van ziekten, en hoe muggen op zoek gaan naar vrienden en menselijke gastheren.

-Theernment ondersteund onderzoekers zijn ook het verkennen van alternatieve preventiemethoden, zoals targeting dengue virus in de mug vector. Door te voorkomen dat dengue virussen reproduceren binnen muggen, hopen de onderzoekers om de overdracht van ziekten te verminderen door muggen.