diabetische neuropathie preventie

U kunt helpen voorkomen of vertragen diabetische neuropathie en de complicaties ervan door het houden van uw bloedsuikerspiegel constant goed onder controle, het nemen van goede zorg van uw voeten en het volgen van een gezonde levensstijl.

Het houden van uw bloedsuikerspiegel streng gecontroleerd vereist een continue monitoring en, als je insuline, frequente doses medicijnen te nemen. Maar het houden van uw bloedsuikerspiegel constant binnen uw doelgroep bereik is de beste manier om te helpen neuropathie en andere complicaties van diabetes te voorkomen. Consistentie is van belang omdat verschuivingen in de bloedsuikerspiegel schade aan de zenuwen kan versnellen.

Controle van de bloedsuiker

De American Diabetes Association beveelt aan dat mensen met diabetes hebben een bloedtest genaamd de A1C-test ten minste tweemaal per jaar om uit te vinden uw gemiddelde bloedsuikerspiegel in de afgelopen twee tot drie maanden. Als uw bloedsuikerspiegel is niet goed geregeld of je medicatie te veranderen, moet u wellicht vaker laten testen.

Voetverzorging

Voetproblemen, zoals zweren die niet genezen, zweren en zelfs amputatie, zijn een veel voorkomende complicatie van diabetische neuropathie. Maar je kunt veel van deze problemen te voorkomen door het hebben van een uitgebreide voet examen ten minste eenmaal per jaar, met uw arts te controleren uw voeten bij elk kantoor te bezoeken en het nemen van goede zorg van uw voeten thuis.

Om de gezondheid van uw voeten te beschermen

Houd je voeten schoon en droog. Was uw voeten elke dag met lauw water en milde zeep. Vermijd weken uw voeten. Droog uw voeten en tussen je tenen zorgvuldig door te deppen of deppen met een zachte handdoek.

Hydrateren je voeten grondig om te voorkomen dat kraken. Voorkomen dat lotion tussen de tenen, maar omdat dit schimmelgroei kan aanmoedigen.

Draag gepolsterde schoenen die goed passen. Draag altijd schoenen of slippers om je voeten te beschermen tegen verwondingen. Zorg ervoor dat je schoenen goed passen en laat je tenen te bewegen. Een podotherapeut kan je leren hoe om goed passende schoenen te kopen en om problemen zoals likdoorns en eelt te voorkomen.

Als zich problemen voordoen, kan uw arts helpen bij de behandeling hen om meer ernstige aandoeningen te voorkomen. Zelfs kleine wondjes kan snel omslaan in ernstige infecties indien onbehandeld.

Als u in aanmerking komt voor Medicare, kan uw plan de kosten van ten minste één paar schoenen per jaar te dekken. Praat met uw arts of diabetes opvoeder voor meer informatie.