Desogen: toepassingen, dosering, bijwerkingen en waarschuwingen

Wat is Desogen?

Desogen is een pil gebruikt voor anticonceptie om zwangerschap te voorkomen.

Desogen kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Niet gebruiken Desogen als u zwanger bent of als u onlangs een baby.

Belangrijke gegevens

Je moet Desogen niet nemen als u een van de volgende voorwaarden: ongecontroleerde hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, een bloedstolling stoornis, problemen met de bloedsomloop, diabetische problemen met uw ogen of nieren, ongewone vaginale bloeden, leverziekte, leverkanker, ernstige migraine, als u rookt en ouder bent dan 35, of als u ooit heb gehad borst of baarmoederkanker, geelzucht veroorzaakt door Desogen, een hartaanval, een beroerte of een bloedstolsel.

Inname Desogen kunt uw risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval te verhogen, vooral als u bepaalde andere voorwaarden, of als je te zwaar bent.

Roken kan uw risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval aanzienlijk vergroten. Je moet Desogen niet nemen als u rookt en ouder bent dan 35 jaar oud.

Inname Desogen kunt uw risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval te verhogen. Je bent nog meer risico als je een hoge bloeddruk, diabetes, hoge cholesterol, of als je te zwaar bent. Uw risico op een beroerte of een bloedstolsel is het hoogst tijdens het eerste jaar van het nemen van de pil. Uw risico is ook hoog als je Desogen nadat het niet nemen van 4 weken of langer opnieuw te starten.

Voordat u dit geneesmiddel

Roken kan uw risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval aanzienlijk vergroten. Uw risico verhoogt de ouder je bent en hoe meer je rookt. Je moet niet combinatie anticonceptiepillen nemen als u rookt en ouder bent dan 35 jaar oud.

Niet gebruiken als u zwanger bent. Stop met het innemen Desogen en vertel uw arts als u zwanger wordt, of als u twee menstruatie op een rij te missen. Als u onlangs een baby hebben gehad, wacht minstens 4 weken voordat u Desogen.

Je moet Desogen niet gebruiken als u hebt

onbehandeld of ongecontroleerde hoge bloeddruk

hart-en vaatziekten (coronaire hartziekte, ongecontroleerde hartklep stoornis, geschiedenis van een hartaanval, beroerte, of bloedstolsel)

een bloedstolling aandoening of problemen met de bloedsomloop

problemen met uw ogen, nieren of het verkeer veroorzaakt door diabetes

een geschiedenis van hormoon-gerelateerde kanker zoals borstkanker en baarmoederkanker

ongewone vaginale bloeden dat niet is gecontroleerd door een arts

leverziekte of leverkanker

ernstige migraine (met aura, gevoelloosheid, zwakte, of visie veranderingen)

een geschiedenis van geelzucht, veroorzaakt door zwangerschap of anticonceptiepillen; of

als u rookt en ouder bent dan 35 jaar oud.

Om ervoor te zorgen Desogen veilig zijn voor u, vertel uw arts als u

hoge bloeddruk, spataderen

hoge cholesterol of triglyceriden

een geschiedenis van depressie

traag werkende schildklier, galblaas en vaatziekten

aanvallen of epilepsie

Hoe moet ik Desogen nemen?

een geschiedenis van onregelmatige menstruatiecyclus

tuberculose; of

een geschiedenis van fibrocystische borst ziekte, knobbeltjes, knobbeltjes, of een abnormale mammogram.

De hormonen in Desogen kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Dit geneesmiddel kan ook vertragen de productie van moedermelk. Niet gebruiken als u borstvoeding geeft een baby.

Neem Desogen precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

U zult uw eerste pil op de eerste dag van je menstruatie of op de eerste zondag na je menstruatie begint. Mogelijk moet u back-up anticonceptie, zoals condooms of een zaaddodend middel gebruiken, wanneer je voor het eerst gaat gebruiken Desogen. Volg de instructies van uw arts.

Neem één pil per dag, maximaal 24 uur na elkaar. Wanneer de pillen opraken, start een nieuwe verpakking de volgende dag. U kunt zwanger worden als je een pil niet dagelijks doen nemen. Haal je recept bijgevuld voordat je pillen helemaal leeg.

De 28-daagse Desogen pakket bevat zeven ‘herinnering’ pillen om u op uw regelmatige cyclus te houden. Uw periode zal beginnen meestal tijdens het gebruik van deze herinnering pillen.

Misschien heeft u doorbraak bloeden, vooral tijdens de eerste 3 maanden. Vertel uw arts als het bloeden aanhoudt of is erg zwaar.

Gebruik maken van een back-up anticonceptie als je ziek met ernstige braken of diarree zijn.

Als u een operatie of medische tests nodig hebt of als u zal zijn op bedrust, kan het nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel voor een korte tijd. Elke arts of chirurg die je behandelt zou moeten weten dat u gebruikt Desogen.

Terwijl het nemen van Desogen, moet u uw arts regelmatig te bezoeken.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Volg de patiënt instructies in de Desogen pakket. Vraag uw arts of apotheker als u deze instructies niet begrijpt. Het missen van een pil verhoogt het risico op zwangerschap.

Als u een actieve pil mist, neem twee pillen op de dag dat u het zich herinnert. Neem dan één pil per dag voor de rest van het peloton.

Wat moet ik vermijden, waarbij rekening Desogen?

Als u twee actieve pillen missen in een rij in week 1 of 2, neem twee pillen per dag gedurende twee dagen op een rij. Neem dan één pil per dag voor de rest van het peloton. Gebruik back-up anticonceptie gedurende ten minste 7 dagen na de gemiste pillen.

Als u twee actieve pillen missen op een rij in week 3, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking op dezelfde dag als je een dag 1 starter. Als u een zondag starter, houdt het nemen van een pil elke dag tot en met zondag. Op zondag, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking die dag.

Als je drie actieve pillen missen in een rij in week 1, 2 of 3, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking op dezelfde dag als je een dag 1 starter. Als u een zondag starter, houdt het nemen van een pil elke dag tot en met zondag. Op zondag, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking die dag.

Desogen bijwerkingen

Als je twee of meer pillen missen, kan je niet een periode in de maand. Als u een periode missen voor twee maanden op rij, bel dan met uw arts, omdat u zwanger zou kunnen zijn.

Als u een herinnering pil missen, gooi het weg en houdt het nemen van een herinnering pil per dag totdat de verpakking leeg is. Je hoeft geen back-up anticonceptie nodig hebt als je een herinnering pil missen.

Niet roken tijdens het gebruik van Desogen, vooral als u ouder bent dan 35 jaar.

De anticonceptiepil zal je niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen – waaronder HIV en AIDS. Het gebruik van een condoom is de enige manier om jezelf te beschermen tegen deze ziekten.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Desogen hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik Desogen en bel uw arts onmiddellijk als u

symptomen van een beroerte – plotselinge gevoelloosheid of zwakte (vooral aan één kant van het lichaam), plotselinge ernstige hoofdpijn, onduidelijke spraak, problemen met zicht of balans

tekenen van een bloedstolsel in de longen – pijn op de borst, plotselinge hoesten, piepende ademhaling, snelle ademhaling, ophoesten van bloed

tekenen van een bloedstolsel in het been – pijn, zwelling, warmte, roodheid of één of beide benen

hartaanval symptomen – pijn op de borst of druk, pijn zich naar je kaak of schouder, misselijkheid, zweten

leverproblemen – ernstige maagpijn, koorts, vermoeidheid, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen)

een verandering in het patroon of ernst van migraine

zwelling in uw handen, enkels of voeten

een knobbeltje in de borst; of

symptomen van depressie – slaapproblemen, zwakte, vermoeidheid, stemmingswisselingen.

Vaak Desogen bijwerkingen kunnen zijn

lichte vaginale bloeden of spotting

misselijkheid (vooral wanneer u voor het eerst gebruik van dit geneesmiddel), braken, een opgeblazen gevoel

veranderingen in het gewicht of eetlust

borsten of zwelling

sproeten of donkere verkleuring van de gezichtshuid, toegenomen haargroei, verlies van hoofdhaar

Welke andere drugs zullen Desogen beïnvloeden?

hoofdpijn; of

vaginale jeuk of kwijting.

Desogen (desogestrel / ethinylestradiol)

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Veel geneesmiddelen kunnen interageren met ethinylestradiol en desogestrel en ze minder effectief, wat kan resulteren in zwangerschap. Ethinylestradiol kan ook invloed bloedspiegels van bepaalde andere geneesmiddelen, waardoor ze minder effectief of toegenomen neveneffecten. Dit geldt ook voor het voorschrijven en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten.

Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

8.01.2016-02-29, 02:20:52

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Geboortebeperking Mirena, Depo-Provera, medroxyprogesteron, Provera, Implanon NXT, NuvaRing, Yaz, norethindron, levonorgestrel, Yasmin, Ortho Tri-Cyclen, Sprintec, Aviane, Lo Loestrin Fe, Ortho Tri-Cyclen Lo, Microgestin Fe 1/20, Lutera , Skyla, Implanon, TriNessa, Alesse, Tri-Sprintec, Minastrin 24 Fe, Apri, Gildess Fe 1/20