disopyramide (oraal) voorzorgsmaatregelen

Uw arts moet je vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om te controleren of het medicijn goed werkt.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Het stoppen plotseling kan een ernstige verandering in de werking van het hart veroorzaken.

Duizeligheid, duizeligheid, of flauwvallen kunnen optreden, met name bij het opstaan ​​vanuit een liggende of zittende houding. Dit komt door verlaagde bloeddruk. Opstaan ​​langzaam kan helpen. Dit effect komt niet vaak voor bij doses van disopyramide meestal gebruikt, maar zorg ervoor dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert doen. Als het probleem blijft of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Disopyramide kan in zeldzame gevallen hypoglycemie (lage bloedsuikerspiegel) bij sommige mensen veroorzaken. (Zie de bijwerkingen van dit geneesmiddel hieronder.) Als deze verschijnselen optreden, eten of drinken van een suikerhoudende gerechten en bel uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan wazig zicht of andere visie problemen veroorzaken. Als een van deze zich voordoen, niet rijden, machines bedienen, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet in staat zijn om goed te zien doen.

Disopyramide kan een droge ogen, mond en neus veroorzaken. Voor tijdelijke verlichting van droge mond, gebruik suikervrije snoep of kauwgom, smelten stukjes ijs in je mond, of gebruik een speeksel vervanger. Echter, als een droge mond langer duurt dan 2 weken contact op met uw arts of tandarts. Voortzetting van een droge mond kan de kans van tandheelkundige ziekte, met inbegrip van tandbederf, tandvleesaandoeningen en orale schimmelinfecties te verhogen.

Dit geneesmiddel vaak zal je minder zweet, waardoor uw lichaamstemperatuur te verhogen. Wees extra voorzichtig niet oververhit tijdens het sporten of warm weer wordt terwijl u dit geneesmiddel gebruikt, aangezien oververhitting zou kunnen leiden tot een zonnesteek.