diagnose – pericardeffusie

Als uw arts vermoedt dat u pericardeffusie, zal hij of zij een reeks tests om te zoeken, te identificeren mogelijke oorzaken en het bepalen van de behandeling te doen.

Uw arts zal een medisch onderzoek uit te voeren, met inbegrip van het luisteren naar je hart met een stethoscoop.

Een echocardiogram gebruikt geluidsgolven om real-time beelden van uw hart te maken. Met deze procedure kan een cardioloog de mate van pericardiale effusie op basis van de hoeveelheid ruimte tussen de twee lagen van het pericard zien. Een echocardiogram kan ook vertonen verminderde hartfunctie als gevolg van de druk op het hart (tamponade).

Uw cardioloog zou in staat zijn om te zien of een of meer kamers van het hart zijn ingestort en hoe efficiënt je hart pompt bloed. Er zijn twee types van echocardiogrammen

Een elektrocardiogram – ook wel een ECG of EKG – registreert elektrische signalen als ze reizen door je hart. Uw cardioloog kan zoeken naar patronen die tamponnade suggereren.

Dit kan een vergroot hart silhouet laten zien als de hoeveelheid vloeistof in het hartzakje is groot.

Andere beeldvormende technieken

Gecomputeriseerde tomografie (CT) scans en magnetic resonance imaging (MRI) worden beeldvorming technologieën die pericardeffusie kan detecteren, ook al zijn ze over het algemeen niet gebruikt om te kijken voor de aandoening. Evenwel pericardiale effusie worden gediagnosticeerd als deze tests worden uitgevoerd om andere redenen.

Als er bewijs van pericardeffusie, kan uw arts bloedonderzoeken of andere diagnostische tests opdracht om een ​​oorzaak te identificeren.