diagnose

Cervicale kanker die is ontdekt is eerder met succes worden behandeld. De meeste richtlijnen suggereren dat vrouwen beginnen screening op baarmoederhalskanker en de voorstadia van veranderingen op de leeftijd van 21.

Screening tests omvatten

doorlichting

Uitstrijkje. Tijdens een Pap-test, uw arts schaafwonden en borstels cellen van de baarmoederhals, die vervolgens in een lab voor afwijkingen worden onderzocht.

Diagnose

Een uitstrijkje kan abnormale cellen detecteren de baarmoederhals, waaronder kankercellen en cellen die veranderingen die het risico op baarmoederhalskanker tonen.

regie

Als baarmoederhalskanker wordt vermoed, uw arts is waarschijnlijk om te beginnen met een grondig onderzoek van de baarmoederhals. Een speciale vergrotende instrument (colposcope) wordt gebruikt om te controleren op abnormale cellen.

Tijdens de colposcopic onderzoek, zal uw arts waarschijnlijk een monster van cervicale cellen (biopsie) voor laboratoriumtests nemen. Om weefsel te verkrijgen, kan uw arts te gebruiken

Als de punch biopsie of endocervicale curettage is zorgelijk, kan uw arts een van de volgende tests uit te voeren

Als uw arts vaststelt dat u baarmoederhalskanker, zult u verdere tests om de mate (fase) van uw kanker te bepalen. stadium van uw kanker is een belangrijke factor bij het bepalen van uw behandeling.

Staging examens omvatten

Stadia van baarmoederhalskanker omvatten

een bezoek aan uw arts