donepezil (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Dit is noodzakelijk om dosisaanpassingen mogelijk te maken en ongewenste effecten te verminderen.

Voordat u enige vorm van chirurgie, tandheelkundige behandeling, of een spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u gebruik van dit geneesmiddel. Inname van donepezil samen met bepaalde geneesmiddelen die worden gebruikt tijdens een operatie of tandheelkundige of spoedeisende behandelingen kunnen de effecten van die geneesmiddelen te vergroten en ongewenste effecten veroorzaken.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig of suf te worden, wazig zicht hebt, of problemen met onhandigheid of wankel hebben. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert, goed gecoördineerd, en in staat om duidelijk te zien doen.

Sommige mensen die dit medicijn gebruikt hebben ontwikkeld problemen zoals misselijkheid, ernstig braken, verlies van eetlust, diarree en gewichtsverlies. Praat met uw arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt als u zich zorgen maakt.

Vertel uw arts meteen als u bloederige of zwarte teerachtige ontlasting, constipatie, ernstige maagpijn of braken van bloed of materiaal dat lijkt op koffiedik. Dit kunnen symptomen van de maag of darmen bloeden zijn.

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis van dit medicijn hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Het nemen van een overdosis van dit geneesmiddel kan convulsies (toevallen) of ernstige gevolgen voor je hart en je ademhaling veroorzaken. Tekenen van een overdosis omvatten een toename van het water geven van de mond, overmatig zweten, lage bloeddruk, spierzwakte, ernstige misselijkheid, ernstig braken, trage hartslag, en onrustige ademhaling.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.