dextroamphetamine en amfetamine

Amfetaminen hebben een hoog potentieel voor misbruik, en het beheer voor langere tijd kan leiden tot drugsverslaving. Misbruik van amfetamine kan plotselinge dood en ernstige cardiovasculaire bijwerkingen veroorzaken.

Gebruikt Voor dextroamphetamine en amfetamine

Therapeutische klasse: CNS Stimulans

Chemische Klasse: Amphetamine

Amfetamine en dextroamphetamine combinatie werkt bij de behandeling van ADHD aandacht en rusteloosheid te verhogen bij patiënten die overactief, niet kunnen concentreren, of worden gemakkelijk afgeleid verminderen. Het wordt gebruikt als onderdeel van een totale behandelingsprogramma die ook sociale, educatieve en psychotherapie.

dextroamphetamine en amfetamine is alleen beschikbaar met een voorschrift van een arts. Voorschriften kunnen niet opnieuw worden gevuld. Een nieuw recept moet worden verkregen van uw arts telkens als u dextroamphetamine en amfetamine nodig.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dextroamphetamine en amfetamine, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dextroamphetamine en amfetamine of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u dextroamphetamine en amfetamine

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van amfetamine en dextroamphetamine combinatie voor de behandeling van ADHD bij kinderen zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen jonger dan 6 jaar (verlengde afgifte capsules) of kinderen jonger dan 3 jaar (tabletten).

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van amfetamine en dextroamphetamine combinatie zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie.

Studies bij vrouwen borstvoeding hebben schadelijke baby effecten aangetoond. Een alternatief voor deze medicatie moet worden voorgeschreven of dat u moet stoppen met het geven van borstvoeding tijdens het gebruik van dextroamphetamine en amfetamine.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van dextroamphetamine en amfetamine, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Met behulp van dextroamphetamine en amfetamine met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik dextroamfetamine en amfetamine met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van dextroamphetamine en amfetamine met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dextroamphetamine en amfetamine beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dextroamphetamine en amfetamine alleen zoals voorgeschreven door uw arts. Niet meer of minder van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Als je te veel, kan het geneesmiddel worden gewoonte-vorming (waardoor geestelijke of lichamelijke afhankelijkheid).

dextroamphetamine en amfetamine moet komen met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Praat met uw arts als u vragen hebt.

Als u denkt dat dextroamphetamine en amfetamine werkt niet naar behoren nadat u deze hebt genomen voor enkele weken, hoeft de dosis niet te verhogen en met uw arts.

Neem de reguliere tablet in de ochtend en begin van de middag. Als u de tablet in de avond, kunt u moeite in slaap vallen ‘s nachts.

Als u gebruik maakt van de verlengde afgifte capsule

De dosis dextroamphetamine en amfetamine zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses dextroamphetamine en amfetamine. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dextroamphetamine en amfetamine, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Correct gebruik van dextroamphetamine en amfetamine

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om te controleren of het medicijn goed werkt en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Heeft amfetamine en dextroamphetamine combinatie geen rekening met een monoamine oxidase (MAO) remmers (bijv isocarboxazide [Marplan®], fenelzine [Nardil®], selegiline [Eldepryl®], tranylcypromine [Parnate®]). Begin niet met het nemen van dextroamphetamine en amfetamine tijdens de 2 weken nadat u een MAO-remmer te stoppen. Als je ze nemen samen of wacht niet 2 weken, wordt verwardheid, agitatie, hoofdpijn, rusteloosheid, maag of intestinale symptomen, een plotselinge hoge lichaamstemperatuur, een extreem hoge bloeddruk, of ernstige convulsies.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit omvat recept of vrij verkrijgbare (over-the-counter (OTC)) geneesmiddelen, met name die voor eetlustcontrole, astma, verkoudheid, hoest, hooikoorts, allergieën of sinus problemen.

dextroamphetamine en amfetamine kan leiden tot ernstige hart of bloedvaten veroorzaken. Deze kunnen vaker voorkomen bij patiënten die een familiegeschiedenis van hart-en vaatziekten. Neem contact op met uw arts meteen als u pijn op de borst, moeite met ademhalen, of flauwvallen tijdens het gebruik van dextroamphetamine en amfetamine.

Vertel het uw arts meteen als u of uw familie ongebruikelijke veranderingen in het gedrag, zoals een toename van agressie, vijandigheid, agitatie of prikkelbaarheid merken. Vertel uw arts als u hallucinaties of ongebruikelijke gedachten te hebben, vooral als ze nieuw of erger snel.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van dextroamphetamine en amfetamine

dextroamphetamine en amfetamine kan ertoe leiden dat sommige mensen een vals gevoel van welzijn voelen of duizelig, licht in het hoofd, of minder alert geworden dan ze zijn normaal. Het kan ook wazig zicht of andere visie problemen veroorzaken. Zorg dat u weet hoe u reageert op dextroamphetamine en amfetamine voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn te doen.

Als u hebt gebruikt dextroamphetamine en amfetamine voor een lange tijd en u denkt dat u geestelijk of lichamelijk afhankelijk zijn geworden, contact op met uw arts. Tekenen van afhankelijkheid kan

dextroamphetamine en amfetamine kunnen trage groei veroorzaken. Als uw kind wordt met behulp van dextroamphetamine en amfetamine, zal de arts nodig hebben om bij te houden van de lengte en het gewicht van uw kind te houden.

dextroamfetamine en amfetamine kunnen fenomeen van Raynaud, hetgeen een probleem met de bloedsomloop in de vingers of tenen veroorzaken. Vertel uw arts als u tintelingen of pijn, een koud gevoel, bleekheid, of huidskleur veranderingen in de vingers of tenen, in het bijzonder bij blootstelling aan koude. Bel uw arts meteen als u onverklaarde zweren of zweren op je vingers of tenen.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u neemt dextroamphetamine en amfetamine. De resultaten van bepaalde tests kunnen worden beïnvloed door dextroamfetamine en amfetamine.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

dextroamphetamine en amfetamine Side Effects

amfetamine / dextroamphetamine

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 2 High potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

ADHD Adderall, Vyvanse, methylfenidaat, Ritalin, Strattera, Concerta, Adderall XR, Focalin, amfetamine / dextroamfetamine, Focalin XR, atomoxetine, Quillivant XR

Narcolepsie Adderall, methylfenidaat, Ritalin, Concerta, modafinil, Adderall XR, Provigil, amfetamine, Nuvigil, dextroamphetamine, amfetamine / dextroamphetamine, Dexedrine