depressie (ernstige depressieve stoornis) ziekte

Depressie is een stemmingsstoornis die een aanhoudend gevoel van verdriet en verlies van belang veroorzaakt. Ook wel depressieve stoornis of klinische depressie, is van invloed op hoe je je voelt, denken en zich gedragen en kan leiden tot een verscheidenheid van emotionele en lichamelijke problemen. U kunt moeite doet normale dag-tot-dag activiteiten, en soms kan je het gevoel alsof het leven is niet de moeite waard.

Meer dan alleen een aanval van de blues, depressie is niet een zwakte en kun je niet gewoon “snap out” van te maken. Een depressie kan een langdurige behandeling nodig hebben. Maar laat je niet ontmoedigd. De meeste mensen met een depressie voelen zich beter met medicatie, psychologische begeleiding of beide.

symptomen

Hoewel depressie slechts één keer tijdens je leven kunnen optreden, meestal mensen hebben meerdere episodes van depressie. Tijdens deze episodes, symptomen voordoen van de dag, en bijna elke dag kunnen

Gevoelens van verdriet, huilerig, leegte en wanhoop; Woede-uitbarstingen, prikkelbaarheid of frustratie, zelfs over kleine zaken; Verlies van interesse of plezier in de meeste of alle normale activiteiten, zoals geslacht, hobby of sport; Slaapstoornissen, waaronder slapeloosheid of te veel slapen; Vermoeidheid en gebrek aan energie, dus zelfs kleine taken nemen extra inspanning; Veranderingen in de eetlust – vaak verminderde eetlust en gewichtsverlies, maar verhoogde hunkeren naar voedsel en gewichtstoename bij sommige mensen; Angst, agitatie of rusteloosheid; Vertraagde denken, spreken of de bewegingen van het lichaam; Gevoelens van waardeloosheid of schuld, fixeren op mislukkingen in het verleden of de schuld te geven zich voor dingen die niet uw verantwoordelijkheid; Trouble denken, het concentreren, het nemen van beslissingen en het onthouden van dingen; Frequent of terugkerende gedachten aan de dood, suïcidale gedachten, zelfmoordpogingen of zelfmoord; Onverklaarde lichamelijke problemen, zoals pijn of hoofdpijn terug

Voor veel mensen met een depressie, symptomen meestal ernstig genoeg zijn om merkbare problemen in dag-tot-dag-activiteiten, zoals werk, school, sociale activiteiten of relaties met anderen veroorzaken. Andere mensen kunnen in het algemeen ellendig of ongelukkig voelen zonder echt te weten waarom.

Gebruikelijke symptomen van depressie bij kinderen en tieners zijn vergelijkbaar met die van volwassenen, maar er kunnen enkele verschillen.

Kinderen met attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD) kunnen aantonen prikkelbaarheid zonder verdriet of verlies van interesse. Echter, depressie optreden met ADHD.

Bij jongere kinderen kunnen symptomen van depressie onder meer verdriet, prikkelbaarheid, clinginess, zorgen, pijn en pijn, weigeren om naar school te gaan, of ondergewicht .; In tienerjaren, kunnen symptomen zijn verdriet, prikkelbaarheid, gevoel negatief en waardeloos, woede, slechte prestaties of slechte aanwezigheid op school, het gevoel onbegrepen en uiterst gevoelig, het gebruik van drugs of alcohol, eten of te veel slapen, zelfbeschadiging, verlies van interesse in normale activiteiten, en het vermijden van sociale interactie.

Depressie is niet een normaal onderdeel van het ouder worden, en het mag nooit lichtvaardig worden genomen. Helaas, depressie gaat vaak gediagnosticeerd en onbehandeld in oudere volwassenen, en ze kunnen aarzelen om hulp te zoeken voelen. Symptomen van depressie kunnen andere of minder duidelijk bij oudere volwassenen zijn, zoals

Geheugen problemen of veranderingen in de persoonlijkheid; Lichamelijke pijn of pijn; Vermoeidheid, verlies van eetlust, slaapstoornissen, pijn of verlies van interesse in seks – niet veroorzaakt door een medische aandoening of medicijnen; Vaak willen om thuis te blijven, in plaats van uit te gaan om te socialiseren of nieuwe dingen te doen; Suïcidale gedachten of gevoelens, vooral bij oudere mannen

Oorzaken

Als je depressief voelt, maak dan een afspraak met uw arts te zien zo snel als je kunt. Als u terughoudend om behandeling te zoeken bent, praten met een vriend of geliefde, een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, een geloof leider, of iemand anders die je vertrouwt.

Als je denkt dat je jezelf pijn doen of een poging zelfmoord, bel 911 of uw lokale alarmnummer onmiddellijk.

Bekijk ook deze opties als u met bent suïcidale gedachten

Als een geliefde of vriend in gevaar is van een poging zelfmoord of is er een poging gedaan

Het is niet precies bekend wat de oorzaak van een depressie. Zoals met vele psychische stoornissen, kunnen verschillende factoren worden betrokken, zoals

Risicofactoren

Depressie begint vaak in de tienerjaren, jaren ’20 of ’30, maar het kan gebeuren op elke leeftijd. Meer vrouwen zijn gediagnosticeerd met een depressie dan mannen, maar dit kan deels het gevolg zijn omdat vrouwen hebben meer kans om behandeling te zoeken.

Bel uw geestelijke gezondheid specialist .; Bel een zelfmoord hotline nummer – in de Verenigde Staten, bel dan de National Suicide Prevention Lifeline op 1-800-273-TALK (1-800-273-8255). Gebruik dat hetzelfde nummer in en druk op “1” om de Veterans Crisis Line bereiken .; Vraag hulp aan uw primaire arts of andere zorgverlener .; Steek je hand uit naar een goede vriend of geliefde .; Neem contact op met een minister, geestelijk leider of iemand anders in uw geloofsgemeenschap.

complicaties

Factoren die lijken het risico op het ontwikkelen of het aansturen van een depressie zijn onder meer te verhogen

Zorg ervoor dat iemand blijft bij die persoon; Bel 911 of uw lokale alarmnummer onmiddellijk; Of, als u dat veilig kunt doen, neemt u de persoon naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis spoedeisende hulp

Depressie is een ernstige aandoening die een verschrikkelijke tol op individuen en gezinnen kunnen nemen. Het wordt vaak erger als het niet wordt behandeld. Onbehandelde depressie kan leiden tot emotionele, gedrags- en gezondheidsproblemen die elk gebied van je leven beïnvloeden.

Biologische verschillen. Mensen met een depressie blijken fysieke veranderingen in hun hersenen hebben. De betekenis van deze veranderingen is nog onzeker, maar kan uiteindelijk helpen lokaliseren oorzaken .; Chemie van de hersenen. Neurotransmitters zijn van nature voorkomende hersenchemicaliën die waarschijnlijk een rol spelen bij depressie. Uit recent onderzoek blijkt dat veranderingen in de functie en het effect van deze neurotransmitters en hoe ze omgaan met neurocircuits die betrokken zijn bij het handhaven van de stemming stabiliteit kan een belangrijke rol spelen bij depressie en de behandeling ervan .; Hormonen. Wijzigingen in de balans van hormonen in het lichaam kunnen worden betrokken bij het veroorzaken of het aansturen van depressie. Hormonale veranderingen kunnen leiden zwangerschap en tijdens de weken of maanden na de bevalling (postpartum) en schildklierproblemen, menopause of een aantal andere voorwaarden .; Erfelijke eigenschappen. Depressie komt vaker voor bij mensen van wie de bloedverwanten hebben ook deze aandoening. Onderzoekers proberen genen die betrokken kunnen zijn bij het veroorzaken van een depressie.

Voorbereiding voor uw afspraak

Voorbeelden van complicaties in verband met depressie omvatten

U kunt uw huisarts te zien, of kan uw arts u verwijzen naar een geestelijke gezondheid specialist. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen.

Bepaalde persoonlijkheidskenmerken, zoals een laag gevoel van eigenwaarde en al te afhankelijk zijn, zelfkritiek of pessimistisch; Traumatische of stressvolle gebeurtenissen, zoals fysiek of seksueel misbruik, de dood of het verlies van een geliefde, een moeilijke relatie of financiële problemen; Jeugdtrauma of depressie die begon toen je een tiener of een kind was; Bloedverwanten met een voorgeschiedenis van depressie, bipolaire stoornis, alcoholisme of zelfmoord; Omdat lesbische, homoseksuele, biseksuele of transgender in een niet-ondersteunende situatie; Geschiedenis van andere psychische stoornissen, zoals angststoornis, eetstoornissen of posttraumatische stressstoornis; Misbruik van alcohol of illegale drugs; Ernstige of chronische ziekte, zoals kanker, beroerte, chronische pijn of hart-en vaatziekten; Bepaalde medicijnen, zoals sommige hoge bloeddruk medicijnen of slaapmiddelen (praten met uw arts voordat u stopt met eventuele medicatie)

Neem een ​​familielid of vriend mee, indien mogelijk, om u te helpen herinneren alle van de tijdens de afspraak informatie.

Overgewicht of obesitas, wat kan leiden tot hart-en vaatziekten en diabetes; Pijn en lichamelijke ziekte; Alcohol of drugmisbruik; Angst, paniekstoornis of sociale fobie; Familie conflicten, relatieproblemen en werk of op school problemen; Sociale isolatie; Suïcidale gevoelens, zelfmoordpogingen of zelfmoord; Zelfverminking, zoals het snijden; Voortijdige dood van andere medische aandoeningen

Een aantal fundamentele vragen aan uw zorgverzekeraar omvatten

Aarzel niet om een ​​andere vragen te stellen.

Symptomen die je hebt gehad, ook wanneer deze eventueel verband houdt met de reden van uw afspraak kan lijken; Key persoonlijke gegevens, met inbegrip van belangrijke spanningen of recente leven verandert; Alle medicijnen, vitaminen of andere supplementen die je neemt, met inbegrip van doses; Vragen aan uw zorgverzekeraar vragen

Tests en diagnose

Wees bereid om vragen van uw zorgverzekeraar, zoals beantwoorden

Is depressie de meest waarschijnlijke oorzaak van mijn klachten ?; Wat zijn andere mogelijke oorzaken voor mijn klachten ?; Wat voor soort testen heb ik nodig ?; Wat de behandeling is waarschijnlijk het beste te werken voor mij ?; Wat zijn de alternatieven voor de primaire aanpak die jij suggereert ?; Ik heb deze andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste beheren ze samen ?; Zijn er beperkingen die ik moet volgen ?; Moet ik zie een psychiater of andere geestelijke gezondheid provider ?; Wat zijn de belangrijkste bijwerkingen van de medicijnen die u aanbevelen ?; Is er een generiek alternatief voor de medicijnen die u voorschrijven ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik kan hebben? Welke websites raden jullie aan?

Deze examens en tests kunnen helpen uitsluiten van andere problemen die zouden kunnen worden waardoor uw klachten, lokaliseren van een diagnose en controleren op eventuele gerelateerde complicaties

Symptomen veroorzaakt door depressie kunnen variëren van persoon tot persoon. Om de vorm van depressie je hebt duidelijk, kan uw arts een of meer voorschrijvers toe te voegen. Een specifier betekent dat u depressie met specifieke kenmerken, zoals

Behandelingen en drugs

Verschillende andere aandoeningen, zoals hieronder, zijn depressie als een symptoom. Het is belangrijk om een ​​nauwkeurige diagnose te krijgen, zodat u kunt de juiste behandeling krijgen.

Medicijnen en psychologische begeleiding (psychotherapie) zijn zeer effectief voor de meeste mensen met een depressie. Uw huisarts of psychiater kan medicijnen om de symptomen te verlichten voor te schrijven. Echter, veel mensen met een depressie ook baat hebben bij het zien van een psycholoog of een andere geestelijke gezondheidszorg.

Wanneer heeft u of uw dierbaren eerst merken dat je symptomen van depressie ?; Hoe lang heb je voelde depressief? Heeft u over het algemeen altijd het gevoel naar beneden, of heeft uw stemming fluctueren ?; Heeft uw stemming ooit swing van gevoel naar beneden te voelen intens gelukkig (euforisch) en vol energie ?; Heeft u wel eens suïcidale gedachten als je down voelt ?; Heeft uw symptomen interfereren met je dagelijkse leven of relaties ?; Heeft u bloedverwanten met een depressie of een andere stemmingsstoornis ?; Welke andere geestelijke of lichamelijke gezondheid omstandigheden heb je ?; Heeft u alcohol drinkt of gebruikt recreatieve drugs ?; Hoeveel heb je slapen ‘s nachts? Heeft het tijd veranderen ?; Wat, als er iets lijkt om uw klachten te verbeteren ?; Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten?

Lifestyle en huismiddeltjes

Als u een ernstige depressie, kunt u een verblijf in het ziekenhuis nodig heeft, of u kan nodig zijn om deel te nemen in een poliklinische behandeling programma totdat uw symptomen verbeteren.

Alternatief medicijn

Hier is een kijkje op depressie behandeling opties.

Veel soorten antidepressiva zijn beschikbaar, waaronder de hieronder. Bespreek mogelijke ernstige bijwerkingen met uw arts of apotheker.

Als een familielid goed heeft gereageerd op een antidepressivum, kan het een die je zou kunnen helpen. Of u kan nodig zijn om verschillende medicijnen of een combinatie van medicijnen proberen voordat je er een vindt die werkt. Dit vereist geduld, zoals sommige medicijnen nodig hebben enkele weken of langer om volle werking en op bijwerkingen te verlichten als uw lichaam zich aanpast nemen.

Coping en ondersteuning

Erfelijke eigenschappen spelen een rol in hoe antidepressiva invloed op je. In sommige gevallen, indien beschikbaar, de resultaten van genetische tests (gedaan door bloedonderzoek of wang uitstrijkje) kan aanwijzingen over hoe je lichaam kan reageren op een bepaald antidepressivum te bieden. Maar ook andere variabelen naast de genetica van uw reactie op medicijnen beïnvloeden.

Stop niet met het nemen van een antidepressivum zonder overleg eerst met uw arts. Antidepressiva niet verslavend beschouwd, maar soms lichamelijke afhankelijkheid (die verschilt van verslaving) optreden.

het voorkomen

Meer informatie over depressie (depressieve stoornis)

Het stoppen van de behandeling abrupt of ontbrekende meerdere doses kan terugtrekking-achtige symptomen veroorzaken en stoppen plotseling kan een plotselinge verslechtering van depressie veroorzaken. Werk samen met uw arts om te geleidelijk en veilig uw dosis te verlagen.

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kan het sommige antidepressiva een verhoogd risico voor de gezondheid opleveren voor uw ongeboren kind of zuigeling. Praat met uw arts als u zwanger bent of u van plan bent zwanger te worden.

De meeste antidepressiva zijn over het algemeen veilig, maar de Food and Drug Administration (FDA) eist dat alle antidepressiva om een ​​zwarte doos waarschuwing, de strengste waarschuwing voor recepten dragen. In sommige gevallen, kinderen, tieners en jonge volwassenen onder 25 kan een toename suïcidale gedachten of gedrag wanneer antidepressiva, vooral in de eerste paar weken na het starten of wanneer de dosis wordt veranderd.

Iedereen die een antidepressivum moeten nauwlettend worden bekeken voor verslechtering van depressie of ongewoon gedrag, in het bijzonder bij de eerste van een nieuw medicijn te beginnen of met een aanpassing van de dosering. Als u of iemand die je kent heeft suïcidale gedachten bij het nemen van een antidepressivum, onmiddellijk contact op met uw arts of krijgen noodhulp.

Houd in gedachten dat antidepressiva meer kans om zelfmoord risico’s te verminderen op de lange termijn door het verbeteren van stemming.

Psychotherapie is een algemene term voor de behandeling van depressie door te praten over uw conditie en aanverwante zaken met een geestelijke gezondheid provider. Psychotherapie is ook bekend als praten therapie of psychologische therapie.

Verschillende soorten psychotherapie effectief voor depressie, zoals cognitieve gedragstherapie of interpersoonlijke therapie. Uw geestelijke gezondheid provider kunnen ook andere therapieën aan te bevelen. Psychotherapie kan u helpen

Bij sommige mensen, depressie is zo ernstig dat een verblijf in het ziekenhuis nodig is. Dit kan nodig zijn als je niet voor jezelf goed kan schelen of wanneer je in direct gevaar van zelfbeschadiging of iemand anders. Psychiatrische behandeling in een ziekenhuis kan helpen houden u rustig en veilig totdat je humeur verbetert.

Fysiek examen. Uw arts kan een lichamelijk onderzoek te doen en vragen te stellen over uw gezondheid. In sommige gevallen kan depressie worden gekoppeld aan een onderliggende fysieke gezondheidsprobleem .; Laboratoriumtests. Bijvoorbeeld, kan uw arts een bloedonderzoek doen heet een volledig bloedbeeld of test je schildklier om ervoor te zorgen dat het naar behoren functioneert .; Psychologische evaluatie. Verwacht uw arts of geestelijke gezondheid provider om te vragen over uw symptomen, gedachten, gevoelens en gedragspatronen. U kan worden gevraagd een vragenlijst in te helpen bij het beantwoorden van deze vragen in te vullen .; DSM-5. Uw geestelijke gezondheidszorg kan de criteria voor het in de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5), genoemde depressie, gepubliceerd door de American Psychiatric Association gebruiken. Dit handboek wordt gebruikt door de geestelijke gezondheid providers om psychische aandoeningen te diagnosticeren en door verzekeringsmaatschappijen te vergoeden voor de behandeling.

Gedeeltelijke ziekenhuisopname of dagbehandeling programma’s kunnen ook helpen bij sommige mensen. Deze programma’s bieden de ambulante ondersteuning en begeleiding die nodig is om de symptomen onder controle te krijgen.

Voor sommige mensen, kunnen andere procedures worden voorgesteld

Angstig distress – depressie met ongewone onrust of zorgen over mogelijke gebeurtenissen of verlies van controle; Gemengde functies – gelijktijdige depressie en manie, die verhoogde eigenwaarde omvat, praten te veel en meer energie; Melancholische kenmerken – een ernstige depressie met een gebrek aan respons op iets dat wordt gebruikt om plezier te brengen en in verband met de vroege ochtend ontwaken, verslechterde stemming in de ochtend, grote veranderingen in de eetlust, en gevoelens van schuld, agitatie of traagheid; Atypische kenmerken – depressie die de mogelijkheid om te worden aangemoedigd door gelukkige gebeurtenissen, verhoogde eetlust, overmatige behoefte aan slaap, gevoeligheid voor afwijzing en een zwaar gevoel in armen of benen omvat; Psychotische kenmerken – depressie begeleid door wanen of hallucinaties, die persoonlijk onjuistheid of andere negatieve thema’s kan inhouden; Catatonia – depressie die motorische activiteit die ofwel oncontroleerbaar en doelloze beweging impliceert omvat of vaste en onbuigzame houding; Peripartum onset – depressie die optreedt tijdens de zwangerschap of in de weken of maanden na de bevalling (postpartum); Seizoenspatroon – depressie in verband met veranderingen in de seizoenen en de verminderde blootstelling aan zonlicht

Depressie is over het algemeen niet een aandoening die u kunt behandelen op uw eigen. Maar in aanvulling op de professionele behandeling, deze zelfzorg stappen kunnen helpen

Alternatieve geneeskunde is het gebruik van een niet-conventionele benadering in plaats van conventionele geneeskunde. Complementaire geneeskunde is een niet-conventionele benadering gebruikt in combinatie met conventionele geneeskunde.

Zorg ervoor dat u de risico’s zo goed mogelijk voordelen begrijpen als je alternatieve of complementaire therapie voort te zetten. Geen vervanging van conventionele medische behandeling of psychotherapie met alternatieve geneeskunde. Als het gaat om depressie, alternatieve behandelingen zijn geen vervanging voor medische zorg.

Voorbeelden van supplementen die soms worden gebruikt voor depressie omvatten

Voedings-en dieetproducten worden niet gecontroleerd door de FDA op dezelfde manier medicijnen zijn. Je kunt niet altijd zeker van wat je krijgt en of het veilig is. Ook, omdat sommige kruiden en voedingssupplementen kunnen interfereren met voorgeschreven medicijnen of veroorzaken gevaarlijke interacties, overleg dan met uw zorgverzekeraar voordat u een supplementen.

Bipolaire I en II stoornissen. Deze stemmingsstoornissen onder meer stemmingswisselingen die variëren van hoge tonen tot dieptepunten. Het is soms moeilijk om onderscheid te maken tussen de bipolaire stoornis en depressie .; Cyclothymic stoornis. Cyclothymic (sy-kloe-Thie-mik) stoornis impliceert hoogte- en dieptepunten die milder dan die van een bipolaire stoornis zijn .; Disruptive stemming ontregeling stoornis. Dit stemmingsstoornis bij kinderen omvat chronische en ernstige prikkelbaarheid en woede met frequente extreme woede uitbarstingen. Deze aandoening ontwikkelt zich meestal in depressieve stoornis of angststoornis tijdens de tienerjaren of volwassenheid .; Persistent depressieve stoornis. Soms dysthymie (dis-THIE-me-uh), dit is een minder ernstige, maar meer chronische vorm van depressie. Hoewel het meestal niet uit te schakelen, kan aanhoudende depressieve stoornis te voorkomen dat u normaal functioneren in je dagelijkse routine en van het leven het leven tot zijn recht .; Premenstruele dysphoric stoornis. Hierbij depressie symptomen van hormonale wijzigingen die beginnen een week voor en verbeteren binnen een paar dagen na het begin van de menstruatie en die minimaal of verdwenen na afronding van de periode .; Andere depressie stoornissen. Dit geldt ook voor depressie die wordt veroorzaakt door het gebruik van recreatieve drugs, een aantal voorgeschreven medicijnen of andere medische aandoening.

Complementaire en alternatieve geneeskunde beoefenaars geloven dat de geest en het lichaam moet in harmonie zijn voor u om gezond te blijven. Voorbeelden van mind-body technieken die nuttig kan zijn voor depressie omvatten

Zich uitsluitend op deze therapieën in het algemeen niet voldoende om depressie te behandelen. Het kan nuttig zijn wanneer gebruikt naast medicatie en psychotherapie.

Praat met uw arts of therapeut over het verbeteren van uw coping-vaardigheden, en probeer deze tips

Er is geen zekere manier om depressie te voorkomen. Echter, kunnen deze strategieën helpen.

Selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s). Artsen beginnen vaak door het voorschrijven van een SSRI. Deze medicijnen zijn veiliger en in het algemeen minder bijwerkingen dan andere soorten antidepressiva veroorzaken. SSRI’s zijn onder andere fluoxetine (Prozac), paroxetine (Seroxat, Pexeva), sertraline (Zoloft), citalopram (Celexa) en escitalopram (Lexapro) .; Serotonine-noradrenaline heropname remmers (SNRI’s). Voorbeelden van SNRI’s zijn onder duloxetine (Cymbalta), venlafaxine (Effexor XR), desvenlafaxine (Pristiq, Khedezla) en levomilnacipran (Fetzima) .; Norepinefrine dopamine-heropnameremmers (NDRIS). Bupropion (Wellbutrin, Aplenzin, Forfivo XL) valt in deze categorie. Het is een van de weinige antidepressiva niet vaak geassocieerd met seksuele bijwerkingen .; Atypische antidepressiva. Deze medicijnen niet passen in een ander antidepressivum categorieën. Trazodon en mirtazapine (Remeron) zijn sederende en meestal in de avond. Nieuwere medicijnen zijn onder andere vortioxetine (Brintellix) en vilazodon (Viibryd). Vilazodon wordt gedacht aan een laag risico op seksuele bijwerkingen hebben .; Tricyclische antidepressiva. Deze antidepressiva – zoals imipramine (Tofranil), nortriptyline (Pamelor), amitriptyline, doxepine, Trimipramine (Surmontil), desipramine (Norpramin) en protriptyline (Vivactil) – kan zeer effectief zijn, maar de neiging om meer ernstige bijwerkingen dan nieuwere veroorzaken antidepressiva. Dus tricyclische algemeen niet voorgeschreven, tenzij je eerst hebt geprobeerd een SSRI zonder verbetering .; Monoamine oxidase remmers (MAO-remmers). MAO-remmers – zoals tranylcypromine (Parnate), fenelzine (Nardil) en isocarboxazid (Marplan) – kan worden voorgeschreven, meestal wanneer andere medicijnen niet hebben gewerkt, omdat ze ernstige bijwerkingen kan hebben. Het gebruik van MAO-remmers moet een streng dieet vanwege de gevaarlijke (of zelfs dodelijke) interacties met voedingsmiddelen – zoals bepaalde soorten kaas, augurken en wijn – en sommige medicijnen, waaronder de pil, decongestiva en bepaalde kruiden-supplementen. Selegiline (Emsam), een nieuwere MAOI dat kleeft op de huid als een patch, kan minder bijwerkingen dan andere MAO-remmers doen veroorzaken. Deze medicijnen kunnen niet worden gecombineerd met SSRI’s .; Andere medicijnen. Andere geneesmiddelen kunnen worden toegevoegd aan een antidepressivum antidepressieve effecten versterken. Uw arts kan aanbevelen het combineren van twee antidepressiva of het toevoegen van medicijnen zoals stemmingsstabilisatoren en antipsychotica. Anxiolytica en stimulantia ook worden toegevoegd voor de korte termijn.

Symptomen en de behandeling van

1

 1

Te passen aan een crisis of een andere huidige moeilijkheden; Identificeer negatieve overtuigingen en gedrag en ze te vervangen door gezonde, positieve; Ontdek relaties en ervaringen, en het ontwikkelen van positieve interacties met anderen; Zoeken naar betere manieren om te gaan en de problemen op te lossen; Identificeer kwesties die bijdragen aan uw depressie en verandering gedrag dat het nog erger te maken; Weer een gevoel van voldoening en controle in je leven en helpen verlichten depressie symptomen, zoals hopeloosheid en woede; Leer om realistische doelen voor je leven vast te stellen; Ontwikkel de mogelijkheid te tolereren en accepteren nood met behulp van gezonder gedrag

)

Elektroconvulsietherapie (ECT). In ECT, worden elektrische stroom gevoerd door de hersenen. Onder verdoving uitgevoerd, wordt deze procedure gedacht de functie en werking van neurotransmitters in de hersenen beïnvloeden en biedt typisch onmiddellijke verlichting van zelfs ernstige depressie wanneer andere behandelingen niet werken. Fysieke bijwerkingen, zoals hoofdpijn, zijn aanvaardbaar. Sommige mensen hebben ook geheugenverlies, dat is meestal tijdelijk. ECT wordt meestal gebruikt voor mensen die niet beter met medicijnen krijgt, kan niet antidepressiva om gezondheidsredenen te nemen of een hoog risico op zelfmoord .; Transcraniële magnetische stimulatie (TMS). TMS kan een optie voor degenen die niet hebben gereageerd op antidepressiva. Tijdens TMS, zit u in een ligstoel, wakker, met een behandeling spoel geplaatst tegen je hoofdhuid. De spoel stuurt korte magnetische pulsen om zenuwcellen te stimuleren in de hersenen die betrokken zijn bij de stemming regulatie en depressie. Meestal moet je vijf behandelingen per week voor maximaal zes weken.

Blijf bij uw behandeling plan. Niet overslaan psychotherapeutische sessies of afspraken. Zelfs als je goed voelt, niet uw medicijnen overslaan. Als u stopt, kan depressie symptomen terug te komen, en je kon ook ervaren terugtrekking-achtige symptomen .; Meer informatie over depressie. Voorlichting over uw conditie kunt u machtigen en motiveren om zich aan uw behandelplan. Moedig uw familie te leren over depressie om hen te helpen te begrijpen en ondersteunen u .; Besteed aandacht aan waarschuwingsborden. Werk samen met uw arts of therapeut om te leren wat zou kunnen leiden tot uw depressie symptomen. Maak een plan, zodat u weet wat te doen als uw symptomen erger worden. Neem contact op met uw arts of therapeut als u eventuele wijzigingen in de symptomen of hoe je je voelt merken. Vraag familie of vrienden om te kijken hulp voor waarschuwingsborden .; Vermijd alcohol en recreatieve drugs. Het lijkt misschien alsof alcohol of drugs te verminderen symptomen van depressie, maar op de lange termijn zij over het algemeen verergeren de symptomen en maken depressie moeilijker te behandelen. Praat met uw arts of therapeut als u hulp nodig met alcohol of druggebruik nodig .; Zorg voor jezelf. Eet gezond, fysiek actief en krijg voldoende slaap. Denk aan wandelen, joggen, zwemmen, tuinieren of een andere activiteit die je leuk vindt. Goed slapen is belangrijk voor zowel uw lichamelijke en geestelijke welzijn. Als je problemen hebt met slapen, overleg dan met uw arts over wat u kunt doen.

Meer over depressie (depressieve stoornis)

St. Janskruid. Hoewel dit kruidensupplement niet door de Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd voor de behandeling van depressie in de Verenigde Staten, het is een populaire behandeling van depressie in Europa. Het kan nuttig zijn voor een milde of matige depressie. Er moet echter met voorzichtigheid worden gebruikt – St. Janskruid kunnen interfereren met een aantal medicijnen, waaronder bloedverdunnende medicijnen, anticonceptiepillen, chemotherapie, HIV / AIDS-medicijnen en drugs om orgaanafstoting te voorkomen na een transplantatie. Ook voorkomen dat sint-janskruid tijdens het gebruik van antidepressiva, omdat de combinatie van ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken .; Dezelfde. Uitgesproken “sam-E, ‘dit voedingssupplement is een synthetische vorm van een chemische stof die van nature in het lichaam. De naam is een afkorting voor S-adenosylmethionine (es-uh-den-o-sul-muh-Thie-o-Neen). Hetzelfde wordt niet door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van depressie in de Verenigde Staten, maar het wordt gebruikt in Europa als een voorgeschreven medicijn voor de behandeling van depressie. Hetzelfde kan nuttig zijn, maar meer onderzoek is nodig. Hetzelfde kan manie veroorzaken bij mensen met een bipolaire stoornis .; Omega-3 vetzuren. Deze gezonde vetten zijn te vinden in koud water vissen, lijnzaad, lijnzaadolie, walnoten en een aantal andere voedingsmiddelen. Omega-3 supplementen worden bestudeerd als een mogelijke behandeling voor depressie. Terwijl beschouwd als algemeen veilig, in hoge doses, kan omega-3-supplementen interactie met andere medicijnen. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of het eten van voedingsmiddelen met omega-3 vetzuren kan helpen verlichten depressie.

Acupunctuur; Ontspanningstechnieken zoals yoga of tai chi; Meditatie; Geleide fantasie; Massage therapie; Muziek of beeldende therapie; spiritualiteit; Aerobic oefening

Vereenvoudig je leven. Bezuinigen op de verplichtingen waar mogelijk, en stel redelijke doelen voor jezelf. Geef jezelf toestemming om minder te doen als je het gevoel naar beneden .; Schrijf in een dagboek. Journaling, als onderdeel van uw behandeling, kan de stemming te verbeteren doordat u pijn, woede, angst of andere emoties te uiten .; Lees gerenommeerde zelfhulpboeken en websites. Uw arts of therapeut in staat zijn om boeken of websites te raden om te lezen .; Lokaliseren behulpzaam groepen. Veel organisaties, zoals de Nationale Alliantie op Geestesziekten (NAMI) en de Depressie en Bipolaire Ondersteuning Alliance, bieden onderwijs, steungroepen, counseling en andere hulpmiddelen om te helpen met een depressie. Werknemer bijstandsprogramma’s en religieuze groepen kunnen ook hulp voor de geestelijke gezondheid betreft bieden .; Niet geïsoleerd raken. Probeer om deel te nemen aan sociale activiteiten, en komen samen met familie of vrienden regelmatig. Steungroepen voor mensen met een depressie kan u helpen verbinden met anderen met soortgelijke problemen en ervaringen te delen .; Leer manieren om te ontspannen en te beheren van uw stress. Voorbeelden hiervan zijn meditatie, progressieve ontspanning van de spieren, yoga en tai chi .; Structuur van uw tijd. Plan uw dag. U vindt het misschien helpt om een ​​lijst met dagelijkse taken te maken, gebruiken sticky notes als herinneringen of gebruik een planner georganiseerd te blijven .; Do belangrijke beslissingen niet maken als je naar beneden bent. Vermijd de besluitvorming als je depressief voelt, omdat je niet helder kunnen denken.

Nemen van maatregelen om stress te beheersen, om uw veerkracht te verhogen en het vergroten van je zelfvertrouwen .; Steek je hand uit naar familie en vrienden, vooral in tijden van crisis, om u te helpen weer ruwe spreuken .; Verkrijg de behandeling bij de eerste tekenen van een probleem om te helpen bij het voorkomen van depressie verergeren .; Overweeg langetermijnbehandeling onderhoud om te voorkomen dat een terugval van symptomen.