diabetes insipidus

Diabetes insipidus

Wat is diabetes insipidus?

Wat is diabetes insipidus ?; Wat zijn de nieren en wat doen ze ?; Hoe wordt de vloeistof geregeld in het lichaam ?; Wat zijn de vormen van diabetes insipidus ?; Wat zijn de complicaties van diabetes insipidus ?; Onmiddellijk Care; Hoe wordt de diagnose diabetes insipidus ?; Hoe wordt diabetes insipidus behandeld ?; Het eten, dieet en voeding; Punten om te onthouden;

Veel organisaties bieden ondersteuning aan patiënten en medische professionals. Bekijk de volledige lijst van de Nier en Urologic Disease Organisaties. (PDF, 345 KB)

Diabetes insipidus is een zeldzame aandoening die optreedt wanneer een persoon de nieren passeren een abnormaal grote hoeveelheid urine die is smakeloos-verdund en reukloos. Bij de meeste mensen de nieren passeren ongeveer 1-2 liter urine per dag. Bij mensen met diabetes insipidus, kan de nieren passeren 3 tot 20 liter urine per dag. Daardoor kan een persoon met diabetes insipidus de noodzaak om grote hoeveelheden vloeistof te drinken voelen.

Diabetes insipidus en diabetes mellitus-waaronder zowel type 1 en type 2 diabetes zijn verbonden, hoewel beide aandoeningen veroorzaken frequent urineren en constante dorst. Diabetes mellitus veroorzaakt hoge bloedglucose of bloedsuiker als gevolg van het onvermogen van het lichaam om bloedglucose voor de energie. Mensen met diabetes insipidus een normale bloedglucosewaarden; echter kunnen de nieren niet vochtbalans in het lichaam.

Wat zijn de nieren en wat doen ze?

centraal; nefrogene; dipsogenic; zwangerschapsduur

De nieren zijn twee boonvormige organen, elk ongeveer de grootte van een vuist. Ze bevinden zich net onder de ribbenkast, een aan elke zijde van de ruggengraat. Elke dag, de nieren normaal filter ongeveer 120 tot 150 liter bloed ongeveer 1-2 liter urine, bestaande uit afvalstoffen en extra vocht produceren. De urine stroomt van de nieren naar de blaas door buizen genaamd ureters. De blaas winkels urine. Wanneer de blaas ledigt, urine stroomt uit het lichaam door een buis, de urethra, aan de onderkant van de blaas.

chirurgie; infectie; ontsteking; een tumor; hoofd wond

Elke dag, de nieren normaal filter ongeveer 120 tot 150 liter bloed ongeveer 1-2 liter urine produceren.

Het lichaam van een persoon regelt vloeistof door het balanceren van vochtinname en het verwijderen van extra vocht. Dorst controleert meestal snelheid van vloeibare inname van een persoon, terwijl de plassen verwijdert de meeste vloeistof, hoewel de mensen ook vocht verliezen door zweten, ademhaling, of diarree. Het hormoon vasopressine, ook wel antidiuretisch hormoon, regelt de vloeistof verwijderen prijs via plassen. De hypothalamus, een kleine klier bij de basis van de hersenen, veroorzaakt vasopressine. Het nabijgelegen hypofyse slaat de vasopressine en geeft deze in de bloedbaan wanneer het lichaam heeft een lage vloeistofniveau. Vasopressine signaleert de nieren minder vocht absorberen uit de bloedstroom, waardoor minder urine. Wanneer het lichaam extra vocht, de hypofyse releases kleinere hoeveelheden vasopressine, en soms geen, zodat de nieren verwijderen vocht uit de bloedbaan en produceren meer urine.

chronische nierziekte; bepaalde medicijnen, met name lithium; laag kaliumgehalte in het bloed; hoog calciumgehalte in het bloed; blokkade van de urinewegen

dorst; droge huid; vermoeidheid; traagheid; duizeligheid; verwarring; misselijkheid

Het vormen van diabetes insipidus omvatten

Elk type diabetes insipidus heeft een andere oorzaak.

Centrale diabetes insipidus gebeurt wanneer schade aan iemands hypothalamus of hypofyse veroorzaakt verstoringen in de normale productie, opslag en afgifte van vasopressine. De verstoring van vasopressine ervoor dat de nieren te veel vocht uit het lichaam te verwijderen, wat leidt tot een toename van plassen. Beschadiging van de hypothalamus of hypofyse kan voortvloeien uit de volgende

Centrale diabetes insipidus kan ook tot een erfelijke afwijking in het gen dat vasopressine produceert, maar dit is zelden oorzaak. In sommige gevallen is de oorzaak onbekend.

Hoe wordt de vloeistof geregeld in het lichaam?

Nefrogene diabetes insipidus ontstaat wanneer de nieren niet normaal vasopressine reageren en blijven teveel vloeistof uit bloed van een persoon te verwijderen. Nefrogene diabetes insipidus kan het gevolg zijn van erfelijke gen veranderingen of mutaties die de nieren beletten op het vasopressine. Andere oorzaken van nefrogene diabetes insipidus zijn onder andere

De oorzaken van nefrogene diabetes insipidus kan ook onbekende zijn.

Een defect in de dorst mechanisme in iemands hypothalamus, veroorzaakt dipsogenic diabetes insipidus. Dit defect resulteert in een abnormale verhoging van dorst en vochtinname dat vasopressine secretie onderdrukt en verhoogt de urineproductie. Dezelfde gebeurtenissen en omstandigheden die de hypothalamus of hypofyse-operatie, infectie, ontsteking, een tumor beschadigen, hoofdletsel-kunt ook de dorst mechanisme beschadigen. Bepaalde medicijnen of psychische problemen kan een persoon aan diabetes insipidus dipsogenic vatbaar.

Zwangerschapsdiabetes insipidus treedt alleen op tijdens de zwangerschap. In sommige gevallen, een enzym dat door de placenta-een tijdelijke orgel mee moeder en baby-breekt vasopressine van de moeder. In andere gevallen, zwangere vrouwen produceren meer prostaglandine, een hormoonachtige chemische stof die nieren minder gevoelig vasopressine. De meeste zwangere vrouwen die gestational diabetes insipidus ontwikkelen een mild geval dat merkbare symptomen veroorzaakt. Zwangerschapsdiabetes insipidus verdwijnt meestal na de moeder zorgt voor het kind; maar het kan terugkeren als de moeder opnieuw zwanger wordt.

De belangrijkste complicatie van diabetes insipidus is uitdroging als vochtverlies groter is dan vochtinname. Tekenen van uitdroging omvatten

Ernstige uitdroging kan leiden tot epileptische aanvallen, blijvende hersenbeschadiging en zelfs de dood.

Meestal kan men uitdroging door de hoeveelheid vloeistoffen ze drinken. Echter, sommige mensen niet beseffen dat ze nodig hebben om meer vloeistoffen, wat kan leiden tot uitdroging te drinken. Mensen moeten onmiddellijk hulp te zoeken als ze symptomen van meer ernstige uitdroging, zoals

Een arts kan een persoon met diabetes insipidus gebaseerd op de volgende diagnose

Het nemen van een medische en familiegeschiedenis kan helpen bij een zorgverlener een diagnose diabetes insipidus. Een zorgverlener zal de patiënt vragen om zijn of haar klachten te beoordelen en vraag of de familie van de patiënt heeft een geschiedenis van diabetes insipidus of de symptomen ervan.

Wat zijn de vormen van diabetes insipidus?

Een lichamelijk onderzoek kan helpen bij de diagnose van diabetes insipidus. Tijdens een lichamelijk onderzoek, een zorgverlener onderzoekt meestal de huid en het uiterlijk van de patiënt, het controleren op tekenen van uitdroging.

verwarring; duizeligheid; traagheid

medische en familiegeschiedenis; fysiek examen; urineonderzoek; bloedtesten; vloeistof ontbering-test; magnetische resonantie imaging (MRI)

de bloeddruk van de patiënt te laag of de patiënt een snelle hartslag bij het staan ​​.; Verliest de patiënt 5 procent of meer van zijn oorspronkelijke lichaamsgewicht .; Urine concentratie toeneemt slechts licht 2:58 opeenvolgende metingen.

Centrale diabetes insipidus. Een synthetische of door de mens veroorzaakte, hormoon desmopressine behandelt centrale diabetes insipidus. De medicatie wordt geleverd als een injectie, een neusspray of een pil. De medicatie werkt door vervanging van het vasopressine dat lichaam van een patiënt normaal produceert. Deze behandeling helpt een patiënt te beheren symptomen van centrale diabetes insipidus, echter, is het niet genezen van de ziekte .; Nefrogene diabetes insipidus. In sommige gevallen, nefrogene diabetes insipidus verdwijnt na behandeling van de oorzaak. Bijvoorbeeld, schakelen medicijnen of het nemen van stappen om de hoeveelheid calcium of kalium evenwicht in het lichaam van de patiënt kan het probleem op te lossen. Medicijnen voor nefrogene diabetes insipidus omvatten diuretica, alleen of in combinatie met aspirine en ibuprofen. Zorgverleners vaak voorschrijven diuretica om patiënten te helpen ‘nieren verwijderen vocht uit het lichaam. Paradoxaal genoeg, bij mensen met nefrogene diabetes insipidus, een klasse van diuretica genoemd thiaziden vermindert de urineproductie en helpt patiënten ‘nieren concentreren urine. Aspirine of ibuprofen zorgt ook voor minder urine volume .; Dipsogenic diabetes insipidus. Onderzoekers hebben nog niet gevonden effectieve behandeling voor dipsogenic diabetes insipidus. Mensen kunnen proberen zuigen op ijs chips of zure snoepjes om hun mond te bevochtigen en verhoging van speeksel stroom, die het verlangen om te drinken kan verminderen. Voor iemand die meerdere keren ‘s nachts wakker te urineren vanwege dipsogenic diabetes insipidus, waarbij een kleine dosis van desmopressine voor het slapengaan kunnen helpen. In eerste instantie zal de zorgverlener bloed natrium niveaus van de patiënt controleren om hyponatriëmie, of een laag natriumgehalte in het bloed te voorkomen .; Zwangerschapsdiabetes insipidus. Een zorgverlener kan desmopressine voor vrouwen met zwangerschapsdiabetes insipidus voorschrijven. placenta een aanstaande moeder niet desmopressine vernietigen als het vasopressine doet. De meeste vrouwen zullen geen behandeling nodig na de bevalling.

Diabetes insipidus is een zeldzame aandoening die optreedt wanneer een persoon de nieren passeren een abnormaal grote hoeveelheid urine die is smakeloos-verdund en reukloos .; Het lichaam van een persoon regelt vloeistof door het balanceren van vochtinname en het verwijderen van extra vocht. Dorst controleert meestal snelheid van vloeibare inname van een persoon, terwijl de plassen verwijdert de meeste vloeistof, hoewel de mensen ook vocht verliezen door zweten, ademhaling, of diarree. Het hormoon vasopressine, ook wel antidiuretisch hormoon, regelt de vloeistof verwijderen prijs via plassen .; De vormen van diabetes insipidus zijn onder andere centrale, nefrogene, dipsogenic en zwangerschapsdiabetes. Elk type diabetes insipidus een andere oorzaak .; De belangrijkste complicatie van diabetes insipidus is uitdroging als vochtverlies groter is dan vochtinname .; Een zorgverlener kan een persoon met diabetes insipidus op basis van een medische en familiale geschiedenis, een lichamelijk onderzoek, urineonderzoek, bloedonderzoek, een vloeistof ontbering test, en magnetic resonance imaging (MRI) diagnosticeren .; De primaire behandeling voor diabetes insipidus gaat om het drinken van voldoende vloeistof om uitdroging te voorkomen.

Urineonderzoek tests een urinemonster. Een patiënt verzamelt de urine monster in een speciale container thuis, in het kantoor van een zorgverlener is, of bij een commerciële faciliteit. Een arts test het monster op dezelfde locatie of verzendt deze naar een laboratorium voor analyse. De test kan aantonen of de urine is verdund of geconcentreerd. De test kan ook de aanwezigheid van glucose, te onderscheiden diabetes insipidus en diabetes mellitus tonen. De zorgverzekeraar kan ook de patiënt te verzamelen urine in een speciale container over een periode van 24 uur tot de totale hoeveelheid urine die door de nieren te meten.

Wat zijn de complicaties van diabetes insipidus?

Een bloedonderzoek impliceert tekening bloed van een patiënt op het kantoor van een zorgverlener of een commerciële faciliteit en verzending van het monster naar een laboratorium voor analyse. De bloedtest meet natrium niveaus, die kunnen helpen bij de diagnose diabetes insipidus en in sommige gevallen bepalen de soort.

Een vloeistof ontbering test meet veranderingen in lichaamsgewicht van de patiënt en urine-concentratie na het beperken van vochtinname. Een zorgverlener kan twee soorten vloeistof ontbering tests uit te voeren

Magnetic resonance imaging (MRI) is een test die beelden van het lichaam interne organen en zachte weefsels neemt zonder röntgenstralen. Een speciaal opgeleide technicus voert de procedure in een poliklinische centrum of een ziekenhuis, en een radioloog-een arts die gespecialiseerd is in medische beeldvorming-interpreteert de beelden. Een patiënt heeft geen verdoving nodig, maar mensen met een angst voor kleine ruimtes lichte sedatie mogen ontvangen. Een MRI kan een injectie van een speciale kleurstof, genoemd contrastmiddel bevatten. Bij de meeste MRI machines, de persoon ligt op een tafel die glijdt in een tunnelvormig apparaat dat open einde of aan één uiteinde gesloten zijn. Sommige MRI-machines kan de patiënt te liggen in een meer open ruimte. MRI kan geen diagnose diabetes insipidus. In plaats daarvan kan een MRI tonen als de patiënt heeft problemen met zijn of haar hypothalamus of hypofyse of helpen de arts bepalen of diabetes insipidus is de mogelijke oorzaak van de symptomen van de patiënt.

De primaire behandeling voor diabetes insipidus gaat om het drinken van voldoende vloeistof om uitdroging te voorkomen. Een arts kan een persoon met diabetes insipidus verwijzen naar een nephrologist-een arts die is gespecialiseerd in de behandeling van nierproblemen-of een endocrinoloog-arts die gespecialiseerd is in het behandelen van aandoeningen van de hormoonproducerende klieren. Behandeling van frequent urineren of constante dorst afhankelijk van het type van diabetes insipidus de patiënt

De meeste mensen met diabetes insipidus kan voorkomen dat ernstige problemen en een normaal leven leiden als zij volgen de aanbevelingen van de zorgverlener en hun symptomen onder controle te houden.

Onmiddellijk Care

Onderzoekers hebben niet gevonden dat eten, dieet, en voeding een rol spelen bij het ontstaan ​​of voorkomen van diabetes insipidus spelen.

Hoe wordt de diagnose diabetes insipidus?

Hoe wordt diabetes insipidus behandeld?

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) en andere componenten van theernment ernment) uit te voeren en steun het onderzoek naar een groot aantal ziekten en aandoeningen.

Eten, dieet en voeding

Wat zijn, en zijn ze geschikt voor u ?; maken deel uit van het klinisch onderzoek en in het hart van alle medische vooruitgang. kijken naar nieuwe manieren om te voorkomen, op te sporen, of behandeling van de ziekte. Onderzoekers ook gebruiken om te kijken naar andere aspecten van de zorg, zoals het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische ziekten. Zoek uit of precies bij u passen.

Wat zijn open ?; die momenteel open en werven kan worden bekeken op www.ClinicalTrials.

Deze informatie kan content over medicatie en, wanneer genomen zoals voorgeschreven, de voorwaarden ze behandelen bevatten. Toen voorbereid, deze inhoud onder de meest actuele gegevens beschikbaar. Voor updates of voor vragen over medicijnen, contact opnemen met de Amerikaanse Food and Drug Administration gratis op 1-888-INFOernment (1-888-463-6332) of bezoek wwwernment. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Deze content wordt geleverd als een dienst van de National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment), onderdeel van theernment ernment).

Theernment danken; Bessie Young, M.D., mijl per uur, de Universiteit van Washington, Dr. Joseph Verbalis, M.D, Georgetown University

Punten om te onthouden

oktober 2015