diabetische neuropathie types: symptomen vertellen het verhaal

In plaats van invloed zijn op de uiteinden van zenuwen in de voeten, benen, handen en armen, zoals perifere neuropathie, neuropathie radiculoplexus invloed zenuwen in de dijen, de heupen, billen of benen. Ook de zogenaamde diabetische amyotrofie, dijbeen neuropathie of proximale neuropathie, deze aandoening komt vaker voor bij mensen met type 2 diabetes en oudere volwassenen.

De symptomen zijn gewoonlijk aan één zijde van het lichaam, hoewel in sommige gevallen symptomen te verspreiden naar de andere kant. De meeste mensen te verbeteren ten minste gedeeltelijk in de tijd, hoewel de symptomen kan verergeren voordat ze beter. Deze aandoening wordt vaak gekenmerkt door

Mononeuropathie omvat schade aan een bepaalde zenuw. De zenuw kan in het gezicht, romp of been. Mononeuropathie, die ook focale neuropathie kan worden genoemd, komt vaak plotseling. Het is het meest voor bij oudere volwassenen. Hoewel mononeuropathie ernstige pijn kan veroorzaken, is het meestal geen problemen op lange termijn veroorzaken. De symptomen meestal verminderen en verdwijnen op hun eigen over een paar weken of maanden. Tekenen en symptomen zijn afhankelijk van welke zenuw is betrokken en kunnen

Radiculoplexus neuropathie (diabetische amyotrofie)

Soms mononeuropathie wanneer een zenuw wordt gecomprimeerd. Carpaal tunnel syndroom is een veel voorkomende type compressie neuropathie bij mensen met diabetes.

mononeuropathie

Tekenen en symptomen van carpaal tunnel syndroom zijn

Zorg ervoor dat u neuropathie symptomen met uw arts te bespreken. Vroege diagnose en behandeling bieden de beste kans voor het regelen van de symptomen en het voorkomen van meer ernstige problemen.