diagnose – multiple sclerose

Een compleet neurologisch onderzoek en medische geschiedenis zijn nodig om MS te diagnosticeren.

Lumbaalpunctie (ruggenprik)

Lumbaalpunctie (ruggenprik)

Er zijn geen specifieke tests voor MS. In plaats daarvan, een diagnose van multiple sclerose berust vaak op het uitsluiten van andere aandoeningen die soortgelijke symptomen, bekend als een differentiële diagnose zou kunnen produceren.

Uw arts zal waarschijnlijk beginnen met een grondige medische voorgeschiedenis en het onderzoek. Uw arts kan dan adviseer

Multiple sclerose MRI-scan

Tijdens een lumbaalpunctie (ruggenprik) procedure, u meestal liggen op je zij met je knieën omhoog naar je borst getrokken. Dan is een naald wordt ingevoegd in uw wervelkanaal – in je onderrug – om cerebrospinale vloeistof te verzamelen voor het testen.

Multiple sclerose MRI-scan

Brain MRI-scan blijkt witte laesies geassocieerd met multiple sclerose.

Bij de meeste mensen met relapsing-remitting MS, de diagnose is vrij eenvoudig en op basis van een patroon van symptomen die met de ziekte en die met brain imaging scans, zoals MRI.

De diagnose van MS kan moeilijker bij personen met ongewone symptomen of progressieve ziekte. In deze gevallen verdere tests met ruggenmergvocht analyse evoked potentials en aanvullende beeldvorming nodig zijn.