diagnose – hersentumor

Brain tumor MRI

Brain tumor MRI

Nieuws, verbindingen en gesprekken voor uw gezondheid

Als het vermoeden bestaat dat u een hersentumor, kan uw arts een aantal tests en procedures aanbevelen, met inbegrip

Brain tumor imaging

Beeldvormende diagnostiek. Magnetic Resonance Imaging (MRI) wordt vaak gebruikt om te helpen bij de diagnose van hersentumoren. In sommige gevallen kan een kleurstof worden toegediend via een ader in de arm tijdens MRI onderzoek.

Een aantal gespecialiseerde MRI-scan componenten – waaronder functionele MRI, perfusie MRI en magnetische resonantie spectroscopie – kan helpen uw arts de tumor en plan de behandeling te evalueren.

Andere beeldvormende tests kunnen omvatten computertomografie (CT-scan) en positron emissie tomografie (PET).

Het verzamelen en testen van een monster van abnormale weefsel (biopt). Een biopsie kan worden uitgevoerd als onderdeel van een operatie aan de hersenen tumor of een biopsie kan worden uitgevoerd met een naald.

Een stereotactische naald biopsie kan worden gedaan voor hersentumoren bij moeilijk bereikbare plaatsen of zeer kwetsbare gebieden in de hersenen die kunnen worden beschadigd door een uitgebreidere operatie te bereiken. Uw neurochirurg boren een klein gaatje in je schedel. Een dunne naald wordt dan ingebracht door het gat. Weefsel verwijderd via de naald, die vaak wordt geleid door CT- of MRI-scan.

De biopsie monster wordt vervolgens bekeken onder een microscoop te bepalen of deze kwaadaardig of goedaardig. Deze informatie is cruciaal voor een diagnose en prognose stellen en, nog belangrijker, ten leidende behandeling.

Kym (& undefinedundefinedcommat; kdimmerman) geplaatst in Brain Tumor wo, 22 juni 14:11 View

robinjenkins70 (& undefinedundefinedcommat; robinjenkins70) geplaatst in Brain Tumor ma, 23 mei 12:46 View

dawn0202 (& undefinedundefinedcommat; dawn0202) geplaatst in Brain Tumor Dinsdag, 10 mei 09:20 View