diabetes beheer: betekent aspirinetherapie voorkomen hartproblemen?

Ik heb gehoord dat aspirine therapie niet kan helpen voorkomen dat hartproblemen als je diabetes en perifeer vaatlijden hebben. Moet ik het gebruikt?

Diabetes verhoogt het risico op een hartaanval en trombus-gerelateerde beroerte (cardiovasculaire gebeurtenissen). Perhipheral vaatlijden – een aandoening waarbij uw slagaders smal, waardoor de bloedtoevoer naar je armen en benen – verhoogt ook het risico op cardiovasculaire gebeurtenissen.

Aspirine interfereert met het vermogen van uw bloed te stollen. Omdat diabetes het risico op cardiovasculaire aandoeningen verhoogt, meestal dagelijks aspirine therapie is aanbevolen als onderdeel van een diabetes beheersplan. Onderzoek heeft aangetoond dat aspirine therapie is effectief in het verminderen van het risico op een hartaanval en trombus-gerelateerde slagen als je een eerdere cardiovasculaire gebeurtenis hebben gehad. Het lijkt ook om deze risico’s te verlagen als je ervaart symptomen van perifeer vaatlijden – zoals been kramp, gevoelloosheid of zwakte.

Wat is het niet duidelijk is of aspirine verlaagt het risico op een cardiovasculaire gebeurtenis als je nog niet eerder hebt ervaren een en u bent niet symptomen van perifeer vaatlijden. Meer onderzoek is nodig naar de mogelijke voordelen en risico’s van aspirine therapie bij deze mensen. Aspirine wel mogelijke bijwerkingen, zoals bloeden en beroerte veroorzaakt door een lekkende of beschadigde bloedvat (hersenbloeding).

Als u diabetes, perifeer vaatlijden of beide, vraag dan uw arts over het dagelijks aspirine therapie, met inbegrip van die kracht van aspirine zou het beste zijn.

Met

een bezoek aan uw arts