diagnose – chronische inspanning compartiment syndroom

Imaging studies

Compartiment druk testen

Andere-oefening-gerelateerde problemen komen vaker voor dan bij inspanning chronisch compartiment syndroom, zodat uw arts kan proberen om uit te sluiten andere oorzaken – zoals shin splints of stressfracturen – voordat u naar meer gespecialiseerde tests.

Fysieke examens voor chronische exertionele compartiment syndroom zijn vaak normaal. Uw arts kan de voorkeur aan u te onderzoeken nadat je hebt uitgeoefend op het punt van het brengen op de symptomen. Uw arts kan een spier uitstulping (hernia), gevoeligheid of spanning in het getroffen gebied te merken.

Uw arts zou kunnen suggereren imaging studies zoals MRI of nabij-infrarood spectroscopie (NIRS). Een typische MRI-scan van de benen kan worden gebruikt om de structuur van de spieren in de compartimenten evalueren en uitsluiten van andere mogelijke oorzaken van de symptomen.

Een nieuwer, speciale MRI-scan kan helpen tijdens de oefening de vloeistof volumes van de compartimenten te beoordelen. Gebleken nauwkeurig detecteren compartiment syndroom te zijn, en kan de noodzaak van invasieve compartiment druktest verminderen.

NIRS is een nieuwe techniek die gebruik maakt van golflengtes van het licht om weefsel zuurstofverzadiging te meten in het bloed. Dit helpt om te bepalen of je spieren compartiment doorbloeding is afgenomen.

Als imaging studies niet om een ​​afwijking te ontdekken zoals een stressfractuur of soortgelijke oorzaak van de pijn, kan uw arts voorstellen het meten van de druk in je spieren compartimenten.

Deze test, ook wel compartiment drukmeting, is de gouden standaard voor de diagnose van chronisch exertional compartiment syndroom. Omdat het invasief en licht pijnlijk, waarbij het inbrengen van naalden in je spieren, compartiment drukmeting meestal niet uitgevoerd, tenzij uw medische geschiedenis en andere tests met nadruk stellen dat je deze aandoening.