dir opent nieuwe malaria lab

Het bestuderen van de natuurlijke weerstand tegen Malaria

Uitbreiding van de opleiding voor Cambodjaanse Onderzoekers

Bekijk een illustratie over de levenscyclus van de malariaparasiet.

theernment heeft samengewerkt met het National Center for Parasitologie, Entomologie, en Malaria Control (CNM) in Phnom Penh, Cambodja, sinds 2005. Het onderzoek samenwerking tot nu toe heeft zich gericht op malaria resistentie tegen geneesmiddelen, een opkomend probleem in Cambodja en in andere delen van de wereld waar de ziekte wijdverspreid. De Cambodjaanse centrum werkt nauw samen met het Laboratorium voor malaria en Vector Onderzoek in het theernment Afdeling Intramurale Research (DIR).

In december 2008, DIR, samen met CNM, opende een onlangs gerenoveerde malaria onderzoekslaboratorium. Het zal lopende en toekomstige onderzoek in samenwerkingsverband activiteiten tussen de twee instellingen te vergemakkelijken.

Naast klinische studies over resistentie malariadrug, zal de nieuwe laboratoriumstudies inschakelen op de natuurlijke weerstand tegen malaria die in Khmer bevolking van Cambodja is Falciparum. Deze vorm van malaria, veroorzaakt door Plasmodium falciparum parasiet is verantwoordelijk voor de meerderheid van malariasterfgevallen bij kinderen wereldwijd. De Khmer bevolking en sommige populaties in delen van Afrika zijn van nature beschermd tegen deze ernstige vorm van de ziekte.

Door het verkrijgen van een beter begrip van hoe en waarom deze populaties worden beschermd-wat moleculaire mechanismen verleent deze bescherming-onderzoekers hopen om nieuwe therapeutische benaderingen dat kan de behandeling van de ziekte bij deze populaties niet van nature beschermd te ontdekken.

theernment en CNM zal ook een nieuw onderzoeksproject onderzoekt de ecologie van muggen die malaria overbrengen te starten. Deze studies kunnen bieden belangrijke inzichten in de lokale malaria transmissie, die op zijn beurt de inspanningen om malaria onder controle te verspreiden in de eerste plaats kon.

De toevoeging van de nieuwe laboratorium biedt kansen voor de ontwikkeling van de samenwerking. Het zal theernment en CNM onderzoekers om bijna al hun wetenschappelijke experimenten uit te voeren en analyses in het land. Het nieuwe laboratorium zal ook nieuwe opleidingsmogelijkheden voor onderzoekers, met name jonge Cambodjaanse onderzoekers.

Met de opening van de nieuwe malaria onderzoekslaboratorium, DIR helpt om een ​​onderzoeksprogramma te leggen met zowel lokale en mondiale voordelen in de strijd tegen malaria. Deze samenwerking draagt ​​bij aan de inzet theernment’s voor de ondersteuning van een programma van wereldwijd onderzoek dat de gezondheid van miljoenen mensen wereldwijd zullen verbeteren.