dieet en galstenen

Diëten en Galstenen

Invoering

Invoering???; Wat zijn galstenen ??; Hoe weet ik of ik galstenen ?; Wat zijn de oorzaken van galstenen ?; Hoe kan obesitas stijgen mijn kansen op het krijgen van galstenen ?; Hoe kan snel gewichtsverlies te verhogen mijn kansen op het krijgen van galstenen ?; Hoe kan ik s? Af? Ely gewicht te verliezen en mijn kansen op het krijgen van galstenen te verminderen ?; Hoe worden galstenen behandeld ?; Onderzoek?; ; Middelen

Er zijn veel organisaties die ondersteuning van patiënten en medische professionals. Bekijk de volledige lijst van bronnen ??.

Volgens schattingen, maar liefst 20 miljoen Amerikanen hebben galstenen-vaste deposito’s die in de galblaas kunnen vormen. De meeste mensen met galstenen niet weten dat ze hen en ervaren geen symptomen (tekenen dat een ziekte aanwezig is). Anderen kunnen symptomen zoals pijn en misselijkheid in de buik (het deel van het lichaam dat de maag, darmen en andere organen heeft) hebben, vaak na de maaltijd. In sommige gevallen kunnen galstenen ernstige gezondheidsproblemen die de galblaas moeten worden verwijderd veroorzaken.

Hoewel het niet duidelijk wat galstenen veroorzaakt, kan een groot aantal factoren uw kansen van het hebben van problemen met betrekking tot galstenen te verhogen. Deze factoren omvatten het hebben van teveel lichaamsvet, vooral rond je middel, en zeer snel het verliezen van gewicht. Deze factsheet geeft je meer over galstenen vertellen, hoe ze zijn gekoppeld aan obesitas en dieet, en hoe je kan helpen voorkomen dat dit veel voorkomende gezondheidsprobleem.?

Wat zijn galstenen?

Galstenen vaste kristallen in de galblaas, een klein peervormig orgaan zich aan de rechterzijde van de buik kan vormen, onder de lever. De galblaas helpt het lichaam verteren voedingsmiddelen door het opslaan en vrijgeven van gal in de dunne darm. Gal, een vloeistof die in de lever, is galzouten en andere stoffen die helpen vetten afbreken zodat ze kunnen worden verteerd.

buikpijn die meer dan 5 uur duurt; Klei-gekleurde ontlasting; koorts of rillingen; misselijkheid en overgeven; gelige kleur van de huid of van het oogwit

Galstenen vorm wanneer stoffen in de gal samenkomen om kristallen te vormen. Deze kristallen indienen in de binnenvoering van de galblaas, galstenen te groeien tot in de tijd. Galstenen kan variëren van de grootte van kleine steentjes zo groot als golfballen. De galblaas kan een of meer galstenen van verschillende maten.

ernstige pijn in de rechterbovenhoek van de buik die plotseling begint en duurt van 30 minuten tot vele uren; pijn onder de rechter schouder of in de rechter schouderblad; indigestie na het eten van voedingsmiddelen met een hoog vet of eiwit, met inbegrip van desserts en gefrituurd voedsel

In de Verenigde Staten worden de meeste galstenen uit cholesterol, een soort vet dat wordt gecreëerd in de lever en wordt ook gevonden in voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong, zoals zuivelproducten, eieren, vlees en gevogelte. Cholesterol galstenen zijn geel van kleur. Andere soorten galstenen, genoemd pigment stenen zijn samengesteld van andere stoffen in de gal.?

Misschien wilt u hulp te zoeken meteen als u een van deze symptomen

de lever releases te veel cholesterol in de gal; er onvoldoende galzouten in de gal cholesterol lossen; er andere stoffen in de gal, die de cholesterol kristallen veroorzaken; de galblaas niet geheel of vaak genoeg te legen, waarbij de gal concentreert

De meeste mensen die galstenen hebben geen symptomen. Deze galstenen worden “stille galstenen” en niet moeten worden behandeld.

diabetes; familiegeschiedenis van galstenen; hoge triglyceriden (een type vet in het bloed); gebrek aan lichaamsbeweging; lage HDL (goed) cholesterol; obesitas, in het bijzonder een grote tailleomvang; zwangerschap; snel gewichtsverlies

Bij sommige mensen kan een galsteen vast te zitten in de smalle gracht of kanaal, dat de gal draagt ​​uit de galblaas naar de dunne darm worden. De blokkade kan de galblaas, leidingen veroorzaken, of minder vaak, de lever of alvleesklier ontstoken raken.

Tekenen van galstenen of een galsteen aanval omvatten deze

Galsteen aanvallen vinden vaak plaats tijdens de nacht.

Hoe weet ik of ik galstenen?

Wat zijn de oorzaken galstenen is niet duidelijk. De meeste galstenen uit cholesterol, een soort vet in de lever verkregen uit sommige voedingsmiddelen.

Galstenen kunnen vormen wanneer

Galstenen komen vaker voor bij vrouwen en volwassenen leeftijden van 40 en ouder dan bij andere groepen. Het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen kan helpen verklaren waarom galstenen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Oestrogeen kan de hoeveelheid cholesterol in de gal verhogen en galblaas beweging, wat kan leiden tot galstenen verlagen.

Andere factoren die uw kansen kunnen verhogen op het ontwikkelen van galstenen zijn deze

Sommige medicijnen kunnen ook het verhogen van uw kans op het krijgen van galstenen. Onder hen zijn drugs die hebben oestrogeen, zoals de pil en hormoonvervangende therapie (geneesmiddel dat kan worden gegeven aan sommige vrouwen om problemen in verband met de menopauze te pakken). Het nemen van medicijnen die het cholesterolgehalte te verlagen in het bloed kan ook het waarschijnlijker dat je galstenen zal ontwikkelen maken, zoals sommige van deze medicijnen de lever vrijlating meer cholesterol kunnen maken in de gal.

Overgewicht of obesitas kan uw kans op galstenen te verhogen, vooral als je een vrouw bent. Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die zwaarlijvig zijn hoge niveaus van cholesterol kan produceren. Dit kan gal te produceren met meer dan cholesterol kan oplossen. Wanneer dit gebeurt, kan galstenen te vormen. Mensen die lijden aan obesitas kan ook grote gallbladders die niet goed werken. Sommige studies hebben aangetoond dat mensen die grote hoeveelheden vet om hun middel dragen eerder dan galstenen die vet voeren rond de heupen en dijen zijn.

Hoewel de snelle gewichtsverlies van uw kans op het ontwikkelen van galstenen (zie de volgende paragraaf) kan verhogen, kan overgewicht een groter probleem te zijn. Naast galstenen, is obesitas verbonden met vele ernstige gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hartziekte, beroerte, en bepaalde vormen van kanker.

Voor degenen die met overgewicht of obesitas, zelfs een klein gewichtsverlies van 10 procent van het lichaamsgewicht over een periode van 6 maanden kan de gezondheid te verbeteren. Daarnaast kunnen gewichtsverlies andere voordelen met zich meebrengen, zoals beter humeur, meer energie en positief zelfbeeld.?

Gewicht fietsen, of het verliezen van en het herwinnen van gewicht herhaaldelijk, kan ook leiden tot galstenen. Hoe meer gewicht je verliest en weer tijdens een cyclus, hoe groter de kans op het ontwikkelen van galstenen.

Wanneer het proberen om gewicht te verliezen op uw eigen, blijf weg van “crash diëten” die beloven om u te helpen snel de pond te laten vallen. Doel voor het verliezen van gewicht in een langzamer tempo en houden van het af in de tijd.

? Wat zijn de oorzaken van galstenen?

Het verliezen van gewicht snel kan uw kansen op de vorming van galstenen te verhogen. Als je stil galstenen, kunt u ook meer kans om de symptomen te ontwikkelen. Mensen die verliezen meer dan 3 pond per week kan een grotere kans op het krijgen van galstenen dan degenen die minder snel gewicht te verliezen.

bestaande galstenen voor uw operatie of VLCD, vooral als ze veroorzaakt symptomen; een grote hoeveelheid overtollige gewicht vóór de operatie of VLCD; zeer snelle gewichtsverlies na de operatie of VLCD

Eet meer voedingsmiddelen rijk aan vezels, zoals bruine rijst, haver, en volkoren brood .; Eet minder geraffineerde granen en minder suiker .; Eet gezonde vetten, zoals vis en olijfolie, om uw galblaas contract en leeg te helpen op een regelmatige basis.

Enkele manieren om de behandeling van obesitas, zoals gewichtsverlies chirurgie en zeer caloriearme diëten (VLCDs), kan uw kans op het ontwikkelen van galstenen te verhogen door het bevorderen van snelle gewichtsverlies.

? Hoe kan obesitas stijgen mijn kansen op het krijgen van galstenen?

Gewichtsverlies chirurgie is een operatie aan de maag en / of darmen om mensen gewicht verliezen door het beperken van de voedselinname en / of door wijziging hoe voedsel wordt verteerd.

Een dieet met zeer lage calorie is een zeer restrictief dieet dat een commercieel bereid formule het verstrekken van ongeveer 800 calorieën per dag gebruikt. Een arts controleert nauwkeurig deze soorten diëten.

Verschillende factoren kunnen uw kansen van het hebben van problemen met galstenen na gewichtsverlies chirurgie of een VLCD verhogen. Ze bevatten

Uw kansen op het ontwikkelen van galstenen kan verschillen met het soort behandeling. Diëten of operaties die zeer snelle gewichtsverlies te veroorzaken meer waarschijnlijk leiden tot galstenen problemen dan diëten of operaties die leiden tot tragere gewichtsverlies.

Als u een VLCD beginnen of het hebben van gewichtsverlies chirurgie, overleg dan met uw zorgverzekeraar over hoe je je kansen op het krijgen van galstenen te verminderen.

Afvallen in een traag tempo kan het minder waarschijnlijk dat u galstenen ontwikkelen. Afhankelijk van uw gewicht vanaf, raden experts het verliezen van ongeveer 1/2 tot 2 pond per week.

Hoe kan snel gewichtsverlies te verhogen mijn kansen op het krijgen van galstenen?

Bij het maken van gezonde voedingskeuzes te helpen gewicht te verliezen, kunt u kiezen voor voedsel dat uw kans op het ontwikkelen van galstenen kunnen verlagen.

Hoe kan ik veilig gewicht te verliezen en mijn kansen op het krijgen van galstenen te verminderen?

Experts raden de volgende

Regelmatige lichamelijke activiteit die de gezondheid kunnen verbeteren, is ook gerelateerd aan een verminderde kans op galstenen. Om gewicht te verliezen of te voorkomen gewichtstoename, streven naar 300 minuten (5 uur) van matig intensieve aërobe activiteit per week. Aërobe activiteit gebruikt uw grote spieren (rug, borst en benen), verhoogt je hartslag, en kan u harder te ademen. Om gewicht te verliezen te houden, kunt u op zijn minst 60 tot 90 minuten per dag nodig hebben.

Hoe worden galstenen behandeld?

Als u denkt over het starten van een voeding en lichamelijke activiteit van plan om gewicht te verliezen, praten met uw zorgverzekeraar eerste. Samen kunt u diverse voeding en lichamelijke activiteit programma’s, uw medische geschiedenis, en de voordelen en risico’s van het verliezen van gewicht, met inbegrip van de kans op het ontwikkelen van galstenen te bespreken.

Onderzoek

Silent galstenen zijn meestal met rust gelaten en soms verdwijnen op hun eigen. Galstenen die worden veroorzaakt symptomen worden meestal behandeld.

De meest voorkomende manier om galstenen die er de oorzaak van symptomen te behandelen is om het orgel te verwijderen. Deze operatie heet een cholecystectomie. In de meeste gevallen, kunnen chirurgen een laparoscoop, een dunne, verlichte buis die hen laat zien wat er in je buik te gebruiken. De operatie wordt gedaan terwijl u onder algemene verdoving (slaap en pijn-vrij). De chirurg maakt kleine sneetjes in de buik van de chirurgische instrumenten in te voegen en neem de galblaas.

De meeste mensen naar huis gaan op dezelfde dag of de dag na deze operatie. Als er problemen tijdens de operatie waren, of als u bloeden, veel pijn, of koorts, moet u voor een verblijf in het ziekenhuis langer. In het algemeen kun je verwachten naar huis te gaan als je eenmaal in staat zijn om te eten en te drinken zonder pijn zijn en in staat zijn om te lopen zonder hulp. Het kan duren ongeveer een week voor u om volledig te herstellen.

Als een operatie is niet een goede optie voor u kan uw zorgverzekeraar u medicijnen om uw galstenen op te lossen te geven. Dit kan echter aanpak maanden of jaren duren om de galstenen te ontbinden. Daarnaast kunt u galstenen opnieuw te ontwikkelen.

De onderzoekers zijn op zoek naar andere behandelingen voor galstenen problemen, met inbegrip van geneesmiddelen die invloed hebben op hoe je lichaam gebruikt cholesterol.? Uw zorgverzekeraar kan u helpen bepalen welke optie het beste is voor jou.

Middelen?

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) uitvoert en ondersteunt een breed scala van fundamenteel en klinisch obesitas onderzoek. Meer informatie over obesitas onderzoek is te vinden op http: //www.obesityresearchernment.

Het National Institute of Diabetes en spijsvertering en Kidney Diseases ernment) en andere componenten van theernment ernment) uit te voeren en steun het onderzoek naar een groot aantal ziekten en aandoeningen.

Wat zijn, en zijn ze geschikt voor u ?; maken deel uit van het klinisch onderzoek en in het hart van alle medische vooruitgang. kijken naar nieuwe manieren om te voorkomen, op te sporen, of behandeling van de ziekte. Onderzoekers ook gebruiken om te kijken naar andere aspecten van de zorg, zoals het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met chronische ziekten. Zoek uit of precies bij u passen.

Wat zijn open ?; die momenteel open en werven kan worden bekeken op www.ClinicalTrials.

Theernment danken; James Everhart, MD, MPH, Chief, Epidemiology and Branch, ernment, Van S. Hubbard, MD, Ph.D., directeur ernment afdeling Nutrition Research Coördinatie en Susan Z. Yanovski, MD, co-directeur, Bureau van Obesity Research, ernment voor de herziening van deze factsheet.

maart 2013