dexamethason (oraal) beschrijving en merknamen

Dexamethason geeft verlichting ontstoken delen van het lichaam. Het wordt gebruikt om een ​​aantal verschillende aandoeningen, zoals ontsteking (zwelling), ernstige allergieën, bijnierproblemen, artritis, astma, bloed of beenmerg, nierstoornissen, huidaandoeningen en opflakkeringen van multiple sclerose. Dexamethason is een corticosteroïd (cortisone-achtige medicijnen of steroïde). Het werkt op het immuunsysteem te helpen verlichten zwelling, roodheid, jeuk en allergische reacties.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van dexamethason bij kinderen zou beperken. Echter, pediatrische patiënten hebben meer kans op een tragere groei en botproblemen hebben als dexamethasone wordt gebruikt voor een lange tijd. Aanbevolen doses mag niet worden overschreden, en de patiënt moet zorgvuldig worden gecontroleerd tijdens de behandeling.

Oplossing; Elixir; Tablet

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van dexamethason bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever-, nier- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor oudere patiënten die dexamethason nodig hebben.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

andere interacties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Andere medische problemen

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

doseren

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan dat de kans op ongewenste effecten verhogen.

Meet de mondelinge vloeistof met een gemarkeerde maatlepel, orale spuit, of medicijnen beker. Het gemiddelde huishouden theelepel mag nooit aan de juiste hoeveelheid vloeistof.

De Dexamethason Intensol ™ oplossing is een geconcentreerde vloeistof. Meet de geconcentreerde vloeistof met de speciale orale dropper die meegeleverd wordt met het pakket. De vloeistof moet om water, sap, frisdrank of een soda-achtige drank, appelmoes of pudding worden toegevoegd. Roer het mengsel goed en drinken of eten het meteen. Heeft het mengsel voor toekomstig gebruik opslaan.

Als u dit geneesmiddel te gebruiken voor een lange tijd, niet plotseling stoppen met het gebruik zonder eerst met uw arts. Het kan nodig zijn om langzaam de dosis te verlagen alvorens helemaal te stoppen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

gemiste Dosis

Buiten het bereik van kinderen.

opslagruimte

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Gooi ongebruikte Dexamethason Intensol ™ -oplossing 90 dagen na de fles voor de eerste keer wordt geopend.

Als u gaat met dit geneesmiddel voor een lange tijd, is het zeer belangrijk dat uw arts controleert u op regelmatige bezoeken voor eventuele ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door dit geneesmiddel. Bloed of urine kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Als u gebruik van dit geneesmiddel voor een lange tijd, vertel uw arts over eventuele extra stress of angst in je leven, met inbegrip van andere gezondheidsproblemen en emotionele stress. Uw dosis van dit medicijn zou moeten worden gewijzigd voor een korte tijd, terwijl je extra stress.

Het gebruik van te veel van dit geneesmiddel of het gebruik van het voor een lange tijd kan het risico van het hebben van bijnier problemen toenemen. Praat met uw arts meteen als u meer dan één van deze symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: wazig zien, duizeligheid of flauwvallen, een snelle, onregelmatige of bonkende hartslag, toegenomen dorst of plassen, prikkelbaarheid, of ongewone vermoeidheid of zwakte .

Terwijl u wordt behandeld met dexamethason, geen inentingen (vaccins) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Dexamethason kan de weerstand van uw lichaam verlagen en het vaccin kan niet zo goed of je kan de infectie het vaccin is bedoeld om te voorkomen krijgen. Bovendien moet je niet in de buurt van andere personen in uw huishouden die levende vaccins ontvangen, want er is een kans dat ze kunnen het virus doorgeven aan jou. Enkele voorbeelden van levende vaccins zijn onder andere mazelen, bof, influenza (neusgriepvaccin), poliovirus (orale vorm), rotavirus, en rubella. Niet dicht bij hen te komen en blijf niet in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u vragen over dit hebt, raadpleeg dan uw arts.

Neem contact op met uw arts meteen als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Dit geneesmiddel kan leiden tot botontkalking (osteoporose) of trage groei bij kinderen als het gebruikt wordt voor een lange tijd. Vertel uw arts als u pijn in de botten of als u een verhoogd risico op osteoporose. Als uw kind is het gebruik van dit geneesmiddel, vertel de arts als u denkt dat uw kind niet goed groeit.

Dit geneesmiddel kan veranderingen in stemming of het gedrag van sommige patiënten veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u een depressie, stemmingswisselingen, een onjuiste of ongebruikelijke gevoel van welzijn, moeite met slapen, of veranderingen in de persoonlijkheid terwijl u dit geneesmiddel.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat je het gebruik van dit geneesmiddel. Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de resultaten van bepaalde huidtesten.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.