desogestrel en ethinylestradiol (orale route) beschrijving en merknamen

Desogestrel en ethinylestradiol combinatie gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Het is een pil die twee soorten hormonen, desogestrel en ethinylestradiol bevat, en op de juiste wijze genomen voorkomt zwangerschap. Het werkt door het stoppen van een vrouw ei van volledige ontwikkeling van elke maand. Het ei kan niet langer accepteren een zaadcel en bemesting wordt voorkomen.

Geen anticonceptiemethode is 100 procent effectief. Anticonceptie zoals het hebben van een operatie om onvruchtbaar te worden of geen seks effectiever zijn dan de pil. Bespreek uw opties voor geboortebeperking met uw arts.

Canadese Merknaam

Dit geneesmiddel is niet te voorkomen dat hiv-infectie of andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Het zal niet helpen als nood-anticonceptie, zoals na onbeschermd seksueel contact.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Tablet

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies over de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van desogestrel en ethinylestradiol combinatie zijn niet uitgevoerd in de pediatrische populatie. Echter pediatrisch-specifieke problemen die de bruikbaarheid van deze medicatie bij tieners zou beperken niet verwacht. Dit geneesmiddel kan worden gebruikt voor geboortebeperking in tiener vrouwtjes, maar mag niet gebruikt worden voor het begin van de menstruatie.

allergieën

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van desogestrel en ethinylestradiol combinatie zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. Dit geneesmiddel mag niet worden gebruikt bij oudere vrouwen.

Pediatric

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

geriatrisch

Zwangerschap

Borstvoeding

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geneesmiddelinteracties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

andere interacties

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Andere medische problemen

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Om het gebruik van orale anticonceptiva zo veilig en betrouwbaar mogelijk te maken, dient u te begrijpen hoe en wanneer ze mee te nemen en welke effecten kunnen worden verwacht.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met de patiënt instructies. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Dit geneesmiddel is verkrijgbaar in blisterverpakkingen met een tablet dispenser. Elke blisterverpakking bevat 28 tabletten met verschillende kleuren die moeten worden genomen in dezelfde volgorde zoals aangegeven op de blisterverpakking.

Wanneer je begint gebruik van dit geneesmiddel, zal je lichaam nodig ten minste 7 dagen aan te passen voordat een zwangerschap zal worden voorkomen. Gebruik een tweede vorm van anticonceptie, zoals een condoom, spermicide, of membraan, de eerste 7 dagen van de eerste cyclus pillen.

Neem dit geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag. De anticonceptiepil werken het beste wanneer niet meer dan 24 uur verstrijken tussen doses.

doseren

Niet overslaan of vertraging het nemen van uw pil met meer dan 24 uur. Als u een dosis mist, kan je zwanger. Vraag uw arts naar manieren om u te helpen herinneren om je pillen te nemen of over het gebruik van een andere methode van anticonceptie.

gemiste Dosis

U mag zieke of misselijk voelen, vooral tijdens de eerste paar maanden dat u dit geneesmiddel gebruikt. Als uw misselijkheid is continu en gaat niet weg, bel dan met uw arts.

Volg de instructies in de bijsluiter of bel uw arts als u braken of diarree heeft binnen 3 tot 4 uur na inname van dit geneesmiddel.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Uw arts kan u vragen om uw dosis begint op de eerste dag van uw menstruatie (de zogenaamde Dag 1 start) of op de eerste zondag na uw menstruatie begint (de zogenaamde zondag start). Wanneer je begint op een bepaalde dag is het belangrijk dat u dat schema te volgen, zelfs als u een dosis mist. Heeft uw schema niet wijzigen op uw eigen. Als het schema dat u gebruikt is niet handig, contact op met uw arts over te veranderen. Voor een zondag start, moet u een andere vorm van anticonceptie (bijvoorbeeld condoom, middenrif, spermicide) gebruiken voor de eerste 7 dagen.

Je moet beginnen uw volgende en alle daaropvolgende 28 dagen regimes van de therapie op dezelfde dag van de week als de eerste regime begon en volgt hetzelfde schema.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Dit geneesmiddel heeft specifieke patiënt instructies over wat te doen als u een dosis mist. Lees en volg deze instructies nauwkeurig en bel uw arts als u vragen hebt.

Gebruik een tweede vorm van anticonceptie gedurende 7 dagen nadat u een dosis mist, om zwangerschap te voorkomen.

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als u uw periode van 2 maanden missen op rij, omdat dit zou kunnen betekenen dat je zwanger bent.

U kunt een periode voor die maand niet als u meer dan één dosis of wijzigen van uw schema.

Je kon licht bloeden of spotting hebben als je niet een pil te nemen op tijd. Hoe meer pillen je mist, hoe meer kans je hebt om het bloeden te hebben.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken. Deze bezoeken gewoonlijk elke 6 tot 12 maanden, maar sommige artsen vereisen ze vaker. Uw arts kan ook uw bloeddruk te controleren terwijl u dit geneesmiddel.

Hoewel u gebruik van dit geneesmiddel om zwangerschap te voorkomen, moet u weten dat het gebruik van dit geneesmiddel als u zwanger zou kunnen het ongeboren kind schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen. Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als je een baby binnen 4 weken hebben gehad voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Vaginale bloeden van verschillende hoeveelheden kan optreden tussen uw normale menstruatie gedurende de eerste 3 maanden van het gebruik. Dit wordt ook wel spotten bij lichte of doorbraak bloeden wanneer zwaarder.

opslagruimte

Neem contact op met uw arts meteen als u een menstruatie missen. Gemiste periodes kan optreden als u een of meer tabletten over te slaan en heb je pillen niet precies genomen zoals voorgeschreven. Als u twee periodes op een rij te missen, overleg dan met uw arts. Je zou een zwangerschapstest nodig.

Als u vermoedt dat u zwanger zou kunnen zijn, stop dan met dit geneesmiddel onmiddellijk contact op met uw arts.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u sigaretten rookt of als u ouder bent dan 35 jaar. Als u rookt tijdens het gebruik van anticonceptiepillen, het risico van het hebben van een bloedstolsel, een hartaanval of een beroerte verhoogt u. Uw risico is nog groter als je ouder bent dan 35 jaar, als je diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, of als je te zwaar bent. Praat met uw arts over manieren om te stoppen met roken. Houd uw diabetes onder controle. Vraag uw arts over dieet en lichaamsbeweging om uw gewicht en cholesterolgehalte in het bloed te controleren.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico van het hebben van problemen met de bloedstolling te verhogen. Dit gebeurt meestal wanneer u voor het eerst gebruik van dit geneesmiddel, of na het starten van de pil na hen niet gebruikt voor een maand of meer. Neem contact op met uw arts meteen als u pijn in de borst, de lies, of benen, in het bijzonder de kuiten, moeilijkheden met ademhalen, een plotselinge, ernstige hoofdpijn, onduidelijke spraak, een plotselinge, onverklaarbare kortademigheid, een plotselinge onverklaarbare kortademigheid , een plotselinge verlies van coördinatie, of visie veranderingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op borstkanker en baarmoederhalskanker verhogen. Praat met uw arts over deze risico’s. Neem contact op met uw arts onmiddellijk als uw ervaring abnormale vaginale bloeden.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u contactlenzen draagt ​​of als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan een oogarts om je ogen te controleren.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, donkere urine of bleke ontlasting, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico op galblaas chirurgie te verhogen. Praat met uw arts over deze risico’s.

Neem contact op met uw arts voordat het navullen van een oud recept, vooral na een zwangerschap. Je zal een andere lichamelijk onderzoek nodig hebt en uw arts kan uw recept te veranderen.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat je het gebruik van dit geneesmiddel. De resultaten van een aantal medische tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel. U kan ook nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel ten minste 4 weken vóór en 2 weken na een zware operatie.

Do grapefruit niet eten of drinken van grapefruitsap tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Grapefruit en grapefruitsap kan het bedrag van dit geneesmiddel dat wordt opgenomen in het lichaam te veranderen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bv St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.