dermatomyositis

Dermatomyositis (dur-muh-toe-my-uh-SY-tis) is een zeldzame ontstekingsziekte gekenmerkt door spierzwakte en een kenmerkende huiduitslag.

Dermatomyositis beïnvloedt zowel volwassenen als kinderen. Bij volwassenen dermatomyositis gebeurt meestal uit de late jaren ’40 tot begin jaren ’60. Bij kinderen, de ziekte zijn meestal tussen 5 en 15 jaar oud. Dermatomyositis treft meer vrouwen dan mannen.

Wanneer een arts te zien

Er is geen remedie voor dermatomyositis, maar perioden van remissie – wanneer de symptomen spontaan te verbeteren – kan optreden. Behandeling kan de huiduitslag te wissen en u helpen spierkracht en functie te herwinnen.

daaraan verbonden voorwaarden

De meest voorkomende tekenen en symptomen van dermatomyositis omvatten

Wat je kunt doen

Een arts raadplegen als u spierzwakte of een onverklaarbare uitslag ontwikkelen.

Wat te verwachten van uw arts

De precieze oorzaak van dermatomyositis is niet bekend, maar de ziekte deelt veel kenmerken met auto-immuunziekten, waarbij uw immuunsysteem per ongeluk je eigen lichaamsweefsels.

Kleine bloedvaten in het spierweefsel worden in het bijzonder getroffen in dermatomyositis. Ontstekingscellen rond de bloedvaten en uiteindelijk leiden tot degeneratie van spiervezels.

Mogelijke complicaties van dermatomyositis omvatten

Dermatomyositis kunnen andere aandoeningen veroorzaken of zet je een hoger risico op het ontwikkelen van hen. Deze voorwaarden omvatten

U zult waarschijnlijk eerst breng je symptomen onder de aandacht van uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van artritis en andere aandoeningen van de gewrichten, spieren en botten (reumatoloog) of naar een arts die is gespecialiseerd in aandoeningen van het zenuwstelsel (neuroloog).

Als je gaat om uw arts te zien, moet u een overzicht van uw symptomen. Hoewel het moeilijk is om vast te stellen wanneer de symptomen begonnen kan worden, probeer in te schatten wanneer de eerste symptomen begonnen en welke delen van je lichaam zijn aangetast. Misschien wilt u een lijst die bestaat uit schrijven

Maak een lijst van vragen van tevoren om te helpen het meeste uit uw beperkte tijd met uw arts. Voor dermatomyositis, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die je hebt voorbereid, aarzel dan niet om uw arts vragen te stellen tijdens uw afspraak als je denkt aan iets nieuws.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals

Als uw arts vermoedt dat u dermatomyositis, zou hij of zij suggereren sommige van de volgende tests

Er is geen remedie voor dermatomyositis, maar de behandeling kan uw huid en uw spierkracht en functie te verbeteren. De vroegere behandeling wordt gestart in de loop van dermatomyositis, hoe effectiever is – leidt tot minder complicaties.

Echter, zoals met vele voorwaarden, geen enkele benadering is het beste, zal uw arts uw behandeling strategie op maat op basis van uw symptomen en hoe goed ze reageren op de therapie.

medicijnen

Behandeling

Chirurgische en andere procedures

De meest gebruikte medicijnen voor de behandeling van dermatomyositis omvatten

Afhankelijk van de ernst van de symptomen, kan uw arts voorstellen

Met dermatomyositis, gebieden die getroffen zijn door de uitslag zijn meer gevoelig voor de zon. Als voorzorgsmaatregel, dragen beschermende kleding of high-bescherming zonnebrandcrème wanneer je naar buiten gaat.

Leven met een chronische auto-immuunziekte kan je afvragen soms of je de uitdaging aan. Om u te helpen het hoofd te bieden, proberen aan te vullen uw medische zorg met de volgende suggesties

een bezoek aan uw arts