diagnose – ruggenmerg tumor

Spinale tumoren soms het hoofd worden gezien omdat ze niet vaak voor en de symptomen lijken op die van meer gemeenschappelijke voorwaarden. Om die reden is het vooral belangrijk dat uw arts uw volledige medische geschiedenis te kennen en uit te voeren zowel algemene fysieke en neurologische examens.

MRI scan

MRI scan

Als uw arts vermoedt dat een spinale tumor, een of meer van de volgende tests kunnen helpen bij de diagnose te bevestigen en lokaliseren van de locatie van de tumor

Spinal magnetic resonance imaging (MRI). MRI maakt gebruik van een krachtige magneet en radiogolven om beelden van je ruggengraat te produceren. MRI toont nauwkeurig het ruggenmerg en zenuwen en levert betere foto’s van bottumoren dan gecomputeriseerde tomografie (CT) scans te doen. Een contrastmiddel waarmee bepaalde weefsels en structuren benadrukken kan in een ader in de hand of onderarm worden geïnjecteerd tijdens de test.

MRI-scan van het ruggenmerg tumor

Sommige mensen kunnen claustrofobisch in de MRI-scanner voelen of vinden de luide bonkend geluid maakt verontrustend. Maar je bent meestal gegeven oordoppen mee te helpen met het lawaai, en een aantal scanners zijn uitgerust met televisies of hoofdtelefoon. Als je heel angstig bent, vragen over een licht kalmerend middel om u te helpen kalmeren je. In bepaalde situaties kan een narcose noodzakelijk.

MRI-scan van het ruggenmerg tumor

Biopsie. De enige manier om de precieze aard van een spinale of wervel tumor te bepalen is om een ​​klein weefselmonster (biopsie) onder een microscoop onderzocht. De biopsie resultaten zullen helpen bij het bepalen behandeling opties.

Hoe het monster wordt verkregen afhankelijk van de algehele gezondheid en de locatie van de tumor. De arts kan een fijne naald om een ​​kleine hoeveelheid weefsel te trekken, of het monster kan tijdens de operatie worden verkregen. Deze procedures kan worden geassocieerd met aanzienlijke risico’s en mag alleen worden uitgevoerd bij een centrum dat gespecialiseerd is in de wervelkolom tumoren.