depressie en angst: mag ik beide?

Depressie en angst zijn verschillende omstandigheden, maar vaak samen voorkomen. Ze hebben ook vergelijkbare behandelingen.

Down voelt of het hebben van de blues af en toe is normaal. En iedereen voelt zich angstig van tijd tot tijd – het is een normale reactie op stressvolle situaties. Maar ernstige of voortdurende gevoelens van angst en depressie kan een teken zijn van een onderliggende psychische stoornis.

Angst kan optreden als een symptoom van klinische (major) depressie. Het is ook gebruikelijk om een ​​depressie die wordt veroorzaakt door een angststoornis, zoals gegeneraliseerde angststoornis, paniekstoornis of Separatieangst hebben. Veel mensen hebben een diagnose van zowel een angststoornis en klinische depressie.

Symptomen van beide voorwaarden verbeteren gewoonlijk psychologische begeleiding (psychotherapie), medicijnen, zoals antidepressiva of een combinatie van beide. Veranderingen in levensstijl, zoals het verbeteren slaapgewoonten met technieken spanningsverminderende of krijgen regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen. Als je beide voorwaarden, vermijd alcohol en illegale drugs. Ze kunnen beide voorwaarden nog erger te maken.

Met