doxycycline (subgingivale route) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw tandarts uw vooruitgang te controleren terwijl u dit geneesmiddel. Gebruik geen tandheelkundige benoemingen niet te missen.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap (vooral tijdens de laatste helft van je zwangerschap) zijn kan uw ongeboren kind schaden. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Neem contact op met uw tandarts zo snel mogelijk als u pijn of zwelling of andere problemen in de behandelde gebieden.

Orale anticonceptiva (de pil), dat oestrogeen kan niet goed werken als je ze tijdens het gebruik van doxycycline parodontale systeem. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik dan een andere vorm van anticonceptie (bijvoorbeeld condooms, diafragma’s, of zwangerschap tot schuimen of gelei), terwijl doxycycline parodontale systeem is op zijn plaats. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Gedurende 7 dagen na doxycycline parodontale systeem niet floss of kwast rondom de tanden die zijn behandeld. Borstelen of flossen kan het systeem los te maken of te doen uit te vallen.

Tetracyclinen, zoals doxycycline, kan uw huid gevoeliger voor zonlicht dan normaal. Blootstelling aan zonlicht, zelfs voor korte periodes, kan een huiduitslag, jeuk, roodheid of andere verkleuring van de huid, of een ernstige zonnebrand veroorzaken. Voor een periode van 7 dagen na ontvangst van doxycycline parodontale systeem

U kunt nog steeds gevoelig voor zonlicht of hoogtezon voor 2 weken tot enkele maanden of meer na de 7-daagse behandeling periode van doxycycline parodontale systeem. Als u een ernstige reactie, contact op met uw tandarts of dokter.