Dilaudid toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Dilaudid?

Dilaudid wordt gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn.

Dilaudid kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Dilaudid kunnen vertragen of stoppen met je ademhaling, vooral wanneer u dit geneesmiddel gaat gebruiken of wanneer uw dosis is veranderd. Gebruik nooit Dilaudid in grotere hoeveelheden of langer dan voorgeschreven. Do not crush, breken, of open een verlengde afgifte pil. Slikken het geheel om de blootstelling aan een potentieel fatale dosis te voorkomen.

Belangrijke gegevens

Dilaudid kan verslavend zijn, zelfs op regelmatige doses. Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Deel nooit het geneesmiddel met een andere persoon. MISBRUIK van verdovende pijnstillers KAN Verslaving, Overdosering of overlijden, vooral in een kind of een andere persoon met behulp van het medicijn zonder recept verkrijgbaar.

Vertel uw arts als u zwanger bent. Dilaudid kunnen levensbedreigend verslaving en ontwenningsverschijnselen bij een pasgeborene veroorzaken.

Drink geen alcohol. Gevaarlijke bijwerkingen of dood kan optreden wanneer de alcohol wordt gecombineerd met hydromorfon.

Je moet Dilaudid niet gebruiken als u ooit een allergische reactie op hydromorfon of andere verdovende middelen heeft gehad, of als u

Voordat u Dilaudid

ernstige astma of ademhalingsproblemen

een blokkade in uw maag of darmen; of

een darmobstructie genoemd paralytische ileus.

Do Dilaudid niet gebruiken als u een MAO-remmer heeft gebruikt in de afgelopen 14 dagen. Een gevaarlijke drug interactie kan plaatsvinden. MAO-remmers zijn onder isocarboxazid, linezolid, methyleenblauw injectie, fenelzine, rasagiline, selegiline, tranylcypromine, en anderen.

Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met hydromorfon en leiden tot een ernstige aandoening, de zogenaamde serotoninesyndroom. Zorg ervoor dat uw arts weet of u ook medicijnen tegen depressie, geestelijke ziekte, de ziekte van Parkinson, migraine, ernstige infecties, of het voorkomen van misselijkheid en braken. Vraag uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt in de manier waarop of wanneer u uw medicijnen te nemen.

Je mag niet in staat zijn om Dilaudid te nemen als u nog niet behandeld wordt met een soortgelijke opioïde (verdovende) pijnstillers en zijn tolerant aan. Praat met uw arts als u niet zeker bent u opioïd-tolerant.

Dilaudid kan verslavend zijn. Deel nooit dit medicijn met een ander persoon, in het bijzonder iemand met een geschiedenis van drugsgebruik of verslaving. Bewaar de medicatie op een plaats waar anderen niet aan het kan krijgen. Verkopen of weggeven hydromorfon aan een andere persoon is tegen de wet.

Om ervoor te zorgen hydromorfon veilig is voor u, vertel uw arts als u

elk type van de ademhaling probleem of longziekte

een geschiedenis van hoofdletsel, hersentumor of epileptische aanvallen

een geschiedenis van drugsgebruik, alcohol verslaving of psychische aandoening

urineren problemen

lever- of nierziekte

sulfiet allergie

Addison ziekte of andere bijnier aandoeningen; of

problemen met uw galblaas, pancreas, of schildklier.

Het is niet bekend of dit geneesmiddel een ongeboren baby zal schaden. Als u hydromorfon gebruiken terwijl je zwanger bent, kan je baby afhankelijk van de drug geworden. Dit kan levensbedreigende ontwenningsverschijnselen veroorzaken in de baby na de geboorte. Baby’s geboren afhankelijk verslavend geneesmiddel kan medische behandeling gedurende enkele weken nodig hebben. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Hydromorfon kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. U mag geen borstvoeding geven terwijl u Dilaudid.

Neem Dilaudid precies zoals voorgeschreven. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Dilaudid kunnen vertragen of stoppen met je ademhaling, vooral wanneer u dit geneesmiddel gaat gebruiken of wanneer uw dosis is veranderd. Gebruik nooit Dilaudid in grotere hoeveelheden of langer dan voorgeschreven. Vertel uw arts als het medicijn lijkt te stoppen met werken en ook in het verlichten van de pijn.

Hoe moet ik Dilaudid gebruiken?

Dilaudid kan verslavend zijn, zelfs op regelmatige doses. Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. MISBRUIK van verdovende pijnstillers KAN verslaving, overdosering of overlijden.

Meet de vloeibare medicijn met een speciale dosis maatlepel of geneeskundekop, niet met een gewone eetlepel. Als u niet beschikt over een dosis-meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Niet stoppen met het gebruik Dilaudid plotseling, of je kan onaangename ontwenningsverschijnselen hebben. Vraag uw arts hoe om veilig te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel.

verpletteren of breken een tablet om het poeder inhaleren of mengen in een vloeistof om de drug te injecteren in uw ader nooit. Deze praktijk heeft geleid tot de dood met het misbruik van hydromorfon en soortgelijke geneesmiddelen op recept.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht. Gooi ongebruikte vloeistof na 90 dagen.

Blijf op de hoogte van het bedrag van het geneesmiddel dat wordt gebruikt van elke nieuwe fles. Hydromorfon is een drug en u moet zich bewust zijn als iemand met behulp van uw geneesmiddel niet goed of zonder voorschrift.

Bewaar geen restjes Dilaudid tabletten of vloeistof. Vraag uw apotheker waar een drug take-back programma ter beschikking te lokaliseren. Als er geen terugname-programma, spoelen ongebruikte tabletten of vloeistof door het toilet. Verwijdering van geneesmiddelen door te spoelen wordt aanbevolen om het risico van accidentele overdosis veroorzaken van de dood te verminderen. Dit advies geldt voor een zeer klein aantal van slechts medicijnen. De overheid, in samenwerking met de fabrikant, heeft deze methode bepaald om de meest geschikte route voor de verwijdering en presenteert de minste risico’s voor de menselijke veiligheid.

Aangezien Dilaudid wordt gebruikt voor pijn, je bent het niet waarschijnlijk dat een dosis mist. Sla elke gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

 Een hydromorfon overdosis kan fataal zijn, vooral bij een kind of een andere persoon met behulp van het medicijn zonder recept verkrijgbaar. Overdosering symptomen kunnen langzame ademhaling en hartslag, ernstige slaperigheid, spierzwakte, koude en klamme huid omvatten, lokaliseren leerlingen, en flauwvallen.

Drink geen alcohol. Gevaarlijke bijwerkingen of dood kan optreden wanneer de alcohol wordt gecombineerd met hydromorfon. Controleer uw voedsel en medicijnen labels om zeker te zijn deze producten geen alcohol bevatten.

Deze medicatie kan uw denken of reacties aantasten. Vermijd het rijden of het bedienen van machines totdat u weet hoe u Dilaudid zal beïnvloeden. Duizeligheid of ernstige sufheid kunnen vallen of andere ongelukken veroorzaken.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op Dilaudid: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Bel meteen als u uw arts

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

zwak of oppervlakkige ademhaling

verwarring, gevoelens van extreme geluk of verdriet

Wat moet ik vermijden?

ernstige zwakte of slaperigheid

een licht gevoel in het hoofd, zoals u misschien flauwvalt

onvruchtbaarheid, gemiste menstruatie

Dilaudid bijwerkingen

impotentie, seksuele problemen, verlies van interesse in seks; of

lage cortisol levels – misselijkheid, braken, verlies van eetlust, duizeligheid, verergering vermoeidheid of zwakte.

Raadpleeg een arts meteen als u symptomen van het serotoninesyndroom, zoals: agitatie, hallucinaties, koorts, zweten, rillingen, snelle hartslag, spierstijfheid, spiertrekkingen, verlies van coördinatie, misselijkheid, braken of diarree.

Hydromorfon is meer kans op ademhalingsproblemen veroorzaken bij oudere volwassenen en mensen die ernstig ziek, ondervoed of anderszins verzwakte.

Vaak Dilaudid bijwerkingen kunnen zijn

constipatie, misselijkheid, braken, buikpijn

duizeligheid, slaperigheid

hoofdpijn, vermoeidheid

gevoelens van extreme geluk of verdriet

zweten, lichte jeuk

droge mond; of

flushing (warmte, roodheid of tintelend gevoel).

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Sommige geneesmiddelen kunnen ongewenste of gevaarlijke effecten veroorzaken bij gebruik met hydromorfon. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu, en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

Inname van dit medicijn met andere medicijnen die u slaperig of langzaam je ademhaling kan gevaarlijk of levensbedreigende bijwerkingen veroorzaken. Vraag uw arts voordat u Dilaudid met een slaappil, narcotische pijnstillers, spier relaxer, of medicijnen voor angst, depressie of epileptische aanvallen.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met hydromorfon, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

7.07.2016-03-30, 10:17:22.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule 2 High potentieel voor misbruik

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Welke andere drugs zullen Dilaudid beïnvloeden?

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Chronische Pijn tramadol, oxycodon, Cymbalta, Percocet, duloxetine, fentanyl, morfine, OxyContin

Dilaudid (hydromorfon)

Pijn tramadol, oxycodon, paracetamol, Tylenol, naproxen, aspirine, ibuprofen, hydrocodon

Hoest Benadryl, benzonatate, difenhydramine, Mucinex, codeïne, guaifenesine, hydromorfon, Tylenol met codeïne # 3