diagnose – de ziekte van Buerger

Bloedtesten

testen van de Allen’s

angiogram

Hoewel er geen tests kunnen bevestigen of u de ziekte van Buerger, zal uw arts waarschijnlijk bestellen tests om uit te sluiten andere, meer gemeenschappelijke voorwaarden of bevestigen het vermoeden van de ziekte van Buerger veroorzaakt door uw tekenen en symptomen. Tests kunnen omvatten

Bloedonderzoek om te zoeken naar bepaalde stoffen kunnen uitsluiten van andere aandoeningen die soortgelijke symptomen kunnen veroorzaken. Zo kan bloedonderzoek helpen uitsluiten sclerodermie, lupus, bloedstolling aandoeningen en diabetes, samen met andere ziekten en aandoeningen.

Uw arts kan een eenvoudige test genoemd testen van de Allen’s om de bloedstroom door de slagaders die bloed aan je handen te controleren. In de test van de Allen’s, maak je een strakke vuist, die het bloed dwingt uit je hand. Uw arts drukt op de slagaders aan elke kant van uw pols om de doorstroming van het bloed langzaam terug in je hand, het maken van uw hand verliest zijn normale kleur.

Vervolgens moet je je hand open en uw arts brengt de druk op een slagader, dan de andere. Hoe snel de kleur keert terug naar je hand kan een algemene indicatie over de gezondheid van je bloedvaten te geven. Trage bloedstroom in de hand kan wijzen op een probleem, zoals de ziekte van Buerger.

Een angiogram helpt om de conditie van uw bloedvaten te zien. Een angiogram kan niet-invasief met behulp van CT- of MRI-scans.

Of het kan worden gedaan door draadsnijden een katheter in een slagader. Tijdens deze procedure wordt een speciale kleurstof geïnjecteerd in de slagader, waarna een reeks snelle röntgenstralen ondergaan. De kleurstof helpt om het even welke slagader blokkades die worden weergegeven op de foto’s af te bakenen.

Uw arts kan angiograms van zowel je armen en benen te bestellen – zelfs als u geen tekenen en symptomen van de ziekte van Buerger in al je ledematen te hebben. de ziekte van Buerger treft bijna altijd meer dan één ledemaat, dus zelfs al heb je niet tekenen en symptomen in uw andere ledematen kunnen hebben, kan deze test vroege tekenen van schade vaartuig op te sporen.