difterie en tetanus vaccin (intramusculair) beschrijving en merknamen

Difterie en tetanus vaccin een combinatievaccin dat wordt gegeven om te beschermen tegen infecties veroorzaakt door difterie en tetanus (kaakkramp). Het vaccin werkt door het veroorzaken van het lichaam om zijn eigen bescherming (antistoffen) produceert tegen deze ziektes. Dit vaccin wordt gegeven aan kinderen van 6 weken en ouder, tieners en volwassenen.

Difterie is een ernstige ziekte die ademhalingsproblemen, hartproblemen, zenuwbeschadiging, longontsteking, en mogelijk de dood kan veroorzaken. Het risico van een ernstige ziekte is groter bij zeer jonge kinderen en bejaarden.

Tetanus (ook bekend als lockjaw) is een zeer ernstige ziekte die ernstige spierspasmen die de spieren erg stijf of stijf maken veroorzaakt. De spierkrampen kunnen sterk genoeg zijn om botbreuken veroorzaken in de wervelkolom. De ziekte kan ook leiden tot ademhalingsproblemen, slikproblemen, epileptische aanvallen, en mogelijk de dood.

Dit vaccin is om alleen door of onder direct toezicht van een arts worden toegediend.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​vaccin te gebruiken, moeten de risico’s van het nemen van het vaccin worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit vaccin, moet het volgende worden overwogen

Suspensie

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

allergieën

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van difterie en tetanus toxoïden Vaccin voor pediatrisch gebruik bij kinderen van 7 jaar en ouder. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Pediatric

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Decavac® vaccin bij kinderen jonger dan 7 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

geriatrisch

Hoewel passende studies over de relatie oud zijn om de effecten van Decavac® vaccin niet uitgevoerd in de geriatrische populatie werden geen geriatrische-problemen gedocumenteerd tot dusver.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

andere interacties

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit vaccin krijgt toegediend, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Andere medische problemen

Het ontvangen van dit vaccin samen met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico van bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit vaccin beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u of uw kind dit vaccin te geven. Dit vaccin wordt gegeven als een schot in één van uw spieren, meestal in het bovenbeen voor zuigelingen of in de schouder voor oudere kinderen, tieners en volwassenen.

Afhankelijk van de leeftijd van het kind, wordt dit vaccin toegediend als een reeks van 3 of 4 doses. Tieners en volwassenen zullen in totaal 3 doses ontvangen.

Na de eerste set van shots, moet u of uw kind een booster geschoten om de 10 jaar krijgen.

Het is belangrijk dat u of uw kind al van de doses van het vaccin te ontvangen in deze serie. Probeer om al uw geplande afspraken te houden. Als u een dosis mist, maak een andere afspraak zo spoedig mogelijk.

Het is zeer belangrijk dat u of uw kind terug te keren naar het kantoor van uw arts op het juiste moment voor de volgende dosis. Zorg ervoor dat u uw arts van alle ongewenste effecten die optreden nadat u het vaccin te ontvangen op de hoogte.

Als u of uw kind huiduitslag, netelroos, of een allergische reactie na het ontvangen van dit vaccin te ontwikkelen, vertel uw arts meteen.

Vertel het uw arts meteen als u of uw kind allergisch is voor latex zijn. De voorgevulde injectiespuiten of een fles vaccin kan natuurlijk rubber latex bevatten. Dit kan een allergische reactie bij patiënten die gevoelig zijn voor latex veroorzaken.

Dit vaccin zal niet behandelen een actieve infectie. Als u of uw kind een infectie als gevolg van difterie en tetanus, zul je medicijnen nodig om de infectie te behandelen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.