dong quai (Angelica sinensis) bewijs

Natuurlijke Standard® Patient Monografie, Copyright © 2016 (). Alle rechten voorbehouden. Commerciële distributie verboden. Deze monografie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, en mag niet worden opgevat als specifiek medisch advies. Je moet overleggen met een gekwalificeerde zorgverlener alvorens beslissingen te nemen over behandelingen en / of aandoeningen.

Dong quai is ook bekend als Chinese engelwortel. Het behoort tot dezelfde plantenfamilie als peterselie, selderij, wortelen, en vergif Hemlock. Dong quai is gebruikt voor duizenden jaren in de traditionele Chinees, Koreaans en Japans geneeskunde. Het is een van de meest populaire planten in de Chinese geneeskunde.

Dong quai is genoemd “vrouwelijke ginseng”, omdat het vaak wordt gebruikt voor aandoeningen gezondheid bij vrouwen. De plant is gebruikt voor menstruatiepijn, anemie geassocieerd met menstruatie, zwangerschap, premenstrueel syndroom (PMS), bekkenpijn, herstel na bevalling of ziekte, en vermoeidheid of lage energie. Dong quai wordt gebruikt in zowel mannen als vrouwen voor hartaandoeningen, hoge bloeddruk, ontstekingen, hoofdpijn, infecties en zenuwpijn.

Sleutel tot rangen

Amenorroe (gebrek aan menstruatie)

Er is gesuggereerd dat dong quai heeft zwakke oestrogeen-achtige effecten. Het blijft echter onduidelijk of dong quai heeft dezelfde effecten als oestrogenen, blokken oestrogeen activiteit, of mist belangrijke hormonale effecten.

Dong quai wordt vaak gebruikt in combinatie met andere kruiden voor lever en milt problemen. Er wordt gedacht aan het beste werken bij mensen met een kalme, gereserveerde profiel, en wordt gedacht aan een mild opwarming kruid. Dong quai wordt verondersteld om te helpen voeden het bloed en de energiebalans.

Er is weinig menselijk bewijs om het medisch gebruik van dong quai ondersteunen. Dong quai is onderzocht voor vele voorwaarden, met inbegrip van afwezige menstruatie, artritis, de bloedsomloop, hersenaandoeningen, hart-en vaatziekten, het immuunsysteem problemen, en seksuele disfunctie. Meer hoogwaardige onderzoek is nodig om het gebruik van dong quai voor elke omstandigheid te bevestigen.

Onderstaande doseringen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, publicaties, traditioneel gebruik, of deskundig advies. Veel kruiden en supplementen zijn niet grondig getest, en de veiligheid en effectiviteit kunnen niet worden bewezen. Merken kunnen anders worden gemaakt, met een variabele ingrediënten, zelfs binnen hetzelfde merk. Onderstaande doses kunnen niet van toepassing op alle producten. U dient product etiketten te lezen en te bespreken doses met een gekwalificeerde zorgverlener vóór aanvang van de behandeling.

Dong quai is genomen door de mond drie keer per dag in de volgende doses: 520 milligram per dosis bij mensen onder de 100 pond; 1,040 milligram per dosis bij mensen 100-175 pond en 1560 milligram per dosis bij mensen boven de 175 pond. Dong quai is genomen via de mond in de volgende vormen: een afkooksel (een theelepel of eetlepel gesneden wortel gestoofd in een kop heet water); gedroogde bladeren (genomen in een infuus), gedroogde wortel (rechtstreeks via de mond of in een genomen infusie), een vloeibaar extract, een blad vloeibaar extract, een blad tinctuur; dong quai thee (root doordrenkt in heet water); gekonfijte dong quai stengels, hele wortel of wortel plakjes (gekookt of gedrenkt in wijn), en een wortel tinctuur. Dong quai is geïnjecteerd in de ader of slagader in doses van 20-40 ml, en is in acupunctuurpunten geïnjecteerd in doses van 0,5-1,0 milliliter. Er is een gebrek aan bewijs ter ondersteuning van deze en de volgende doses.

Artritis

Voor reproductieve omstandigheden (met inbegrip van menstruatiepijn en de menopauze), is dong quai is genomen via de mond in de volgende doses en vormen: 1-15 gram dong quai wortel 1-3 maal daags, 4-6 vloeibaar extract tabletten 2-3 keer per dag ; 1-8 milliliter of 10-40 druppels tinctuur tot drie keer per dag, 1-2 gram gemalen wortel drie keer per dag en 1-2 gram dong quai in thee drie keer per dag.

Bloedcirculatie

Voor symptomen van de menopauze, is dong quai is genomen via de mond in de volgende doses en vormen: drie capsules met 4,5 gram van dong quai, driemaal daags gedurende 24 weken zonder uitkering; 1-4 gram gemalen wortel als een extract, capsules, tabletten of thee, tot driemaal daags en 1 milliliter vloeibaar extract driemaal daags.

Dood en sterven

Voor menstruatiepijn, heeft een theelepel dong quai tinctuur genomen via de mond tweemaal per dag, een dag na het einde van de menstruatie, en beëindigde toen menstruele bloeden begint. Met een lichte menstruatie, heeft een theelepel tinctuur is elke twee uur genomen.

Verminderde bloedplaatjes

Hartziekte

immuunsysteem

Voor premenstrueel syndroom (PMS), is dong quai is genomen via de mond in de volgende doses en vormen: 0,5 gram extract tweemaal daags, 2-3 gram dong quai capsules of tabletten per dag, 4-8 ml van een vloeibaar extract dagelijks; 1-2 gram thee driemaal daags, 2-4 ml tinctuur tot drie keer per dag en een halve theelepel dong quai gemengd met water tot viermaal daags.

Nierziekte (glomerulonefritis)

Voor een slechte bloedsomloop, een theelepel dong quai gemengd met een kopje water is genomen door de mond 1-2 keer per dag.

Lichen planus (jeukende huiduitslag)

Voor ontstekingen, hebben 10-15 druppels verdund dong quai essentiële olie toegepast op de huid.

Menstruele krampen

Voor verminderde bloedtoevoer naar de hersenen, werd 200 ml dong quai geïnjecteerd in de aderen dag gedurende 20 dagen.

Voor lichen planus (jeukende huiduitslag), hebben 1,5-2 milliliter dong quai is geïnjecteerd in acupunctuurpunten eenmaal per week gedurende acht weken.

Voor hoge bloeddruk in de longen, is dong quai geïnjecteerd in de ader met glucose (250 ml per dag) gedurende 10 dagen.

Voor ulceratieve colitis (een soort van inflammatoire darmziekten), 40 ml dong quai toegevoegd aan 250 ml glucose werden ingespoten in de ader eenmaal daags gedurende drie weken.

Er is geen bewezen veilige of effectieve dosis voor dong quai bij kinderen.

Deze toepassingen zijn getest in mensen of dieren. Veiligheid en effectiviteit zijn niet altijd bewezen. Sommige van deze voorwaarden zijn potentieel ernstig en moeten worden geëvalueerd door een gekwalificeerde zorgverlener.

Grading rationale

Onderstaande toepassingen zijn gebaseerd op traditie of wetenschappelijke theorieën. Zij hebben vaak niet grondig getest bij de mens, en de veiligheid en werkzaamheid zijn niet altijd bewezen. Sommige van deze voorwaarden zijn potentieel ernstig en moeten worden geëvalueerd door een gekwalificeerde zorgverlener.

Dong quai kan het risico op bloeding bij inname met geneesmiddelen die het risico op bloeden verhogen verhogen. Voorbeelden omvatten aspirine, anticoagulantia ( “bloedverdunners”) zoals warfarine (Coumadin®) of heparine, anti-bloedplaatjes geneesmiddelen zoals clopidogrel (Plavix®), en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen (Motrin®, advil ®) of naproxen (Naprosyn®, Aleve®).

Menstruele migraine

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van medicijnen die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen. Mensen die geneesmiddelen voor diabetes via de mond of insuline moet nauwlettend worden gevolgd door een gekwalificeerde professionele zorgverlener of een apotheker. Geneesmiddelenaanpassing noodzakelijk zijn.

Pulmonale hypertensie (hoge bloeddruk in de longen)

Dong quai kan de bloeddruk beïnvloeden. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die medicijnen die de bloeddruk verlagen.

Dong quai kan de hoeveelheid slaperigheid veroorzaakt door bepaalde geneesmiddelen te verhogen. Voorbeelden omvatten benzodiazepines zoals lorazepam (Ativan®) of diazepam (Valium), barbituraten zoals fenobarbital, narcotica zoals codeïne, sommige antidepressiva en alcohol. Voorzichtigheid is geboden tijdens het rijden of het bedienen van machines.

Dong quai kan ook interageren met paracetamol, agenten die zon gevoeligheid te verhogen, middelen die stimuleren of de behandeling van aandoeningen van het zenuwstelsel, agenten dat abnormale hartritmes, middelen die spierspasmen te behandelen, middelen die de maag en darm stoornissen te behandelen, middelen die het bloed verwijden behandelen vaten, antibiotica, antikankermiddelen, antidepressiva (selectieve serotonine heropname remmers, SSRI’s), anticonceptie, bleomycine, calciumantagonisten, disulfiram (Antabuse®), hormonale middelen, laxeermiddelen, long agenten, metronidazol (Flagyl®), niet-steroïde anti-inflammatoire middelen (NSAID’s), en pijnstillers.

Dong quai kan het risico op bloedingen wanneer het wordt ingenomen met kruiden en supplementen waarvan wordt aangenomen dat het risico van bloeden te verhogen te verhogen. Meerdere gevallen van bloeden zijn gemeld bij het gebruik van Ginkgo biloba en minder gevallen met knoflook en zag palmetto. Diverse andere middelen kunnen theoretisch het risico van bloeden, hoewel dit niet bewezen in de meeste gevallen.

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van kruiden of supplementen die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen. Bloedglucosegehalte kunnen mbt, en doses kunnen worden aangepast.

Dong quai kan de hoeveelheid slaperigheid veroorzaakt door bepaalde kruiden of supplementen te verhogen.

Dong quai kan de bloeddruk beïnvloeden. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die kruiden of supplementen die de bloeddruk verlagen.

Dong quai kunnen interageren met antibacteriële kruiden en supplementen, tegen kanker kruiden en supplementen, antidepressivum kruiden en supplementen (selectieve serotonine heropname remmers, SSRI’s), anti-oxidanten, anticonceptie, kruiden en supplementen die beïnvloeden of de behandeling van aandoeningen van het centrale zenuwstelsel, kruiden en supplementen deze verhoging zon gevoeligheid, kruiden en supplementen die spierspasmen, kruiden en supplementen die abnormale hartritmes, kruiden en supplementen die de maag en darm stoornissen, hormonale kruiden en supplementen, laxeermiddelen, pijnstillers, sint-janskruid te behandelen behandelen, en vitamine E te voorkomen .

Deze informatie is gebaseerd op een systematische review van de wetenschappelijke literatuur en werd peer-reviewed en bewerkt door bijdragen aan de Natural Standard Research Collaboration ().

monografie methodologie

Zure polysacchariden, Amerikaanse engelwortel, angelol, engelwortel, Angelica acutiloba, grote engelwortel, Angelica atropurpurea, Angelica dahurica, Angelica edulis, Angelica gigas, Angelica keiskei, Angelica koreana, Angelicapolymorpha var. sinensis Oliv., Angelica pubescens, Angelica radix, engelwortel, Angelica silvestris, Angelica sinensis (Oliv.) Diels, angelicide, angelicine, angelicone, angelique, pijnstillers, Apiaceae (familie), Archangelica officinalis Moench of Hoffm., bergapten, beta- sitosterol, Chinese engelwortel, Chinese danggui, coumarines, dang gui, dang gui ku Shen wan, dang quai, dāngguī (pinyin), Danggui-Nian-Tong-Tang (DGNTT), danggwi (Koreaans), dong kwai, dong qua, dong qui, droge-kuei, keizerin van de kruiden, Engelwurzel (Duits), eumenol, Europese engelwortel, vrouwelijke ginseng, ferulinezuur, flavescent sophora wortel, flavonoïden, furanocoumarins, tuin engelwortel, Heiligenwurzel (Duits), Japans engelwortel, kinesisk KVAN (Deens ), Kinesisk kvanurt (Deens), lactonen, Ligusticum glaucescens Franch., Ligusticum officinale Koch, ligustilides, Maan CycleTM thee, fyto-oestrogeen, psoralenen, qingui radix Angelica sinensis, wortel van de Heilige Geest, natrium ferulate (SF), soevereine kruid voor vrouwen, tan Kue bai Zhi, zweempje kuei, zweempje kuei wortel, zweempje Kwei, zweempje quai, tanggui (Koreaans), tanggwi (Koreaans), Toki (Japans), wilde engelwortel, wilde kin quai, Women’s EnergyTM thee, vrouwen ginseng, yuan nan wild dong quai, Yungui.

De geselecteerde combinatie producten: Angelica-aluniet oplossing, engelwortel-paeonia poeder, Bloussant (borstvergroting tabletten, Bust Plus (, danggui Huoxue tang (bloed stimulant afkooksel van dong quai), danggui buxue tang (dong quai hematinische afkooksel), hormonale en het immuunsysteem tonic, Vier dingen Soup (dong quai, Rehmannia glutinosa, Ligusticum wallichii en Paeonia lactiflora), koo sar pillen (met 11 ingrediënten, waaronder dong quai), Phyto-Female Complex (SupHerb®, Netanya, Israël; ingrediënten: gestandaardiseerde extracten van zilverkaars, dong quai, mariadistel, rode klaver, Amerikaanse ginseng, en kuis-boom bessen), shou wu chih, dong quai vier, shenyan Huayu tang (afkooksel voor nefritis en stasis), Sini afkooksel, Siwu tang, shimotus aan, tokishakuyakusan, xiao yao poeder, xiao yao wan ( “gratis en eenvoudig zwerver,” Radix en dong quai), yishen tang (nieren tonic afkooksel).

Opmerking: Angelica dahurica is algemeen bekend als Chinese angelica, maar is niet opgenomen in deze onderste regel.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft geen strikte reglementering voor kruiden en supplementen. Er is geen garantie voor de kracht, de zuiverheid of de veiligheid van de producten, en de effecten kunnen variëren. U dient altijd eerst het product labels. Als u een medische aandoening, of het nemen van andere drugs, kruiden of supplementen neemt, moet u een gekwalificeerd zorgverlener raadplegen alvorens het starten van een nieuwe therapie. Raadpleeg een zorgverlener onmiddellijk als u bijwerkingen.

Vermijd bij mensen met een bekende allergie of overgevoeligheid voor dong quai, de onderdelen of de leden van de plant familie die anijs, karwij, wortel, selderij, dille en peterselie bevat.

Net als alle Chinese kruiden, er zijn veel verschillende soorten en kwaliteiten van dong quai. Chinese kruiden-producten kunnen worden verontreinigd met zware metalen, medicijnen, of andere ongewenste stoffen. Er is een risico van gevaarlijke bijwerkingen bij kruidenpreparaten met elkaar worden gemengd of wanneer het wordt ingenomen met geneesmiddelen op recept.

Dong quai is waarschijnlijk veilig wanneer genomen via de mond in de aanbevolen doseringen, onder de hoede van een medische professional.

Dong quai kan de bloeddruk beïnvloeden. Voorzichtigheid is geboden bij mensen die drugs of kruiden en supplementen die de bloeddruk verlagen.

Slaperigheid of sedatie kunnen optreden. Wees voorzichtig als het rijden of het bedienen van zware machines.

seksuele disfunctie

Voorzichtigheid is geboden bij mensen met diabetes of een lage bloedsuikerspiegel, en in die het nemen van drugs, kruiden of supplementen die invloed op de bloedsuikerspiegel. Bloedsuikerspiegel kan dienen te worden opgevolgd door een gekwalificeerde professionele zorgverlener of een apotheker, en medicatie aanpassingen noodzakelijk zijn.

Beroerte

Voorzichtigheid is geboden in hoeveelheden groter dan de aanbevolen doseringen.

Ulceratieve colitis (inflammatoire darmziekte)

Voorzichtigheid is geboden bij mensen met afhankelijkheid van alcohol of intolerantie, bloedarmoede, kanker, oogaandoeningen, hartproblemen, leverziekte, longproblemen, gevoelige huid, en maagproblemen.

Voorzichtigheid is geboden bij mensen die agenten die worden beïnvloed door alcohol, middelen die de bloedvaten verwijden, en het hart agenten.

Voorzichtigheid is geboden bij kinderen.

Dong quai kan het risico van bloeden te verhogen. Vermijd bij mensen met aandoeningen bloeden (inclusief abnormaal zware menstruatie) of het nemen van medicijnen die het risico op bloedingen (zoals warfarine (Coumadin®)) kan verhogen. Doseren aanpassingen nodig zijn.

Vermijd voor de operatie of grote tandheelkundige ingrepen, en tijdens de langdurige blootstelling aan zonlicht of andere bronnen van ultraviolet licht, de menstruatie bij vrouwen met zware menstruatie, en virale infecties zoals verkoudheid of griep.

Vermijd bij mensen die hormoongevoelige aandoeningen (zoals borstkanker, endometriumkanker of endometriose, eierstokkanker en baarmoederkanker of baarmoeder gezwellen), beroerte en trombo-embolie (stolling dat blokkeert de bloedvaten).

Vermijd bij mensen die het nemen van geboortebeperking via de mond, hormonale substitutietherapie, St. Janskruid, en tretinoïne.

Vermijd bij zwangere en zogende vrouwen.

Vermijd het gebruik van zonneproducten oliën met concentraties van meer dan 1 procent dong quai.

Menopauze

Vermijd bij mensen met een bekende allergie of overgevoeligheid voor dong quai, de onderdelen of de leden van de plant familie die anijs, karwij, wortel, selderij, dille en peterselie bevat.

Dong quai kan hartritmestoornissen, anorexia, astma of ademhalingsproblemen, een opgeblazen gevoel, oprispingen, veranderingen in de menstruatie, veranderingen in libido, koude rillingen, diarree, duizeligheid, droge mond, oestrogeen-achtige effecten, overmatige groei van borstkanker bij mannen, koorts , hoofdpijn, opvliegers, verhoogd risico op kanker, een verhoogd risico op een miskraam, prikkelbaarheid, nierproblemen, verlies van eetlust, weinig energie, misselijkheid, relaxerend effect, gevoeligheid voor zonlicht, huidirritatie (branderig gevoel, pijn, of uitslag), slaap problemen, zweten, maagklachten, baarmoeder stimulatie, verlies van gezichtsvermogen, braken, zwakte, piepende ademhaling, en verbreed bloedvaten.

Er is een gebrek aan wetenschappelijke gegevens over het gebruik van dong quai tijdens zwangerschap of borstvoeding. Vermijd bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Armstrong TS en Gilbert MR. Het gebruik van complementaire en alternatieve medische behandeling van patiënten met primaire hersentumoren. Curr Neurol.Neurosci.Rep. 2008,8 (3). 264-268; Gao ZY, Xu H, Shi DZ, et al. Analyse over de resultaten van 5284 patiënten met coronaire hartziekte: de rol van integratieve geneeskunde. J.Ethnopharmacol. 6-1-2012,141 (2): 578-583; Haimov-Kochman R, Brzezinski A, en Hochner-Celnikier D. Herbal remedies voor symptomen van de menopauze. Zijn we voorzichtig genoeg? Eur J Contracept.Reprod.Health Care 2008,13 (2):. 133-137; Jalili J, Askeroglu U, Alleyne B, et al. Plantaardige producten die kunnen bijdragen aan hypertensie. Plast.Reconstr.Surg. 2013,131 (1):. 168-173; Kan WL, Cho CH, Rudd JA, et al. Studie van de anti-proliferatieve effecten en synergie van ftaliden van Angelica sinensis op darmkankercellen. J Ethnopharmacol. 10-30-2008,120 (1):. 36-43; Kelley KW en Carroll DG. Het evalueren van de gegevens voor over-the-counter alternatieven voor de verlichting van opvliegers bij postmenopauzale vrouwen. J.Am.Pharm.Assoc (2003.) 2010,50 (5):.. E106-E115; Lin B. Polyfenolen en neuroprotectie tegen ischemie en neurodegeneratie. Mini.Rev.Med.Chem. . 2011,11 (14): 1222-1238; Majewska I en Gendaszewska-Darmach E. pro-angiogene activiteit van plantenextracten in het versnellen van wondgenezing – een nieuw gezicht van de oude phytomedicines. Acta Biochim.Pol. 2011,58 (4):. 449-460; Mazaro-Costa R, Andersen ML, Hachul H, et al. Medicinale planten als alternatieve behandelingen voor vrouwelijke seksuele disfunctie: utopie of mogelijke behandeling bij climacteric vrouwen? J.Sex Med. 2010,7 (11): 3695-3714; Mousa SA.. Antitrombotische effecten van natuurlijk afgeleide producten op de bloedstolling en de functie van de bloedplaatjes. Methoden Mol.Biol. 2010.663: 229-240; Wang C, Wan Y, Luo X, et al.. [Regulatieve mechanisme van de Chinese kruidengeneeskunde op cell signaling pathway in de nieren]. Zhongguo Zhong.Yao Za Zhi. 2011,36 (1):. 85-91; Wong VC, Lim CE, Luo X, et al. Huidige alternatieve en complementaire therapieën gebruikt in de menopauze. Gynecol.Endocrinol. 2009,25 (3):. 166-174; Xu RS, Zong XH en Li XG. [Gecontroleerde klinische studies met therapeutische effecten van Chinese kruiden bevorderen van de bloedsomloop en het verwijderen van het bloed stasis over de behandeling van reflex sympathische dystrofie met een soort van stagnatie van de vitale energie en bloed stasis]. Zhongguo Gu.Shang 2009,22 (12):. 920-922, Zhuang SR, Chiu HF, Chen SL, et al. Effecten van een Chinese medische kruiden complex op cellulaire immuniteit en toxiciteit gerelateerde aandoeningen van borstkankerpatiënten. Br.J.Nutr. 2012,107 (5):. 712-718; Zuo AH, Wang L, en Xiao HB. [Onderzoek voortgang studies over farmacologie en farmacokinetiek van ligustilide]. Zhongguo Zhong.Yao Za Zhi. 2012,37 (22): 3350-3353.

Gebruikt op basis van traditie of theorie

Deze evidence-based monografie is opgesteld door The Natural Standard Research Collaboration